Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Wyświetlacz fis problem świeci na biało...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam - mam problem jak w temacie. Dziś podczas jazdy nagle wyświetlacz zapalił się na biało. Wyłączyłem samochód odpaliłem ponownie i minęło... Po południu jednak problem powrócił i zapala się nagle na biało i gaszenie auta nie pomaga... [br]Dopisany: 26 Maj 2011, 21:46_________________________________________________Dziś działał przez cały dzień prawidłowo by na kilka kilometrów się zmienić w biały i znów było ok... o co tu chodzi???

Opublikowano

Najlepiej wrzuć jakieś foto to dużo pomoże. Bo z opisu wnioskuję, że masz kolorowy FIS. Masz VAG-a żeby podłączyć i zrobić test wskazań wyświetlacza i wskaźników???

Opublikowano

... Dziś podczas jazdy nagle wyświetlacz zapalił się na biało...

... o co tu chodzi???

Zdaje się, że kolega Fufel miał podobną usterkę:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=40143.msg491911#msg491911

Będzie jednak problem z kontaktem, bo ostatni raz logował się na forum w grudniu 2009r.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

trzeba sprawdzic stan polaczen, byc moze tasma nie laczy, lub przerwa w ktoryms obwodzie, albo zgon lcd ;)

pzdr.

Opublikowano
  • Autor

Mam kolorowego fisa między zegarami - jak znów będzie fiksował to walnę fotkę. Chodzi o fizyczny stan połączeń?? Rozbiórka licznika?? Mam vaga - pożyczyłem go jednak kumplowi ale będę go miał w poniedziałek to zrobię test wyświetlacza.[br]Dopisany: 29 Maj 2011, 09:04_________________________________________________Dziś sprawa się troszkę wyjaśniła - wkurzony stuknąłem w szybkę licznika i zadziałał... Teraz za każdym razem jak się zmieni to puknę i działa... Chyba coś się poluźniło... Dużo jest rozbierania żeby się do tego dostać??

Opublikowano

Dasz radę. Na początek możesz zdjąć boczną zaślepkę deski (klapkę bezpieczników) i tam rękę spokojnie wsadzisz - sprawdź konektory (niebieski i chyba biały) i zobacz czy nie wyjechały z szyn lub czy się nie wypięły.

Opublikowano
  • Autor

Ja mam dokładnie jak na tej aukcji na tym ostatnim zdjęciu.... Ale jak puknę w szybkę to działa... Nie bardzo wiem czy opłaca mi się specjalnie jechać z Gniezna do Zielonki na wymianę kleju... Może u mnie tylko jakieś styki są luźne...

Opublikowano

W b6 są zupełnie inne wyświetlacze.

Opublikowano

szogun0 czyli mówisz, że ten gościu z podanego prze zemnie linku nie naprawi kolorowego wyświetlacza z B6?? Wydaje mi się że ostatnie zdjęcie na jego aukcji przedstawia licznik z b6 z kolorowym fisem

Opublikowano

szogun0 czyli mówisz, że ten gościu z podanego prze zemnie linku nie naprawi kolorowego wyświetlacza z B6?? Wydaje mi się że ostatnie zdjęcie na jego aukcji przedstawia licznik z b6 z kolorowym fisem

Zadać pytanie nic nie kosztuje - skontaktuj się z tym gościem z Allegro i będziesz wiedział.

--

Pozdrawiam.

Sławek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

steve69 ja już do niego kiedyś dzwoniłem i mówił że da rade to naprawić tylko nie wiem czemu szogun0 pisze że w b6 są inne wyświetlacze niż na zdjęciach w aukcji. Pod koniec tego tygodnia będę sobie mógł pozwolić na unieruchomienie auta na parę dni i wyśle licznik do tego gościa, jak dostane go z powrotem to zdam relacje z kosztów i efektu naprawy.

[br]Dopisany: 13 Czerwiec 2011, 20:36_________________________________________________No i licznik wrócił z naprawy :notworthy:

tak było przed:

a tak obecnie:

100% zadowolenia z firmy Aceef z Zielonej Góry.

Film jest trochę niewyraźny ale wyświetlacz naprawdę przeżywa drugą młodość :good:

Opublikowano

Pisałem tak, bo cię nie zrozumiałem. Link na aukcji był do FIS w b5 a parę zdjęć z b6. I dlatego było małe misunderstanding.

I wszyscy się cieszymy z twojego szczęścia. :wink4: