Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] 3.0 TDI 204KM w A4 B7 - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam okazje kupic a4 quattro z silnikiem 3.0 tdi 204KM. Chciałbym aby użytkownicy i znawcy tego tematu wypowiedzieli swoje opinie. Jak to pali? Czy sa z nim takie problemy jak z silnikami 2.0tdi?

Opublikowano

Może był taki temat ale dorzucam się bo mam na oku b7 pow 2006rok i mam dylemat pomiedzy 233 , 224, 204 a 2.0 tdi 170 kucy :naughty:

Opublikowano

wszystkie odpowiedzi znajdziesz tu na forum wystarczy uzyc :szukaj:

Opublikowano

wszystkie odpowiedzi znajdziesz tu na forum wystarczy uzyc :szukaj:

zgadza się :szukaj: 3.0 to chyba jeszcze gorzej niż 2.0 . kolega ma 2.7 i jest mega zadowolony mówi że nic się nie psuje ma już 160000km nalatane kupował a ASO

Opublikowano

no chyba raczej nie bardzo.3.0 TDI to napinacz rozrzadu i wtryski , ale to glownie we wczesnych modelach co przy problemach z 2.0 to jakas kosmetyka.

Opublikowano

Przecież to zależy które 3.0TDI!!

Bardzo istotne jest który motor.

Opublikowano

Niestety właśnie z tym 204KM są największe problemy,głównie napinacz rozrządu zgrzytający i częste awarie wtryskiwaczy.

Opublikowano

spalanie to wartości od 7 litrów przy muleniu na trasie do 15 litrów zimą

po programie spalanie spada i przy podobnej jeździe pali mniej

Opublikowano

spalanie to wartości od 7 litrów przy muleniu na trasie do 15 litrów zimą

po programie spalanie spada i przy podobnej jeździe pali mniej

po czipach kury lepiej niosa....

Pozdrawiam,

Przemek

P.S.

tunerzy nie pisza programow - oni modyfikuja parametry programow ("mapy") i jedynym efektem jest wieksza moc kosztem zwiekszonego prawdopodobienstwa ze cos sie zwali (oczywiscie jezdzac w zakresie "producenta" nie ma to znaczenia dla trwalosci silnika - mowa o czipie normalnym z glowa...)

W 3.0tdi sa problemy z takimi przepustnicami w kolektorach (odpowiednik klap wirujacych w oplowskich 1,9cdti 150 konnych) i chyba sa przypadki szumienia rozrzadow (a tam lancuch i kupa roboty - podobne klopoty sa chyba w jakis tam nissanach benzynowych)

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano

:facepalm: jak czytam takie wątki to .......... no comment :cool1:

Opublikowano
  • Autor

jak czytam takie wątki to .......... no comment

bo??
Opublikowano

jak ci sie podoba auto, to jedz do ASO na pelny serwis z uwzglednieniem sprawdzenia dokladnie napinaczy, wtryskow itd, a nie czytaj farmazownow ze silnik be itd, trafisz na nie ujezdzony egzemplarz to posmigasz dlugo, tylko pamietaj by twoj portfel byl pozniej w stanie przyjac ewentualne naprawy, bo w koncu to V6 , a nie sieczkarnia rodem 1.9 , cos za cos. pzdr.

Opublikowano

Przecież to zależy które 3.0TDI!!

Bardzo istotne jest który motor.

a sa takie, ktore nie maja klopotow z przepustnicami-klapami wirujacymi w kolektorach? (mowimy o tych montowanych w B7)

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano

jak ci sie podoba auto, to jedz do ASO na pelny serwis

I Ty w to wierzysz że Ci posprawdzają jak trzeba,ASO nie ma dobrych mechaników,błędów na kompie nie będzie i tyle jak zwykle w ASO,reszta wyjdzie później.

W większości 3.0tdi wtryski do wymiany są po 150tys,koszt kompletu prawie 15tys zł,po 80tys przebiegu zgrzyta napinacz rozrządu,naprawa około 5tys zł.

Trzeba pojechać do zaufanego speca od Vagów,zostawić auto i niech bada,może już coś powymieniane i będzie śmigać,ale portfel trzeba mieć zawsze gotowy na spory wydatek w dieslu V6 :)

Opublikowano

Za takie pierdolenie to powinni bany dawać

częste awarie wtryskiwaczy

No częste częste :polew::wallbash: , ja wymieniem po 200 tyś km .

W większości 3.0tdi wtryski do wymiany są po 150tys,koszt kompletu prawie 15tys zł,po 80tys przebiegu zgrzyta napinacz rozrządu,naprawa około 5tys zł.

Wtryski wymieniłem za 3 tyś .

Mi nic nie zgrzyta w napinaczu a mam 206 tyś przebiegu .

To pisałem ja , właściciel 3.0 TDI BKN (204 PS ) mam go od nowości 6 lat :)

Opublikowano

3.0TDI sa pewnie tak samo awaryjne jak 1.9TDI... tylko, ze naprawy w 1.9 sa duuuuzo tansze, to i ludzie "nie gadaja".

Bardzo dobre silniki, przeswietlic i brac.

Opublikowano

popieram kolegę " ono "

też mam takiego z manualem, kupiłem z przebiegiem prawie 200 000 i jest pięknie. do tej pory zrobiłem jakieś 8000. napinacze? tak grają poki co to luza z tym se daje zrobie jak bede mial kase bo nie licze na to ze sie posypia, postow w tym temacie jest chyba z milion w tym jeden ktory mowi ze byl jkis przeskok, no i sie zaczela schiza.

spalanie w miscie z klimą ok 8 poza miastem 7, zima 8-10.

to fakt trza miec wiecej kasy na utrzymanie takiego auta ale fan jest nieprzecietny

JEDNYM SLOWEM POLECAM