mosquitos Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 Witam po podlaczeniu rnse wywala mi ciagle 2 bledy sa to: 00858 - Connection: Radio ZF Output to Antenna Amplifier 007 - Short to Ground 16352 - Control Module 014 - Defective - Intermittent W necie nic nie znalazlem na ten temat. Wczesniej mialem concertaII i zostala mi wtyczka fakra ktorej nie mam gdzie podlaczyc bo do gps nie dziala pewnie jest to zglasnianie muzki w zaleznosci od predkosci jazdy moze to jest to ale watpie.dzieki
domin79 Opublikowano 28 Maja 2011 Opublikowano 28 Maja 2011 ta wtyczka która została idzie do rns-a w białą podwójną wtyke i z tąd ten pierwszy błąd
mosquitos Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Opublikowano 28 Maja 2011 tak ale jej nie idzie tam wlozyc to jest identyczna wtyczka jak do anteny gps a w miejscu tej podwojnej mam adapter na normalna antene radiowa. Aha a czy waszych rnse po wyciagnieciu kluczyka slychac jak kreci sie wentyhlatorek z tylu i odczytywana jest plyta z navi?
Marcino87 Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 Aha a czy waszych rnse po wyciagnieciu kluczyka slychac jak kreci sie wentyhlatorek z tylu i odczytywana jest plyta z navi? Tak wówczas RNS chłodzi się i przechodzi w stan uśpienia normalna rzecz
b3rs Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 W podwójnej wtyczce antenowej masz 2 kable czy 1?
mosquitos Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2011 Mam 1 kabel od anteny tylko i on idze do podwojnej wtyczki.
b3rs Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 W RNSe są gwa gniazda: ZF i HF, nie wiem jak masz w Concercie II, ale np w II+ jest 2xHF. Po prawidłowym podłączeniu jednej wtyczki powinien być błąd na ZF "obwód otwarty" a nie "zwarcie". HF to jest to gniazdo pod zatrzaskiem wtyczki, a ZF obok. Jak używasz przejściówki to powinno być OK, jak miałeś podwójną wtyczkę to zobacz gdzie idzie kabel.
mosquitos Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2011 Ok ale ta druga wtyczka tez musialaby byc gdzies podlaczona. Moze to by zdalo egzamin http://allegro.pl/adaptor-antenowy-diversity-audi-rns-e-fakra-i1607323329.html i wtedy nie mial bym bledow?
domin79 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 dokładnie o to chodzi , zakupuj i z bańki
seves Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 Ok ale ta druga wtyczka tez musialaby byc gdzies podlaczona. Moze to by zdalo egzamin http://allegro.pl/adaptor-antenowy-diversity-audi-rns-e-fakra-i1607323329.html i wtedy nie mial bym bledow? i co kolego uporales sie z tym bledem? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi