Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Zagadka klimatronica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! układ szczelny i nabity wlączajac klime słysze jak włącza sie sprzęglo ,spoglądając na nie wdze jak się obraca tak jak ma byc ,w momencie włączenia klimy włącza sie również wentylator czyli wszystko wydaje sie być w pożądku lecz nie ma efektu nie chłodzi ! Vag pokazuje zerowe obroty kompresora ,kanał 29 na panelu klimatronika pokazuje również zero ,żadnych innych błędów . POMOCY !!!

Opublikowano

a jak załączasz klimę obroty spadają mnie to jednak wygląda na niesprawny elektromagnes

Opublikowano

widac ze elektromagnes zwiera słychac taki trzask jak zwiera i zaczyna sie obracac z cala reszta

Opublikowano

u mnie wąż (koniec aluminiowy był spłaszczony i klima nie działała jak powinna, więcej mi do głowy nie przychodzi, może ktoś poradzi a jak nie to chyba wizyta w zakładzie :confused4:

Opublikowano

to raczej nie to ale bede ogladał przewody ,każda rada jest cenna moze jeszcze ktos pomoze

Opublikowano

Sprężarki Denso nie mają czujnika obrotów, występował tylko w kompresorach Zexela i czasem pada. Montowane były zamiennie oba typy, musiałbyś sprawdzić co masz w aucie. Przy obsłudze układu sprawdzał ktokolwiek jak wygląda dysza rozprężna? Jedź do zakładu, niech pomierzą ciśnienia przy pracującej klimie i wszystko będize jasne.

Opublikowano

Gdzie znajduje sie ta dysza rozpręzna

Opublikowano

W podszybiu, na rurce wysokiego ciśnienia, masz tam połaczenie gwintowane i bezpiecznie można rozkręcać po opróżnieniu układu. Chociaż w twoim przypadku stawiałbym raczej na niedrożny osuszacz, jest przed prawym przednim kołem w dole, powinien być ciepły, jeżeli przymarza to do wymiany. To jest wszystko gdybanie, trzeba podpiąć manometry i sprawdzić jakie są ciśnienia pracy żeby postawić diagnozę.

Opublikowano

:wallbash:musze troche poogladac te gadżety