Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak. To jest Twoje konto, na Twoje nazwisko ?

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10898

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jarko, lipna ta myjka :decayed:

gdyby takie cisnienie bylo na kazdym programie jak na tej dwojce to kosmos, myjka jak marzenie :naughty:

mi tym pierwszym programem (proszek+woda) nie chcialo nawet ptasich gowienek zmyc :>

pianka byla elegancka, pokrylo mi cale auto jak sniegiem haha :tongue4: ale co z tego jak praktycznie wcale cisnienia nie bylo :confused4:

musze sobie poszukac wlasnie jakiejs dobrej taniej myjki recznej bo teraz boje sie troche jezdzic na BP i latac z gabka zeby zjebki nie dostac :polew:

Opublikowano

Tak. To jest Twoje konto, na Twoje nazwisko ?

tak (btw. to nie ma znaczenia - teraz i tak ida po numerze bez sprawdzania reszty)[br]Dopisany: 14 Grudzień 2011, 00:29_________________________________________________

Jarko, lipna ta myjka :decayed:

gdyby takie cisnienie bylo na kazdym programie jak na tej dwojce to kosmos, myjka jak marzenie :naughty:

mi tym pierwszym programem (proszek+woda) nie chcialo nawet ptasich gowienek zmyc :>

pianka byla elegancka, pokrylo mi cale auto jak sniegiem haha :tongue4: ale co z tego jak praktycznie wcale cisnienia nie bylo :confused4:

musze sobie poszukac wlasnie jakiejs dobrej taniej myjki recznej bo teraz boje sie troche jezdzic na BP i latac z gabka zeby zjebki nie dostac :polew:

no w pierwszym programie (czyt. chemia) cisnienie jest malo istotne...po to wlasnie ta chemia jest

na kazdym programie, woda zdemineralizowana czy "wosk" po co Ci tam duze cisnienie??? :mysli:

Opublikowano

no to w takim razie ujową maja chemie :gwizdanie:[br]Dopisany: 14-12-2011, 00:32:19_________________________________________________duze cisnienie chcialbym miec na 1 i 2 programie zeby ladnie auto umyc[br]Dopisany: 14-12-2011, 00:33:56_________________________________________________ale fakt faktem ze na tym 2 programie mi elegancko przedmuchalo wszystkie takie szczeliny do ktorych sie wczesniej dostac nie moglem, ale jednak wole myjke na BP :)

Opublikowano

no to w takim razie ujową maja chemie :gwizdanie:[br]Dopisany: 14-12-2011, 00:32:19_________________________________________________duze cisnienie chcialbym miec na 1 i 2 programie zeby ladnie auto umyc[br]Dopisany: 14-12-2011, 00:33:56_________________________________________________ale fakt faktem ze na tym 2 programie mi elegancko przedmuchalo wszystkie takie szczeliny do ktorych sie wczesniej dostac nie moglem, ale jednak wole myjke na BP :)

po to żeby chemia zamiast zostać na aucie odbijała się od niego??? :mysli:

Opublikowano

po to żeby chemia zamiast zostać na aucie odbijała się od niego??? :mysli:

No kolega chyba nie łapie czemu takie ciśnienie tam jest :wink4:

Opublikowano

Na BP na Bora na 3 i 4 stanowisku jest najlepsze ciśnienie :wink4:

Myje tam od 5 lat auto, czasem się zdarza że ktoś zostawi kartę i 90zł do wykorzystania na tej myjce :decayed: a czasem jakieś złocisze w automacie :decayed::kox:

Dobranoc :hi:

Opublikowano

No na Bora jest niestety taka lipa że jak na wszystkich stanowiskach są myte auta to ciśnienie jest słabe...

Opublikowano

polecam stacje na ulicy skotnickiej zaraz za sklepem valdi czesci samochodowe jest nowa i na prawde swietna mylem w wielu miejscach ale tam jest najlepiej

Opublikowano

A ja Wam wszystkim polecam porządną myjke ciśnieniową Karchera, zestaw kosmetyków do pielęgnacji, gąbke, komplet ściereczek z mikrofibry i odrobine chęci. Owszem - trzeba troche zainwestować na początek, ale później każde mycie to groszowe sprawy i w perspektywie kilku lat spore oszczędności :gwizdanie: Nie wspomnę o tym, że każdy będzie zadowolony z efektów SWOJEJ pracy :silacz:

:bry::cool:

Opublikowano

A ja Wam wszystkim polecam porządną myjke ciśnieniową Karchera, zestaw kosmetyków do pielęgnacji, gąbke, komplet ściereczek z mikrofibry i odrobine chęci. Owszem - trzeba troche zainwestować na początek, ale później każde mycie to groszowe sprawy i w perspektywie kilku lat spore oszczędności :gwizdanie: Nie wspomnę o tym, że każdy będzie zadowolony z efektów SWOJEJ pracy :silacz:

Takie rozwiązanie jest zdecydowanie najlepsze, ale porządna myjka Karchera z porządnym ciśnieniem to wydatek na prawdę porządnej sumy ;) Ja przeważnie myję auto jakimś podstawowym modelem Karchera, dającym ciśnienie około 105 ba. Najpierw bezdotykowo, z przystawką wytwarzającą pianę, potem, ostrożnie, rękawicą z wełny syntetycznej. Zazwyczaj po wytarciu i wysuszeniu nakładam trochę wosku Megs'a.

Sprawa blokady przebudowy szkieletora jest, jak dla mnie, nieporozumieniem. Wreszcie znalazł się ktoś, kto chce rozwiązać problem, zainwestować mnóstwo forsy w poprawienie panoramy miasta, pozbyć się starego, niedokończonego budynku, który prędzej czy później zagroziłby katastrofą budowlaną. Ok, chce podnieść go o 10 m, zyska dzięki temu spory metraż przestrzeni biurowej do wynajęcia. Ale o 10% wyższy, ale ładny wieżowiec będzie zdecydowanie lepiej wyglądał niż obecny, zardzewiały, brudny i niedokończony syf.

Opublikowano

Chodzi Ci o jej zakup?? To jeszcze poleć każdemu wolno stojący DOM a nie mieszkanie :decayed:

PS:

Mycie auta przed domem jest karane mandatem :decayed:

Opublikowano

Chodzi Ci o jej zakup?? To jeszcze poleć każdemu wolno stojący DOM a nie mieszkanie :decayed:

PS:

BZDURA !!!

Opublikowano

PS:

BZDURA !!!

Bzdura? Ja też słyszałem, że jest to karane.

Opublikowano

KERCZI w moim terenie nawet przydomowa oczyszczalnia ścieków z atestem nie pozwala na odprowadzanie ścieków do gleby, tylko cieku wodnego. Osobista informacja w gminie u kierowniczki zagospodarowania i planowania przestrzennego :-)

Opublikowano

:hi:

Opublikowano

Karane jest jak myjesz na ulicy, w "miejscu publicznym" itd

natomiast na terenie posesji mogą Cie pocałować w trabe...

wiem bo Ojciec mojej byłej mial upierdliwą sąsiadke i przejscia z sadem i miejska...

idac tym tropem...nie moglbys na swoj ogrod wylac przyslowiowej wody mydłem... dopoki nie są to srodki niebezpieczne dla srodowiska to Cie moga pocalowac w tylek...JAK MYJESZ NA SWOJEJ POSESJI zeby nie bylo...

Opublikowano

Ale nie zawsze chemia używana do mycia aut jest nieszkodliwa dla środowiska. Mandat możesz dostać jak palisz liście na swojej posesji, jak wylewasz zawartość swojego szamba na swoją posesję itp. Więc teoretycznie myjąc samochód na swojej posesji też możesz dostać mandat. Związki chemiczne mogą przedostać się do gruntu i skazić np. wodę.