FANTOMAS Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Sprzedający mi mówił że ta data nabita to termin ubezpieczenia jakie dostajesz z tymi blachami, ale sam do końca nie był pewien jak to dokładnie wygląda... I w zasadzie wychodzi na to że tylko straciłem kasę na to miesięczne ubezpiecznie skoro i tak tablice nie są ważne... No cóż, trza będzie iść zarejstrować i znowu ubezpieczyć jutro... A miałem nadzieję na chwile spokoju Ubezpieczenie jest ważne, jak najbardziej cały miesiąc z tymi blachami które masz z dojczlandii. Tyle że nie masz ważnego przeglądu technicznego, ponieważ szwabki gwarantują glejtem że sprowadzane autko będzie sprawne do czasu zrobienia przeglądu technicznego i zakładają tu że na przegląd nie można jechać dłużej niż 7 dni. Przerabiałem to przy sprowadzaniu swojej niuni. Lennox na co jest ważne to ubezpieczenie na jaki nr rejestracyjny na jaki dowód . Ten niemiecki tymczasowy (żółty) możesz nim sobie szyby wytrzeć po dacie ważności tablic i nawet dowód wpłaty na radio Maryja Ci go nie wskrzesi. I co ma do tego przegląd . Żółte blachy są u gebelsów po to że chcesz samochodem przejechać z punktu A do B bez jego przerejestrowywania (nowego Briefu) i robią tak najczęściej sprzedawcy. Generalnie każde sprzedawane auto u dojczlandów ma ważny TUV który jest u nas od ok 3 lat również honorowany i jego data ważności jest przepisywana do naszego dowodu i nie trzeba robić u nas żadnych badań. O ważności dowodu stanowi adnotacja (data ważn.) urzędu komunikacji który go wydaje a nie żaden przegląd czy ubezpieczenie a podst. dokumentem pojazdu zezwalającym na poruszanie się nim jest dowód rej. Kolega kupił bejce wrócił ną do Polski. Chciał ją sprzedać bez rejestracji. Ubezpieczył na nr. VIN bo słyszał że "tak jest można jeździć". Po chyba dwóch tygodniach pojechał nią do Dresna (szkoda że go tam nie drutnęli by się dowiedział jaki tam jest za to mandat) po inne auto i w drodze powrotnej pod Wrocławiem go lotna z kamerką dojechała i zapłacił 500zł i żadne nasze ubezpieczenie mu nie pomogło. Generalnie żółte blachy są do 7 dni żeby pojeździć sobie dłużej trzeba kupić czerwone blachy i wtedy możesz wybrać ubezpieczenie 14 lub 30dniowe i tyle będą ważne blachy. Wygląda to tak że idziesz do niemieckiego u. komunikacji dajesz Brief I i II i podajesz że chcesz żółte (tymczasowe) lub czerwone (wywozowe) tablice. Oni wystawiają Ci papierek idziesz z nim do punktu który zazwyczaj jest zaraz obok urzędu lub w nim samym. Tam robią Ci tablice (na podstawie świstka z urzędu) i do nich od razu właściwe ubezpieczenie. Wracasz z tym do urzędu przyklejają ci znaczek legalizacji na tablice dostajesz dowód tymczasowy i obcięte (anulowane) Brief I i II (przy blachach czerwonych nowy Brief I i II gdzie ty jesteś wpisany jako właściciel auta) ... Robert dzięki kolega Paweł pokazał mi światełko w tunelu ten kolo od rybek morskich wody nie gotuje dlatego właśnie chciałem mieć info od kogoś kto użytkuje coś takiego w inny sposób.
PABLO Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Nie rozumiem użytkownika od nas Ogr'a już dłuższy czas jest na forum, raz był na spocie chyba, zero odzewu na Krakowskich a tylko w B5Battalionie toczy dyskusję :gwizdanie:
jarko Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Na piersi eu wychowany... Może Nas nie lubi
Cuber Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2011 Panowie to nie zapomnijcie o Spocie ostatnim w tym roku
Wąski Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 znacie jakaś dobrą pizzę okolice Mistrzejowic ???Jarko
Cuber Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2011 znacie jakaś dobrą pizzę okolice Mistrzejowic ???Jarko Pizza Alcatras :slina:
Wąski Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 znacie jakaś dobrą pizzę okolice Mistrzejowic ???Jarko Pizza Alcatras :slina: nr tel proszę [br]Dopisany: 29 Grudzień 2011, 16:39_________________________________________________mam
Cuber Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2011 Polceam pizze Vodoo i Dracule bodajże
Wąski Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Polceam pizze Vodoo i Dracule bodajże już zamówione sprawdzimy Twój gust
Cuber Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2011 upsss patrząc na forum to kazdy ma inny
PABLO Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 upsss patrząc na forum to kazdy ma inny Dokładnie A u mnie właśnie proboszcz był po kolędzie, prze lajtowy chłop
jarko Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 znacie jakaś dobrą pizzę okolice Mistrzejowic ???Jarko Telepizza najlepsza w tej okolicy
PABLO Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Dla mnie Pizza Hut tylko trzeba trochę wydać żeby się dobrze najeść
Cuber Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2011 Dla mnie telepizza jest Kiedyś mieli dobre pizze teraz ps. kazdy ma inny gust
jarko Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 A dla mnie alcatraz jest Poza tym pizze jadam raz w miesiącu to co ja się znam
fantowski Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 to co można przyjechać 1 raz na spot??
Wąski Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Widzę że z pizzą to jak z Wisłą ,Cracovią ,Hutnikiem Bmw Audi i Mercedesem [br]Dopisany: 29 Grudzień 2011, 17:49_________________________________________________ to co można przyjechać 1 raz na spot?? złe pytanie
fantowski Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 nie no jade jade tak jak powiedziałem tak zrobie ale obiecajcie mi lekka szydere ;p
Rekomendowane odpowiedzi