KERCZI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Na początku miałem wizje taka ze wlalem lewe paliwo. Auto postalo 3dni na mega mrozie parafina sie oddzieliła i wtryski zadupczaly na sucho bo w przewodach była maź zamiast paliwa...ale MARIUSZ dzisiaj mi powiedział Ze jutro sprawdzi ale ten dźwięk nic dobrego nie wróży...i wg niego moze byc cylinder albo panewki
miodzio Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Na początku miałem wizje taka ze wlalem lewe paliwo. Auto postalo 3dni na mega mrozie parafina sie oddzieliła i wtryski zadupczaly na sucho bo w przewodach była maź zamiast paliwa...ale MARIUSZ dzisiaj mi powiedział Ze jutro sprawdzi ale ten dźwięk nic dobrego nie wróży...i wg niego moze byc cylinder albo panewki no to pozamiatane
_Gabriel_ Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 chyba jeszcze za niska temp na parafine - krysztalki wytracaja sie ponizej -20 - a jesli mamy podobnie rozwiazany uklad, to masz podgrzewana pompke w baku. ostatnio ogladalem 3.0 TDI i cylinder prawie splonal - problem? lejacy wtrysk i wlasnie dlatego sie je wymienia przy 200kkm ale gdyby to byl cylinder, to raczej by juz silnik nie pracowal
miodzio Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 chyba jeszcze za niska temp na parafine - krysztalki wytracaja sie ponizej -20 - a jesli mamy podobnie rozwiazany uklad, to masz podgrzewana pompke w baku.ostatnio ogladalem 3.0 TDI i cylinder prawie splonal - problem? lejacy wtrysk i wlasnie dlatego sie je wymienia przy 200kkm Jak jest lipne paliwo to przy -10 już może być problem
nex Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Na początku miałem wizje taka ze wlalem lewe paliwo. Auto postalo 3dni na mega mrozie parafina sie oddzieliła i wtryski zadupczaly na sucho bo w przewodach była maź zamiast paliwa...ale MARIUSZ dzisiaj mi powiedział Ze jutro sprawdzi ale ten dźwięk nic dobrego nie wróży...i wg niego moze byc cylinder albo panewki Dalej tankujesz tańszą ropę?
KERCZI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 No właśnie tutaj był mój problem bo okazało sie ze ta stacje wydzierzawil jakiś przekręt od nowego roku.
PABLO Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Karol, misieqkrk któremu pomagaliśmy z cubrem kupić BKN'a takiego jak ty masz, tankuje od 4 lat w oszołomie pod bonarką i nie miał nigdy problemów z takimi rzeczami, ja po akcjach z bemką też już tam cały czas tankuje i jest ok (pierd^^e Shella), paliwo mają od orlenu i tanie przede wszystkim, 2 tygodnie temu tankowałem po 4,99zł, 3 dni temu po 5,07zł.
nex Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ja przy takiej pogodzie tankuję w Trzebini bezpośrednio z rafinerii, auto trzymam cały czas po polu więc trzeba uważać
PABLO Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ja przy takiej pogodzie tankuję w Trzebini bezpośrednio z rafinerii, auto trzymam cały czas po polu więc trzeba uważać Nie trzymasz w garazu u siebie?
nex Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Ja przy takiej pogodzie tankuję w Trzebini bezpośrednio z rafinerii, auto trzymam cały czas po polu więc trzeba uważać Nie trzymasz w garazu u siebie? W tym roku nie mam garażu
PABLO Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Może się komuś przyda http://a4-klub.pl/sport-hobby-rozrywka-relaks-138/ciekawe-filmy-warte-obejrzenia-21675/index143.html#post4041785
FANTOMAS Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Problem rozwiązany, otwieram maskę, a tym nie ma silnika... Wsadzę silnik i będzie gitWysłane z mojego SM-P605 przy użyciu Tapatalka ---------- Post dopisany at 16:47 ---------- Poprzedni post napisany at 16:45 ---------- Nie ma problemu Jak dobrze pójdzie to po jutrzejszym losowaniu lotto coś Ci podeślę A tak na serio to zaczynam mieć zastrzeżenia do pracy skrzyni przy wrzucaniu 2 i 3 biegu (pogorszenie precyzji) i zastanawiam się czy wymiana oleju nie poprawiła by jej pracy ciezko powiedziec czy cos pomoze. jaki masz przebieg, ze chcesz olej w skrzyni wymieniac? na Twoim miejscu przegladnalbym dyfer i tam ewentualnie olej zmienil Przebieg to 225k km, sprawa dotyczy A4 B6 FWD zdecydowanie wymień olej w dyfrze Lepiej sobie wymień płyn w chłodnicy w 126p Wysłane z mojego SM-P605 przy użyciu Tapatalka na pewno lepiej się poczujesz po takiej wymianie jeśli nie dysponujesz dyfrem udostępnię swój Odpaliłem , wyjechałem z garażu, zaczął przerywać wiec wróciłem odrazu i teraz stuka tak głośno jakby był zatarty cylinder albo panewki ale was wali w rogi
KERCZI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 :/ ---------- Post dopisany at 19:43 ---------- Poprzedni post napisany at 19:43 ---------- Mam nadzieje ze to "tylko" wtryski
ruks Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 ruks jeśli będą warunki to no problemos Yeeehaaaa ---------- Post dopisany at 22:40 ---------- Poprzedni post napisany at 22:35 ---------- Ok, dziękuję za sugestie. Będę grzebał dopiero jak wyjdzie jakaś ewentualna robota przy samochodzie. Jak ustalisz przyczynę daj znać, u mnie jest to samo ale narazie nie ruszam bo robota ze skrzynią to najgorsze co można w samochodzie robić. Ładuję biegi z przegazówką więc trochę się synchro oszczedzają ---------- Post dopisany at 22:55 ---------- Poprzedni post napisany at 22:40 ---------- No właśnie tutaj był mój problem bo okazało sie ze ta stacje wydzierzawil jakiś przekręt od nowego roku. Co to za stacja? W Hucie polecam MPO,od dawna tam tankuje i nigdy nie było problemów z żadnym paliwem ani układem paliwowym w różnych autach
KERCZI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 ruks jeśli będą warunki to no problemos Yeeehaaaa ---------- Post dopisany at 22:40 ---------- Poprzedni post napisany at 22:35 ---------- Ok, dziękuję za sugestie. Będę grzebał dopiero jak wyjdzie jakaś ewentualna robota przy samochodzie. Jak ustalisz przyczynę daj znać, u mnie jest to samo ale narazie nie ruszam bo robota ze skrzynią to najgorsze co można w samochodzie robić. Ładuję biegi z przegazówką więc trochę się synchro oszczedzają ---------- Post dopisany at 22:55 ---------- Poprzedni post napisany at 22:40 ---------- No właśnie tutaj był mój problem bo okazało sie ze ta stacje wydzierzawil jakiś przekręt od nowego roku. Co to za stacja? W Hucie polecam MPO,od dawna tam tankuje i nigdy nie było problemów z żadnym paliwem ani układem paliwowym w różnych autach w Transbud Nowa Huta...
PABLO Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Gdzie ty kur. tankujesz.. Jak już chcesz bliżej to na MPO koło mnie tak jak Przemo napisał.
KERCZI Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 No generalnie tam było Paliwo z Orlenu do nowego roku...
Rekomendowane odpowiedzi