gregfr Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 pierwszy musi na schematy patrzec i wieczorem oddzwoni, drugi nie jakies jeszcze propozycje?
PABLO Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 Niebiescy w alfie z drogówki to są pedały jedne. Wczoraj dali mi mandat 50zl za przejście w niedozwolonym miejscu gdzie wszyscy chodzą a jaiod 25 lat od kiedy mieszkam na tym osiedlu i c**j mnie interesuje że jest jakaś akcja albo ze jakas kobieta zginęła kilka dni temu w Krk na jakimś przejściu. Jak im powiedziałem że gdyby tam stali cały czas to co 5 minut będą wypisywać mandat na medwieckiego to nie wiedzieli co odpowiedzieć.
_Gabriel_ Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 PABLO... Ewidentnie w tym czasie przyczyniles sie do powstania zagrozenia, za co zostales ukarany przez "funkcjonariuszy"
miodzio Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 Niebiescy w alfie z drogówki to są pedały jedne. Wczoraj dali mi mandat 50zl za przejście w niedozwolonym miejscu gdzie wszyscy chodzą a jaiod 25 lat od kiedy mieszkam na tym osiedlu i c**j mnie interesuje że jest jakaś akcja albo ze jakas kobieta zginęła kilka dni temu w Krk na jakimś przejściu. Jak im powiedziałem że gdyby tam stali cały czas to co 5 minut będą wypisywać mandat na medwieckiego to nie wiedzieli co odpowiedzieć. a ty co biegać nie potrafisz
PABLO Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 Stali u mnie na 2 pułku w miejscu jak są taksówki. Sąsiada też spisali Za godzinę spokojnie ze 100 mandatów mogliby wypisać. ---------- Post dopisany at 13:08 ---------- Poprzedni post napisany at 13:05 ---------- Oglądałem teraz godzinne orędzie Putina, anektował Krym i po ptokach, w d*pie ma cały świat
boseron Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 Pablo widze ze wczoraj jakies fatum było bo nie tylko Tobie przywalili mandat za przechodzenie w niedozwolonym miejscu a tak na poważnie wzięli sie za chodzenie po pasach, za dużo ludzi chodzi gdzie popadnie jak święte krowy , pomijam fakt ze mało kto respektuje czerwone dla pieszych i chodzą jak chcą , zwróciłem ostatnio na to uwage, wolna amerykanka jest w Krakowie, nie ma kultury ani jazdy ani pieszych.....
_Gabriel_ Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 no ale jak to? jak juz kiedys ruks wspominal - przepis mowi, ze przechodzic mozna do 100m od pasow i od 100m tez mozna wiec za co karac tych biednych ludzi?
boseron Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 Kerczi auto jest cały czas do wzięcia jakby ktoś chciał a, nie spieszy mi sie bo to egzemplarz w bardzo dobrym stanie technicznym , odpukać bo o x3 tez tak mówiłem i skrzynka sie posypała hehe . Panowie pomóżcie wybrać z tych modeli albo pokażcie inny fajny : 1. 2. 3 4. będe wdzięczny za wszelkie sugestie i podpowiedzi , cięzko sie zdecydować
PABLO Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 Boseron mi się najbardziej podoba 3 zestaw A co do powyższego, w tym miejscu chodnik jest od ponad 30 lat i dawniej były tutaj nawet pasy ale później przenieśli kilkadziesiąt metrów dalej i na pewno jest bliżej niż 100 metrów! A tutaj zaznaczyłem w którym miejscu te palanty czaili się na ludzi którzy przechodzą tak jak ta kobieta! Na samym zdjęciu widać ile ludzi tak chodzi i cały czas będą tędy przechodzić i niech nie pieprzą że w takich miejscach giną ludzie bo nigdy w tym miejscu nikt nie zginął odkąd tu mieszkam! Myślę że zaraz pójdą ludzie do spółdzielni i zrobią z tym porządek bo nikt specjalnie nie będzie chodził 50-70 metrów dalej i robił koło by znów wrócić w to samo miejsce i iść dalej prosto jak się idzie w stronę bloku 26 i innych numerów!
gregfr Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 Jezeli chodzi o moj gust to 2 albo 3. Z naciskiem na 3 ---------- Post dopisany at 14:00 ---------- Poprzedni post napisany at 13:59 ---------- Tak, stanowczo 3
boseron Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 tą trójke wczoraj wrzucałem na aucie, ale nr 2 chodzi mi po głowie i 4 . ---------- Post dopisany at 14:07 ---------- Poprzedni post napisany at 14:04 ---------- ---------- Post dopisany at 14:09 ---------- Poprzedni post napisany at 14:07 ----------
boseron Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 3 w 19 z dobrym naciągiem Ten jak zwykle pojechał po całości hehe
_Gabriel_ Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 Masz PABLO - poczytaj sobie PRD Art. 13. 1. Pieszy, przechodząc przez jezdnię lub torowisko, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność oraz, z zastrzeżeniem ust. 2 i 3, korzystać z przejścia dla pieszych. Pieszy znajdujący się na tym przejściu ma pierwszeństwo przed pojazdem. 2. Przechodzenie przez jezdnię poza przejściem dla pieszych jest dozwolone, gdy odległość od przejścia przekracza 100 m. Jeżeli jednak skrzyżowanie znajduje się w odległości mniejszej niż 100 m od wyznaczonego przejścia, przechodzenie jest dozwolone również na tym skrzyżowaniu. 3. Przechodzenie przez jezdnię poza przejściem dla pieszych, o którym mowa w ust. 2, jest dozwolone tylko pod warunkiem, że nie spowoduje zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub utrudnienia ruchu pojazdów. Pieszy jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa pojazdom i do przeciwległej krawędzi jezdni iść drogą najkrótszą, prostopadle do osi jezdni. 4. Jeżeli na drodze znajduje się przejście nadziemne lub podziemne dla pieszych, pieszy jest obowiązany korzystać z niego, z zastrzeżeniem ust. 2 i 3. 5. Na obszarze zabudowanym, na drodze dwujezdniowej lub po której kursują tramwaje po torowisku wyodrębnionym z jezdni, pieszy przechodząc przez jezdnię lub torowisko jest obowiązany korzystać tylko z przejścia dla pieszych. 6. Przechodzenie przez torowisko wyodrębnione z jezdni jest dozwolone tylko w miejscu do tego przeznaczonym. 7. Jeżeli wysepka dla pasażerów na przystanku komunikacji publicznej łączy się z przejściem dla pieszych, przechodzenie do i z przystanku jest dozwolone tylko po tym przejściu. 8. Jeżeli przejście dla pieszych wyznaczone jest na drodze dwujezdniowej, przejście na każdej jezdni uważa się za przejście odrębne. Przepis ten stosuje się odpowiednio do przejścia dla pieszych w miejscu, w którym ruch pojazdów jest rozdzielony wysepką lub za pomocą innych urządzeń na jezdni.
PABLO Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 Ale za 5 punkt mają jednak prawo dać mandat, no nic muszą tam wrócić pasy na jezdni i tyle!
gregfr Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 4ka wyglada jak od starej astry juz 2ka lepsza, ale 3ka najladniejsza
lennox Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 hejka Pany, mnie dziś nie będzie na spocie - dwójka w kiermanie Łukasz - 2:thumbup:
gregfr Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 hejka Pany, mnie dziś nie będzie na spocie - dwójka w kiermanie Łukasz - 2:thumbup: lennox, albo ja sie sie starzeje, albo jestem za mlody, ale musialem skorzystac ze slownika slangu, zeby dowiedziec sie co to sa kiermany :polew:
Rekomendowane odpowiedzi