Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Normalnie , zawsze tak liczą... Np. Kompletna lampa w ASO do Ciebie kosztuje pewnie ponad 2k, specjalnie kasuja auto żeby Ci wypłacić jak najmniej kasy. Auto wycenia np. Na 8k. Auto wystawia na licytacje, przyjdzie typ i wylicytuje Twoja furmanke na 7k to Oni wypłaca Ci 1k a chłop resztę...

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10898

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nie zarzekaj sie...to tylko auto....i dobry kupiec sie trafił...tak na to patrz.

nie no nie ma bata, nie oddam tego auta za taka kwote

Opublikowano
Nie zarzekaj sie...to tylko auto....i dobry kupiec sie trafił...tak na to patrz.

nie no nie ma bata, nie oddam tego auta za taka kwote

Nic nie zrozumiałeś...

---------- Post dopisany at 22:20 ---------- Poprzedni post napisany at 22:20 ----------

Ile jest warte Twoje auto?

Opublikowano

nie wiem jeszcze ile jest auto warte w tym ich liczniku, podejrzewam ze wlasnie z 5k (przed szkoda), a dla mnie warte jest okolo 8k (przed szkoda, w tym momencie okolo 6.5k)

Opublikowano

No i o tym mowie...moze sie okazać ze sprzedając auto i dostając kasę będziesz miał w sumie 10k

Opublikowano

mi za rozbite całym przodem Audi 80 B4 wypłacili 3950 z pzu. naprawe wyliczyli na 12 500:facepalm:

"wrak" sprzedałem za 2500, alu za 500.

przed wypoadkiem auto nie było warte nawet 4000...

podejrzewam ze tobie tez wypłaca ok 5-6k.

nie naprawiaj, nie maluj...sprzedaj,dołóz troche i kup polifta afn:wink:

Opublikowano
No i o tym mowie...moze sie okazać ze sprzedając auto i dostając kasę będziesz miał w sumie 10k

tylko tak jak juz wspomnialem, ja tego auta bym nie oddal nawet jakbym mial wyjsc na tym 10k :wink:

dlatego wolalbym kase + 'wrak', zebym mogl to audo doprowadzic do ładu za ta kase co mi wyplaca, tylko nie wiedzialem dokladnie jak oni licza ta kwote do wyplacenia

Opublikowano

Tylko ze dla siebie nie zrobisz tego auta ładnie za pieniądze od nich...

Opublikowano

Radek... Podaj mi swój numer na PW to zadzwonie jutro do Ciebie i wszystko Ci wytłumacze. Miesiąc temu to wszystko przerabiałem i nawet nieźle na tym wyszedłem. Ty też nieźle wyjdziesz. Kwestia rozegrania...

Opublikowano
Tylko ze dla siebie nie zrobisz tego auta ładnie za pieniądze od nich...

+1

zaraz wrzuce skan wyliczenia jak u mnie to wycenili:wink:

Opublikowano

to teraz powiedzcie mi jeszcze jedno, czy moze byc tak ze oni wycenia koszt naprawy auta na 4.9k i wyplaca mi 100zl (roznica pomiedzy 'autem' a 'wrakiem') + wrak biorac pod uwage ze moje auto jest u nich warte 5k (przed kolizja) ? :cheesy:

Opublikowano

Tak

Opublikowano

Transit, poszlo :wink:

---------- Post dopisany at 22:41 ---------- Poprzedni post napisany at 22:39 ----------

Tak

o kuźwa, paranoja normalnie :cheesy:

Opublikowano
Tak

Ale co Ty pierdzielisz... Skoro auto warte 5k a naprawa 4,9k to mają 4,9k wypłacić

Opublikowano
Tak

Ale co Ty pierdzielisz... Skoro auto warte 5k a naprawa 4,9k to mają 4,9k wypłacić

Czytaj ze zrozumieniem co Radek napisał...

Wrak warty 4,9 a nie naprawa... Przy całkowitej nie interesuje ich ile kosztuje naprawa.

Opublikowano
to teraz powiedzcie mi jeszcze jedno, czy moze byc tak ze oni wycenia koszt naprawy auta na 4.9k i wyplaca mi 100zl (roznica pomiedzy 'autem' a 'wrakiem') + wrak biorac pod uwage ze moje auto jest u nich warte 5k (przed kolizja) ? :cheesy:

nie bardzo...

wartosc auta przed szkoda (5k) - wartosc auta poszkodzie (3k, o ile kto bedzie ci w stanie tyle dac)= wypłata odszkodowania.

po drodze masz jeszcze jakies współczynniki, amortyzatory itp:wink:

Opublikowano

Kerczi, namieszalem :embarrassed:

bo raz napisalem ze 4.9k naprawa a pozniej "roznica pomiedzy 'autem' a 'wrakiem'" :facepalm:

dlatego mnie zle zrozumiales :dziura:

oczywiscie chodzilo mi o taki przypadek jak opisal Transit, sory Panowie :doh:

Opublikowano

nie bardzo...

wartosc auta przed szkoda (5k) - wartosc auta poszkodzie (3k, o ile kto bedzie ci w stanie tyle dac)= wypłata odszkodowania.

po drodze masz jeszcze jakies współczynniki, amortyzatory itp:wink:

Jemu chodziło o to jak to liczą a nie konkretne kwoty...

---------- Post dopisany at 22:48 ---------- Poprzedni post napisany at 22:48 ----------

A to nie wylapalaem tego, zwracam honor Transit...

Opublikowano
Tak

ale to wtedy by to rozliczyli tak jakby nie bylo szkody calkowitej :decayed: a w pzu szkoda calkowita jest od 70% (bo z tego co wyczytalem niektore TU maja dopiero od 100%)

bo jak auto bylo warte 5k (przed stluczka) a szkody beda na 1k to wyplaca 1k :cheesy:, wiec wychodzi na to ze taka sama zasada dzialania.

---------- Post dopisany at 23:03 ---------- Poprzedni post napisany at 23:01 ----------

Jemu chodziło o to jak to liczą

zgadza sie :thumbup1:

Opublikowano
Tak

ale to wtedy by to rozliczyli tak jakby nie bylo szkody calkowitej :decayed: a w pzu szkoda calkowita jest od 70% (bo z tego co wyczytalem niektore TU maja dopiero od 100%)

bo jak auto bylo warte 5k (przed stluczka) a szkody beda na 1k to wyplaca 1k :cheesy:, wiec wychodzi na to ze taka sama zasada dzialania.

---------- Post dopisany at 23:03 ---------- Poprzedni post napisany at 23:01 ----------

Jemu chodziło o to jak to liczą

zgadza sie :thumbup1:

To o czym piszesz, jest OWU niektórych ubezpieczalni, ale jeśli chodzi o AC. Jeśli szkoda likwidowana jest z OC sprawcy, to naprawa MUSI choć o jeden grosz przekroczyć wartość auta przed szkodą, żeby uznali "szkode całkowitą". W Twoim przypadku wartość naprawy MUSI przekroczyć 100% wartości samochodu przed szkodą. Jutro pogadamy, to wszystko Ci nakreśle co i jak masz robić żeby było dobrze.

---------- Post dopisany at 23:39 ---------- Poprzedni post napisany at 23:36 ----------

[/color]A to nie wylapalaem tego, zwracam honor Transit...

Spoko. Rozmowa tak się zakręciła, że troche czasu minęło zanim ją ogarnąłem. Ale jutro mu wszystko wyprostuje ;)