bodowp Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Siema... Potrzebuje porady prawnej... Na wstępie powiem, że sprawa nie dotyczy mnie tylko znajomej co by szydery nie robić w moim kierunku Historia standardowej próby wyłudzenia w kasy przez warsztat samochodowy. Przy oddaniu (wtorek) auto do warsztatu na wymianę sondy lambda (część zakupiona przez właścicielkę) został spisany protokół zdawczy w którym było napisane Wymiana sondy + ewentualna diagnoza co nadaje się do wymiany - Niestety nie otrzymała kopii tego dokumentu więc bóg wie co tam zostało napisane. Przy każdej próbie rozmowy telefonicznej warsztat przerywał ją w połowie nie udzielając w pełny informacji. Dzisiaj auto jest do odbioru ponoć ze zrobionym dodatkowo wydechem jakimiś uszczelkami (prawie zostały wymienione wtryski ale po dzisiejszej rozmowie telefonicznej zaniechano tego pomysłu) i kilka tam innych rzeczy. Dodam, że wszelkie te nadprogramowe naprawy nie były umieszczone w protokole, a właścicielka nie byłą w żaden sposób o nich i o dodatkowych kosztach poinformowana. Kwota która była ustalana to 100zł teraz rachunek jest duuużo wyższy. Jutro rano tam z nią pojadę i postaram się zdobyć ten nieszczęsny protokół, żeby mieć pole manewru. Ktoś ma jakieś pomysły lub wie jak to wygląda z punktu widzenia prawa...obawiam się, że bez tego protokołu będą marne szanse. Tak to jest jak kobieta zawozi auto do "mechanika"
_Gabriel_ Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 skad pewnosc, ze mechanik wymienil pozostale czesci? nie mozna narazac Cie na koszty, bez Twojej wiedzy diagnoza nie oznacza wymiana, wiec reszta rzeczy NIE MOZE byc wymieniona bez Twojej zgody. zdobadz protokol i nie plac za nic, co zostalo zrobione bez Twojej wiedzy/zgody jesli Pan Ci powie, ze nie masz potwierdzajacego dokumentu, to mu odpowiedz, ze on nie ma potwierdzenia na wykonanie pozostalych napraw
Lukasz eS. Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 "Bedzie Pan zadowolony"... To jest wlasnie to, oddajesz auto i uj wie co Ci zrobia, co "znajda" i ile zaplacic w koncu bedzie trzeba
Krzysiek29 A4 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Witam nie ma ktoś klaksonu na sprzedaż do B7 najlepiej w Kraku żebym podjechał jutro z rana???
KERCZI Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Ja mam , ale musialbys byc po 9 I sobie sprawdzić Zobacz ofertę: KLAKSON SYRENA ALARMOWA DO AUDI A4 8E0 951 221A http://allegro.pl/showItem2.php?item=4321756119
Krzysiek29 A4 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Gdzie Karol mam podjechać?po 9 rano za***iście by było bo robię rozrząd i mam wszystko na wierzchu wezmę brata zwłoki i podjechał bym:wink: ---------- Post dopisany at 19:57 ---------- Poprzedni post napisany at 19:56 ---------- Ja mam , ale musialbys byc po 9I sobie sprawdzić Zobacz ofertę: KLAKSON SYRENA ALARMOWA DO AUDI A4 8E0 951 221A KLAKSON SYRENA ALARMOWA DO AUDI A4 8E0 951 221A (4321756119) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. A co sprawdzić? jak dział i z B& biorę i tak sprzedaje tak że jak trąbi jest dobrze
siara Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zadyma w klubie Cocomo - wiocha.pl absurd 1124558
boseron Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 hej. z moim autem nie tak kolorowo jednak, bolączka 2 litrowych jednostek w bmw pękl wał korbowy, silnik na wierzchu, ups..... pytanie czy remontowac czy szukać golego słupka, widzę że wszystkie auta pod 200 tys przebiegu mają jakieś bolączki, kurva nic tylko kupić corse nową, ja pierd..... Wysłane z mojego GT-I9300
D4NTE Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 hej. z moim autem nie tak kolorowo jednak, bolączka 2 litrowych jednostek w bmw pękl wał korbowy, silnik na wierzchu, ups..... pytanie czy remontowac czy szukać golego słupka, widzę że wszystkie auta pod 200 tys przebiegu mają jakieś bolączki, kurva nic tylko kupić corse nową, ja pierd..... Wysłane z mojego GT-I9300 Jednym słowem wracaj stary do
PABLO Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 hej. z moim autem nie tak kolorowo jednak, bolączka 2 litrowych jednostek w bmw pękl wał korbowy, silnik na wierzchu, ups..... pytanie czy remontowac czy szukać golego słupka, widzę że wszystkie auta pod 200 tys przebiegu mają jakieś bolączki, kurva nic tylko kupić corse nową, ja pierd..... Wysłane z mojego GT-I9300 Łukasz ty to masz przejebanie wielkiego pecha Ja tylko od tamtego roku miałem jedną usterkę z paliwem i już odpukać wszystko ok, radocha z jazdy jest. Te auta jak się nie pilnuje to mogą narobić wielkich kosztów ale jak jest pilnowane to nic tylko cieszyć się jazdą. KERCZI i dobrze mówiłem na spocie pod koniec że te zielone kwadraciki są od informowania przebiegu ile zostało do zmiany oleju, tak jest w E39, natomiast w nowszej E90 jest tak jak mówisz czyli pokazuje stan oleju jaki masz
Radekst Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 hej. z moim autem nie tak kolorowo jednak, bolączka 2 litrowych jednostek w bmw pękl wał korbowy, silnik na wierzchu, ups..... pytanie czy remontowac czy szukać golego słupka, widzę że wszystkie auta pod 200 tys przebiegu mają jakieś bolączki, kurva nic tylko kupić corse nową, ja pierd..... Wysłane z mojego GT-I9300 oj Boseron, Boseron, Ty to masz pecha
KERCZI Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Boseron bo kombinujesz jak zyd pod gore i potem sa efekty....jakbyś chciał to sprzedaje swoja 3litrówkę... Wszystko zrobione...
Rekomendowane odpowiedzi