edraven Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Przypomnijcie mi od czego się zaczął ten wycof z B5 ? Bo nie ogarniam... Wiem że jakiaś boruta była na zlocie a później spinki na forum, ale jak dla mnie to wszystko leci trochę podstawówką Dla kontrastu poniżej link do forum w US uzytkowników TDI (!) i masa ciekawych i rzetelnych informacji jak na przykład raportowanie przez kilkadziesiąt osób przebiegów i zywotności filtrów DPF w Jettach z podawaniem stopnia zapełnienia. 30 podstron i nikt po nikim nie jedzie jak po łysej kobyle, tylko rzeczowe wypowiedzi. Z ciekawości wrzuciłem sobie do Minitaba dane które ludzie wrzucali na temat zapełnienia i okazało się że da się na podstawie obserwacji stanu zapełnienia filtra okreslić dosyć precyzyjnie jaki przebieg ma samochód z dokładnością do +/- 20.000 mil. Można przyjąć że przejechanie 1000mil daje 1ml Oil Ash (masy olejowej ) w filtrze, więc jak ktoś ma 150ml oil ash moze spodziewać się przebiegu rzędu 150-160k mil (230-250kkm) Tak więc przkręcenie auta o 100kkm spokojnie da się wykryć w ten sposób. Dane dla 2.0TDI w Jettach i Passatach. Taka ciekawostka dla szukających TDI. http://forums.tdiclub.com/
KERCZI Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Przypomnijcie mi od czego się zaczął ten wycof z B5 ? Bo nie ogarniam... Wiem że jakiaś boruta była na zlocie a później spinki na forum, ale jak dla mnie to wszystko leci trochę podstawówką Dla kontrastu poniżej link do forum w US uzytkowników TDI (!) i masa ciekawych i rzetelnych informacji jak na przykład raportowanie przez kilkadziesiąt osób przebiegów i zywotności filtrów DPF w Jettach z podawaniem stopnia zapełnienia. 30 podstron i nikt po nikim nie jedzie jak po łysej kobyle, tylko rzeczowe wypowiedzi. Z ciekawości wrzuciłem sobie do Minitaba dane które ludzie wrzucali na temat zapełnienia i okazało się że da się na podstawie obserwacji stanu zapełnienia filtra okreslić dosyć precyzyjnie jaki przebieg ma samochód z dokładnością do +/- 20.000 mil. Można przyjąć że przejechanie 1000mil daje 1ml Oil Ash (masy olejowej ) w filtrze, więc jak ktoś ma 150ml oil ash moze spodziewać się przebiegu rzędu 150-160k mil (230-250kkm) Tak więc przkręcenie auta o 100kkm spokojnie da się wykryć w ten sposób. Dane dla 2.0TDI w Jettach i Passatach. Taka ciekawostka dla szukających TDI. http://forums.tdiclub.com/ Słowo klucz - US forum
Cuber Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Krzysiek , ale nie ma sensu po raz kolejny pisać OCB w spinkach, jak to trafnie określiłeś podstawówka a ja bym dodał jeszcze piaskownica. Jeśli ktoś nie umie szanować innych to sorry ale nie ma miejsca tutaj dla takowych.
bodowp Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Nie ma co się podniecać... nie pierwszy i nie ostatni taki klon forum. Praktycznie każde większe forum po czasie zyskuje swojego klona bo przychodzą czasy się zmieniają, przychodzą nowi (rządzą nowi) i niektórym stałym bywalcom się to nie podoba i chcą powrotu do czasów dinozaurów, i tworzą fora "przyjazne" użytkownikom. Śmiech na sali.
lennox Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/315459-wulgaryzmy-na-forum/ O kutwa Tranzit poproś od razu jakiegoś moda o moderowanie (najlepiej cwiare )
Radekst Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 rzuciliscie sie na mnie jakbym to ja te fora pozakladal chlopaki chcieli sobie na luzie pogadac to sobie pootwierali swoje fora, proste O widzę ze juz jestes na tamtym forum. za to tez juz jest ban?
edraven Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Ty Radek lepiej mi powiedz za ile ekran do LG Flexa mi załatwisz . Nikt tu się na Ciebie nie rzuca
Transitpower Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) http://a4-klub.pl/index.php?/topic/315459-wulgaryzmy-na-forum/ O kutwa Tranzit poproś od razu jakiegoś moda o moderowanie (najlepiej cwiare ) Kto to jest ten "prezes zarządu? Jakiś yeah bunny sprawiedliwy wśród narodów świata Wobec takiego obrotu sprawy, Ćwiara będzie worldwide moderator Róbcie tak dalej tfu prezesy zarządu PS: a czy "kur warszawa nie hoduje" też będzie przekleństwem? Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez Transitpower
Radekst Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/315459-wulgaryzmy-na-forum/ O kutwa Tranzit poproś od razu jakiegoś moda o moderowanie (najlepiej cwiare ) Kto to jest ten "prezes zarządu? Jakiś yeah bunny sprawiedliwy wśród narodów świata Wobec takiego obrotu sprawy, Ćwiara będzie worldwide moderator Róbcie tak dalej tfu prezesy zarządu PS: a czy "kur warszawa nie hoduje" też będzie przekleństwem? uwazaj bo zaraz Cie znowu zmoderują, za podważanie decyzji ZK, obrażanie, przeklinanie i cholera wie co jeszcze
Cuber Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/315459-wulgaryzmy-na-forum/ O kutwa Tranzit poproś od razu jakiegoś moda o moderowanie (najlepiej cwiare ) Kto to jest ten "prezes zarządu? Jakiś yeah bunny sprawiedliwy wśród narodów świata Wobec takiego obrotu sprawy, Ćwiara będzie worldwide moderator Róbcie tak dalej tfu prezesy zarządu PS: a czy "kur warszawa nie hoduje" też będzie przekleństwem? uwazaj bo zaraz Cie znowu zmoderują za podważanie decyzji ZK, obrażanie, przeklinanie i cholera wie co jeszcze do Radekst => założyli nowe forum i przeklinanie mają wykropkowane hahahahha a tutaj im to przeszkadzało zal.pl do Transit => czy chciałbym czytać co drugie słowo na forum powszechnie uważane za wulgarne? Czy fajnie było by przez googla wejść jako obcy user na forum Naszej i zobaczyc do drugie słowo wulgarne ? Chyba nie bardzo..... ps. Transit nie obrażaj mnie
Radekst Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 do Radekst => założyli nowe forum i przeklinanie mają wykropkowane hahahahha a tutaj im to przeszkadzało zal.pl na forum A4 Klub Polska B5 Battalion nie ma zadnych cenzur, a co jest na auditeam to nie wiem. Cuber, ochlon troche.. a i pomimo ze na b5b nie ma banowania za napisanie jakiegos przeklenstwa to jakos nikt nie klnie jak opetany, i tutaj tez tak nie bylo, wiec nie przesadzaj z tym co drugim slowem wulgarnym.. btw, teraz nawet za ocenzurowane przeklenstwo mozna przygarnac kropka
Transitpower Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 do Transit => czy chciałbym czytać co drugie słowo na forum powszechnie uważane za wulgarne? Czy fajnie było by przez googla wejść jako obcy user na forum Naszej i zobaczyc do drugie słowo wulgarne ? Chyba nie bardzo.....ps. Transit nie obrażaj mnie Oczywiście, że niechciałbym widzieć co drugiego słowa wulgarnego. Już o tym rozmawialiśmy przecież... Po pierwsze nie uważam, aby tutaj na krakowskich ktokolwiek nadużywał przekleństw. Po drugie jeśli już mamy być bardziej papiescy od samego papieża w kwestii przekleństw, to niech nasze wypowiedzi moderuje ktoś z naszej okolicy a nie jakiś yeah bunny warszawiak, poznaniak, wrocławianin, żadna połówka, zero siódemka ani nawet litrówka!! PS: nie miałem zamiaru Cię obrazić. Jeśli tak się poczułeś - to przepraszam.
KERCZI Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Transit a jakie znaczenie ma skąd jest moderator? Panowie, ile moze kosztowac ekran z wymianą do LG FLEXa? 600zl
FANTOMAS Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Powiem Panowie szlachta , to trochę taką hipokryzją zalatuje. Mamy spoty , zloty i nikt się nie obcina. Leci polszczyzna nie przez bułkę i bibułkę u wszystkich a tu taki kodeks . Tak sobie trochę chyba za bardzo do serca to wychowanie w czystości języka bierzemy bo jeśli tak razi to trzymajmy się tego w piśmie i MOWIE a jeśli nie bo wiadomo "człowiek czasem musi bo się udusi" to po....... się bawić tutaj w takie etykiety ??? bo co google nas zablokuje tzn. co reklamy przestaną się wyświetlać o to chodzi ;-) Trochę mniej spiny Panowie to w większości męskie forum więc nie kastrujcie go bo jak mówił prorok kto bez winy niech pierwszy rzuci gruszką. Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez FANTOMAS
edraven Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Transit a jakie znaczenie ma skąd jest moderator? Panowie, ile moze kosztowac ekran z wymianą do LG FLEXa? 600zl To nie ma sensu naprawiać, powiem bratu żeby pogonił go... Dzięki za info.
lennox Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Powiem Panowie szlachta , to trochę taką hipokryzją zalatuje. Mamy spoty , zloty i nikt się nie obcina. Leci polszczyzna nie przez bułkę i bibułkę u wszystkich a tu taki kodeks . Tak sobie trochę chyba za bardzo do serca to wychowanie w czystości języka bierzemy bo jeśli tak razi to trzymajmy się tego w piśmie i MOWIE a jeśli nie bo wiadomo "człowiek czasem musi bo się udusi" to po....... się bawić tutaj w takie etykiety ??? bo co google nas zablokuje tzn. co reklamy przestaną się wyświetlać o to chodzi ;-) Trochę mniej spiny Panowie to w większości męskie forum więc nie kastrujcie go bo jak mówił prorok kto bez winy niech pierwszy rzuci gruszką. :oklasky: A ja tylko dodam że to i tak jest prywatne forum więc każdy może sobie pogadać, ponarzekać, powyklinać, strzelić fochem, zbanować się, etc. a i tak... prezes rządzi, prezes radzi, prezes nigdy Cię nie zdradzi może Nas na pysk wy...rzucić z jego prywatnej inicjatywy Więc Panowie poluzujcie szelki, bo nie ma się spinać o coś na co nie mamy wpływu.
Cuber Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Jak zwykle co poniektórzy źle rozumują ...... Cuber, ochlon troche.. a i pomimo ze na b5b nie ma banowania za napisanie jakiegos przeklenstwa ........ gdzie jest napisane że ktoś dostaje bana za przekleństwa ? Po co piszesz coś co się mija z rzeczywistością ? Tak właśnie powstają ploty! Z czego mam ochłonąć ? Bo nie bardzo rozumiem ps. Sami userzy zgłaszali do modów że są przekleństwa więc niech nikt nie ma do Modów Adminów Prezesa pretensji skoro sam zgłaszał ze mu to przeszkadza.....
gruszka Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Powiem Panowie szlachta , to trochę taką hipokryzją zalatuje. Mamy spoty , zloty i nikt się nie obcina. Leci polszczyzna nie przez bułkę i bibułkę u wszystkich a tu taki kodeks . Tak sobie trochę chyba za bardzo do serca to wychowanie w czystości języka bierzemy bo jeśli tak razi to trzymajmy się tego w piśmie i MOWIE a jeśli nie bo wiadomo "człowiek czasem musi bo się udusi" to po....... się bawić tutaj w takie etykiety ??? bo co google nas zablokuje tzn. co reklamy przestaną się wyświetlać o to chodzi ;-) Trochę mniej spiny Panowie to w większości męskie forum więc nie kastrujcie go bo jak mówił prorok kto bez winy niech pierwszy rzuci gruszką. Bujaj garba Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez gruszka
Radekst Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 gdzie jest napisane że ktoś dostaje bana za przekleństwa ? Po co piszesz coś co się mija z rzeczywistością ? Tak właśnie powstają ploty! http://a4-klub.pl/index.php?/topic/315459-wulgaryzmy-na-forum/ http://a4-klub.pl/index.php?/topic/284858-regulamin-ostrzezen/ a tak swoja droga to ja nigdzie nie napisalem, ze na a4k dostaje sie bana za przeklenstwa, więc "Po co piszesz coś co się mija z rzeczywistością ? Tak właśnie powstają ploty!". ja napisalem ze na b5b NIE dostaje sie bana za wylgaryzmy a i tak wszyscy jakos potrafia sie zachowac. pozwól, że ponownie Cie zacytuje: "Jak zwykle co poniektórzy źle rozumują......"
Rekomendowane odpowiedzi