Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sokol jakie heble zakładasz do swojego paździocha?

najlepiej było by dorwać 312 mm z a6 c5

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10898

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dobre dobre :) cała prawda o ludziach :good:

Gość TrueOgre
Opublikowano

Dobre dobre :) cała prawda o ludziach :good:

liczy się człowiek a nie kolor jego samochodu :gwizdanie:
Opublikowano

Siema :hi: Ta B6 fajna ale nastepnego auta bez quattro bym nie kupil :thumbdown:

Opublikowano

Witam.

Wiem, ze pisze nie w temacie. Wiem, ze zostane skarcony za to, ze nie pojawiam sie na spotach, ale mimo wszystko sprobuje o cos spytac :kox: Mam maly lub duzy problem z moja A4 B5 1.9 tdi. Wiele czytalem o tym na forum i wychodzi na to, iz mam zapieczone lopatki w turbinie. Doradzcie mi prosze gdzie w kraku jest jakis dobry fachowiec ktory by cos zrobil z tym fantem?

Z góry dzięki za i sorki, ze nie w temacie...

Opublikowano

Witam.

Wiem, ze pisze nie w temacie. Wiem, ze zostane skarcony za to, ze nie pojawiam sie na spotach, ale mimo wszystko sprobuje o cos spytac :kox: Mam maly lub duzy problem z moja A4 B5 1.9 tdi. Wiele czytalem o tym na forum i wychodzi na to, iz mam zapieczone lopatki w turbinie. Doradzcie mi prosze gdzie w kraku jest jakis dobry fachowiec ktory by cos zrobil z tym fantem?

Z góry dzięki za i sorki, ze nie w temacie...

kilka stron wcześniej był adres do gości co regenerują turbiny, byc moze zajmuja sie tez czyszczeniem...

Opublikowano

a co Ci się dzieje jakie masz objawy?

Objawy sa takie, ze w najmniej odpowiednim momencie autko traci moc. Zyskuje ja w momencie gdy go ponownie odpale wiec wydaje mi sie, ze to wina lopatek. Nie dzieje sie to non stop. Nie ma okreslonych obrotow silnika, ani predkosci auta. Czasem jest tak, ze przejezdze tydzien i nic, a czasem w ciagu dnia zlape mula dwa razy...

Opublikowano

a co Ci się dzieje jakie masz objawy?

Objawy sa takie, ze w najmniej odpowiednim momencie autko traci moc. Zyskuje ja w momencie gdy go ponownie odpale wiec wydaje mi sie, ze to wina lopatek. Nie dzieje sie to non stop. Nie ma okreslonych obrotow silnika, ani predkosci auta. Czasem jest tak, ze przejezdze tydzien i nic, a czasem w ciagu dnia zlape mula dwa razy...

hmmm a nie przypadkiem zawór N75 :gwizdanie:

Opublikowano

hmmm a nie przypadkiem zawór N75 :gwizdanie:

No i wlasnie tu pojawia sie problem, bo rozmawialem dzis z gosciem ktory wymienial jakis czas temu kumplowi w B5 zawor N75 i on raczej wykluczyl ten zawor. Chcialem to zrobic u niego, ale on twierdzi, ze po wyczyszczeniu trzeba podniesc moc auta, aby w przyszlosci sytuacja sie nie powtorzyla i tym mnie zbil z tropu, bo nie wiem czy tak sie robi czy tylko chce na mnie zarobic w ten sposob...

Opublikowano

Sensey poszukaj u Nas na forum , jest masa o zaworze N75 , wpisz w szukaje i znajdziesz , ja obstawiam ze chodzi własnie o ten zawór :gwizdanie:

jak miałem B5 tez miałem takie przypadki jak opisałes wyzej , po wymianie byla cisza i spokój :cool1:

dobra Ja zmykam pozwiedzać Kraków nocą :hi:

Opublikowano

ale on twierdzi, ze po wyczyszczeniu trzeba podniesc moc auta

zmień mechanika

Zrób najlepiej porządne logi. W tryb awaryjny wchodzi nie tylko w przypadku uszkodzenia zaworu N75, mogą też być inne przyczyny, zatarte kierownice lub dziura w dolocie.

Opublikowano

zatarte kierownice lub dziura w dolocie.

dokładnie :good:

Marek bodajze miał ten sam problem ale niech sie Themoniasty wypowie :decayed:

Opublikowano

mozesz tez zamienic zaworek, ktory steruje egr-em, z tym co steruje turbawa, z tego co kojarze to sa dokladnie takie same ;)