Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kredyt na zakup auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej kredyt brać w swoim banku gdzie ma się już długo rachunek (fajna historia), wtedy można najwięcej wynegocjować % w dół - Sam kiedyś szukałem kredytu

jeszcze nie słyszłaem żeby jakiś bank negocjował :mysli:

zawsze narzucają swoje marże itd :gwizdanie:

no to malo slyszales/widziales :cool1:

Opublikowano

moja kobieta wzięła kredyt w lukas banku z 8% i to kasa a nie samochodowy..więc nie jest tak źle..

Opublikowano

W Fortisie też coś poniżej 10% na gotówkę jest teraz.

Opublikowano

Najlepiej kredyt brać w swoim banku gdzie ma się już długo rachunek (fajna historia), wtedy można najwięcej wynegocjować % w dół - Sam kiedyś szukałem kredytu

kokosów nie zaoszczędzi się tylko dla tego, że mamy konto w jakimś tam banku

Opublikowano

Jeżeli jesteś nowym klientem dla banku to pójdź do niego poproś o kredyt lub pójdź najpierw załóż lokatę albo zainwestuj w ich fundusze inwestycyjne i dopiero wtedy zgłoś się po kredyt - zobaczysz jaka będzie różnica w obsłudze i podejściu do klienta i kredytu. Wtedy też można dopiero coś negocjować odnośnie oprocentowania na tak mały i krótkookresowy kredyt, inna sytuacja jest kiedy idziesz jako nowy klient i chcesz kredyt na 300-400tys na mieszkanie na 30 lat wtedy wszyscy są raczej równi :)

Opublikowano

Podstawa to mieć kontroferte innego banku :good: wtedy idzie dobrze negocjować

Ważną sprawą jest też aby zwrócić uwagę jaka jest wysokość wykupu, czasami jest to 1%, czasami jakaś po prostu kwota

Opublikowano

Jeżeli jesteś nowym klientem dla banku to pójdź do niego poproś o kredyt lub pójdź najpierw załóż lokatę albo zainwestuj w ich fundusze inwestycyjne i dopiero wtedy zgłoś się po kredyt - zobaczysz jaka będzie różnica w obsłudze i podejściu do klienta i kredytu. Wtedy też można dopiero coś negocjować odnośnie oprocentowania na tak mały i krótkookresowy kredyt, inna sytuacja jest kiedy idziesz jako nowy klient i chcesz kredyt na 300-400tys na mieszkanie na 30 lat wtedy wszyscy są raczej równi :)

Dokładnie tak jest jak piszesz Dominikt1 :] ...i według mnie lepiej miec kredyt gotówkowy dobrze wynegocjowany w swoim banku i za to kupic auto niż w innym banku obcym kredyt samochodowy (bank w dowodzie itd itp.)

Opublikowano

Słyszałem, że kredyt pod hipotekę wychodzi taniej niż zwykły gotówkowy, ma ktoś w tym jakieś doświadczenie?

Opublikowano

polecam wybrac sie do doradcy finansowego, np; firma Expander czy inna... mowisz ile potrzeba i na co a oni składaja za ciebie papiery do kilku banków i wybierają najlepszą oferte. prowizje dostają z banku z ktorego wezmiesz kredyt, wiec nic nie płacisz. ja tak załatwiałem hipoteczny na budowe domu i jestem zadowolony

Opublikowano

polecam wybrac sie do doradcy finansowego, np; firma Expander czy inna... mowisz ile potrzeba i na co a oni składaja za ciebie papiery do kilku banków i wybierają najlepszą oferte. prowizje dostają z banku z ktorego wezmiesz kredyt, wiec nic nie płacisz. ja tak załatwiałem hipoteczny na budowe domu i jestem zadowolony

A więc kto :?:

Ty :decayed:, płacisz bankowi ,a on "dolę" firmie :wink4:

Opublikowano

firma dostaje z banku za to ze go wybrała.wiadomo ze jest to jakos w koszta kredytu wliczone ale dodatkowo nic nie placilem za usługe

Opublikowano

Miales to wliczone w koszta kredytu :wink4: ,oni sami od siebie nic nie robia za darmo ,wierz mi.