Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL] Malowanie/Lakierowanie Poduszek powietrznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! :hi:

Słyszał ktoś może o lakierowaniu/malowaniu poduszek powietrznych?

Sam szukam od jakiegoś czasu poduszki powietrznej 3ramiennej do B7 w kolorze szarym... Jeśli już coś znajdę to cena jest astronomiczna. Natomiast poduszki w kolorze czarnym trafiają się dość często i to w całkiem przyzwoitych cenach.... Dlatego też pomyślałem czy nie kupić czarnej poduszki i jej nie przemalować?

I tutaj pojawia się pytanie. Może znacie namiar na jakiś zakład/osobę, która zajmuje się czymś takim?

Dzięki i pozdrawiam! :wink4:

Opublikowano

można samemu kupić farbę w spreyu np boll i pomalować żadna filozofia

Opublikowano

No można ale bankowo nie wyjdzie to tak jak ORI czy super malowanie - no chyba, że ktoś na co dzień zajmuje się lakierowaniem to wtedy może coś z tego wyjdzie sensownego . :cool1:
Opublikowano

Żadna filozofia jeżeli zobaczyłbym efekt, z malowaniem mam trochę wspólnego ale jeżeli chodzi o poduszkę to nie podejmowałbym się tego = można tylko zepsuć a poprawić będzie bardzo ciężko. Więc jeżeli właściciel nie maluje profesjonalnie lepiej oddać ludziom którzy to robią i zrzucić na nich odpowiedzialność inaczej można tylko zmarnować zaślepkę która nie należy do najtańszych.

Opublikowano

Żadna filozofia jeżeli zobaczyłbym efekt, z malowaniem mam trochę wspólnego ale jeżeli chodzi o poduszkę to nie podejmowałbym się tego = można tylko zepsuć a poprawić będzie bardzo ciężko. Więc jeżeli właściciel nie maluje profesjonalnie lepiej oddać ludziom którzy to robią i zrzucić na nich odpowiedzialność inaczej można tylko zmarnować zaślepkę która nie należy do najtańszych.

No dokładnie. Ja bankowo bym się takiej roboty nawet na swój użytek nie podjął. :no:
Opublikowano

kiedyś malowałem poduchę w fordzie i wyszło nieźle to naprawdę nic trudnego trzeba tylko dobrze oczyścić i odtłuścić :wink4:

Opublikowano

kiedyś malowałem poduchę w fordzie i wyszło nieźle to naprawdę nic trudnego trzeba tylko dobrze oczyścić i odtłuścić :wink4:

hmmm a podkład...przeciez poduksza nie ma zaslepki twardej jak stal...

...jak z wytrzymałością takiej powłoki?? :mysli:

Opublikowano

hmmm a podkład...przeciez poduksza nie ma zaslepki twardej jak stal...

...jak z wytrzymałością takiej powłoki?? :mysli:

No właśnie... nie chciałbym żeby po pierwszym użyciu klaksonu lakier został mi na kolanach :)

Co do lakierów boll'a to chyba największym problemem byłoby dobranie odpowiedniego koloru... I tutaj chyba pozostaje tylko zakład, który sam dobierze odpowiednią barwę? :mysli:

Opublikowano

malowałem oczywiście z podkładem jeździłem potem rok i nic nie schodziło :> potem pozbyłem się grata :naughty:

Opublikowano

Kumpel malował u siebie (dawał podkład, odtłuścił), wyszło nawet fajnie, ale przy kontakcie z pierścionkiem lub zegarkiem, porobiły się straszne rysy.

Opublikowano

Kumpel malował u siebie (dawał podkład, odtłuścił), wyszło nawet fajnie, ale przy kontakcie z pierścionkiem lub zegarkiem, porobiły się straszne rysy.

wyeliminować pierścionki :tongue4: