Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Nowa sprężąrka i płukanie układu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mały dylemacik

Otóż gdy jechałem sobie do Austri moją czwóreczka i zatarła mi się sprężarka do klimy, dziś odbyłem rozmowę w firmie climateam w Warszawie . Szef firmy powiedział ze w układzie jest mnóstwo opiłków, spreżarka jest do wymiany bo nie można jej zregenerować , że należny wymienić skraplacz bo w tym są opiłki i nie da się ich wyczyścić , w grę również może wchodzić wymiana parownika ponieważ nie jest pewny czy także uda mu się usunąć z niego wszystkie zanieczyszczenia.

Za regenerowana sprężarkę z 6 miesięczną gwarancja życzą sobie kolo 1000zl netto

Za płukanie całego układu 1200zl netto

Za skraplacz koło 400zl brutto

Dysza 15zl ;)

plus jeszcze pare drobiazgów kolo 3000zl wychodzi +wat

Szef zapewnia mnie ze zrobią co w jego mocy żeby to wszystko było wyczyszczone porządnie jednak mówi ze oni to robią ręcznie i płuczą po kilka razy dziennie i może to potrwać ponad 7 dni

Rozmawiałem także z innym człowiekiem który został polecony przez znajomego on powiedział ze da rade zrobić to w 1 góra 2 dni i ze będzie to kosztować kolo 2000brutto (800zl kompresor 800zl czyszczenie 400zl skraplacz)

Obstawiam ze czyszczenie będzie robione maszyna

Teraz pytanie czy maszyną można tak dobrze wyczyścić jak ręcznie i to jeszcze w dużo krótszym czasie? Boje się ze zostaną jakieś opiłki i znowu zatrze mi się kompresor ...

Proszę o pomoc z tym problemem, może znacie jakiś dobry warsztat w którym można dobrze i w miarę tanio oczyścić klimatyzacje (kolo 600-800zl brutto) ,

Pozdrawiam Sypki

Opublikowano

oby nie zapomnieli osuszacza wymienić :cool1:

Opublikowano

No powiem Ci że nie lubię oszczędzać na aucie ale 3 tys to trochę przesada :shocked:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Również mam ten sam problem. Byłem w LIMIE TEAM i dostałem taką samą odpowiedź. Nasuwa mi się pytanie co jest takiego trudnego w płukaniu,że kosztuje to drożej niż sprężarka. Ciekaw jestem ile kosztuje nowa klima. Być może nie wiele drożej.

Marek

Opublikowano

Widzę, że w stolicy jest strasznie drogo. Jak ostatnio pytałem się ile może kosztować naprawa klimatyzacji po zatarciu sprężarki to w warsztacie powiedzieli, iż tak żeby na rok była gwarancję to 1,5 tys zl brutto. W tym jest sprężarka, chłodnica klimy, osuszacz.

Opublikowano

Poszukałem troszkę w internecie i okazuje się, że regenerowaną sprężarkę można kupić za 600 zł, a nie jak mi proponowano za 900. Wydaje mi się,że płukanie też można zrobić taniej. Czynnik do płukania to 120 zł. Co w takim razie kosztuje 1200 zł jak mi wyceniono? Kolega znalazł ofertę płukania, niestety w Poznaniu, za 400 zł. Jest różnica?

Opublikowano

nie są to tanie rzeczy

Opublikowano

Mialem kiedys taka sama sytuacje w golfie-padla mi sprezarka i jak przywiozlem druga to gosc pokazal mi po wyjeciu, ile w przewodach szlamu i mowi ze auto musi zostac -trzeba rozebrac wszystko i czyscic dokladnie, bo inaczej ta druga nie pozyje nawet miesiaca-kazalem zalac cala klime zamiast olejem- militekiem -dziwna gosc mial mine :decayed: -ale mi sie spieszylo bo wyjazd w tym samym dniu w nocy do chorwacji mialem, a bez klimy tam jechac to porazka.. :wallbash:. Mozecie uwierzyc lub nie ,ale zrobilem tym autem jeszcze 15 tys km sprzedalem rok temu znajomemu i uprzedzalem ze klima jest do czysczenia -on jezdzi do dzisiaj i nic nie czyscil :shocked: nic nie wyje nawet- bo ta stara jak miala pasc to najpierw wylo dosc mocno.To tylko pisze jako ciekawostke i nikomu nie polecam takiego zabiegu, bo mi sie akurat jakos pofarcilo ale przyznac musze ze sam jestem pod wrazeniem dzialania tego badziewia :think2::)

Opublikowano

miałem dwa lata temu taką samą sytuacje i jeden spec w Bydgoszczy zrobil to w dwa dni za 1500zł z regenerowaną sprężarką ,osuszaczem oczywiście płukanie...

Opublikowano

dlawik tez trzeba wymienic

Opublikowano

W twoim przypadku można klimę naprawić ale w moim autku jak klima padnie to zostaje zimny łokieć bo wydać 2000 na naprawę auta wartego około 10000 to przesada

Opublikowano

:hi:

niedawno robilem to o czym piszesz...

robilem komplet i tak:

plukanie + osuszacz + oringi = 960zl

regenerowana sprezarka z pol roczna gwarancja = 800zl

zwrot za stara sprezarke ;) = 50zl

ceny brutto

teraz znowu padl mi przekaznik /modul/ wentylatora i klima dalej nie dziala :wallbash:

powodzenia

Opublikowano

:hi:

niedawno robilem to o czym piszesz...

robilem komplet i tak:

plukanie + osuszacz + oringi = 960zl

regenerowana sprezarka z pol roczna gwarancja = 800zl

zwrot za stara sprezarke ;) = 50zl

ceny brutto

teraz znowu padl mi przekaznik /modul/ wentylatora i klima dalej nie dziala :wallbash:

powodzenia

kolego możesz napisać jakie masz objawy po tym jak Ci padł ten przekaźnik/moduł/wentylatora?

Opublikowano

niestety nie potrafie wiele powiedziec oprocz tego ze klima po prostu nie dziala...

wyczail to mechanik ze to wina spalonego modulu (i teraz nie moge akurat takiego nigdzie wyczaic - jedynie aso ok 800zl :wallbash:)