Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AWT] lekkie opadanie kierownicy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie. gra jadę przez jakiś czas po proster rownej drodze. a nastepnie nacisne na hamulec to czasami czuję skok kierownicy w stronę tapicerki. Bardzo nieprzyjemne uczucie. Skok ma około pół milimetra może góra milimetr. Ale jest zdecydowanie odczuwalny. Normalnie nie mam żadnego luzu na kierownicy nawet po "skoku po dohamowaniu" nie ma żadnego luzu na kierownicy. I nie zawsze się to zdarza. Poszę o porade

Opublikowano

Najlepiej podjedz gdzies na diagnostyke ze by ci dokladnie przegladli uklad kierowniczy, przyczyn moze byc kilka przedewszystki drazki kierownicze i koncowki moga miec luzy, albo cos nie tak z ukladem hamulcowym, mozesz miec np. skrzywione lekko tarcze i gdy hamujesz moze ci kierownice lekko wyciagac w prawo lub w lewo.

Opublikowano

Ten skok kierownicy to chodzi o skręt czy też przesunięcie poprzecznie do osi?

Opublikowano

kierownica "opada" mi prostopadle do deski rozdzielczej, trzymam kierownice systemem 22;10 wiec prawą jak i lewą rękom czuje skok około milimetra w strone licznika

Gość dzikidzidz
Opublikowano

weź się szybko za to, tj coś nie w porządku na kolumnie, zbadaj czy się Ci nie odkręcił/poluzowało mocowanie na wieloklinie (na grodzi od środka patrząc, aczkolwiek prawie to niemożliwe...), ewentualnie może być luz na krzyżaku...

Na zawiechy to nie wyglada - miałbyś szarpniecia itd, a nie "wpadanie".

Jedź do kogoś od układów kierowniczych, z tym absolutnie nie ma żartów.

Opublikowano

A może tu chodzi o wyrobienie jakiś elementów związanych z ustawianiem kierownicy

Opublikowano

no włąsnie, wczoraj zmieniłem ustawienie kierownicy i ani razu nie oczułem skoku kierownicy a przejechalem bliko 500 km....tylko nie rozumiem co mogloby sie tam poluzować ?

Opublikowano

Jeżeli ci to nie przeszkadza to śmigaj jak jest, inaczej poczekaj do wiosny i rozbierz plastiki przy kierownicy i spróbuj to naprawić.