Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Spryskiwacze lamp xenonowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie scaliłem dwa watki w jeden z tematu o bixenonach bo sie nam zrobił mały "buderlik" i temat o spryskach niech bedzie tutaj kontunuowany :gwizdanie:

Panowie kupiłem sobie przedni zderzak do S4 , moje pytanie jest następujace jak rozwiazać sprawę spryskiwaczy na lampy przednie... pompka w zbirniczku sprysków jest teraz seryjna i z tego co mi się wydaje zapewnei nei ma wyjscia na spryskiwacze lamp jak to rozwiązac ? trzeba kupowac nowy silniczek? Ktoś przerabiał i wie co i jak ? dzięi za info

Opublikowano

cuber, chyba czeka Cie wymiana calego zbiornika z dodatkowa pompka pod xenon.

Albo dorezanie takiej pomki do starego zbiorniczka.

Opublikowano
  • Autor

cuber, chyba czeka Cie wymiana calego zbiornika z dodatkowa pompka pod xenon.

Albo dorezanie takiej pomki do starego zbiorniczka.

ma ktoś numery czesci ? co by ewentulanie było potrzebne ?

Opublikowano

Na to wychodzi, ze wystarczy, ze wymienisz pompke na 3B7 955 681

Opublikowano

zbiorniczek musi miec 2 miejsca na pompki jedna jest zwykla a ta 2 jest o wiele silniejsza (na xenon). Dodatkowo musisz pociagnac wiazke do kompa zeby wszystko dobrze dzialalo i niewyskakiwaly bledy. Troche zabawy z tym jest. Pompka jest standardowa audi / vw (pasuje tez np od passata b5)

Opublikowano

W ETCE nie znalazlem wyszcegolnienia zbioriczka pod lampy, wiec standardowy mzoe miec miejsce na niego.

Opublikowano

Pikus, jest coś takiego : 8E0 955 453 AH

zajrzyj na rysynek od razu... Ale nie wiem czy jest potrzebny...

Opublikowano

pre_pl, no jest niby cos takiego ale to raptem ma 0,65 L wiec na jedno mycie starczy :tongue4:

A na rysunku jest pokazana pompka do spryskow i jest ona bezposrednio zamoncona w glownym zbiorniczku.

Juz sam nie wiem. :mysli:

Opublikowano

Cuberos tak wyglada ten zbiornik z pompkami:

aaadr3.jpg

Basen napisz cos wiecej o tym ciagnieciu wiazki do kompa :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

dzieki Diego to widze ze chyba kolejne rezanko mnie czeka no chyba ze jak oddam furacza do zmainy body-kitu to coś wymyślą....

Opublikowano

na temat wiazki musisz sobie pogadac z moim elektrykiem. Ja sie a tym nie znam.

Opublikowano
  • Autor

Własnie panowie, zakupiłem nowy zbirniczek wszystko cacy mam teraz dwie pompki w owym zbirniczku, teraz moje pytanie do czego mam podpiąc drugą pompke? Coś Basen pisał ze trzeba do kompa podpiać...ktoś wie co i jak ? Jak to wyrezać ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A czy ktoś wie gdzie można kupić spryskiwacze do zderzaka i jaka mniej więcej jest ich cena??

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Stary tema ale mam pytanie ktos wie do czego ( nie wiem komputer?) podpiać drugą pompkę?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chcialbym odswiezyc temat. Jezeli ktos zakonczyl z podlaczeniem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To ja dodam trzy grosze.

Żadnego nowego "rozporządzenia" o spryskach i poziomowaniu nie będzie. Procedura homologacyjna samochodu wyposażonego fabrycznie w reflektory ksenonowe wymusza zastosowanie układu samopoziomowania i zmywania. Dotyczy to producentów samochodów od wielu lat. Mało prawdopodobne jest aby jakiś diagnosta na przeglądzie sprawdzał czy w samochodzie jest układ samopoziomowania. Mam już czwarte auto z ksenonami i do tej pory nie miałem problemów. Zawsze stosowałem ori lampy i podłączałem sterowanie ręczne a sprysków nie miałem. W passacie B5 i Audi A6 silniczki są identyczne jak w H7 i wszystko działa bez przeróbek w passacie B6 i (jak widziałem w poprzednich postach) w a4 b6 są silniczki krokowe i nie da się ich podłączyć do ręcznej regulacji. Jedynym rozwiązaniem jest zakup innych silniczków (takich jak kupił szmarek) Ja wymieniałem te silniczki w passacie b6 i wszystko działało sposób podłączenia dostałem razem z silniczkami z allegro.

Jeśli chodzi o spryskiwacze to nie da się ich podpiąc bez przeróbek. Oryginalnie są sterowane przez moduł odpowiedzialny za poziomowanie

Opublikowano

Prosze o pomoc w temacie zbiorniczka czesci dolnej do spryskiwaczy reflektorow, poniewaz dostaje juz bialej goraczki. Posiadam B6 z silnikiem AVF. Zakupilem zbiornik do ksenonow, Pan oczywiscie wedlug ETKI znalazl i niestety dol jest za szeroki musialbym chlodnice wyrzucic. Pojechalem ponownie i wymieniono mi na inny, byl podobny, ale dol takze jest za szeroki. Oryginalnie mam nr 8E0 955 451 AG (na jedna pompke bez spryskow reflektorow).

Prosze o dokladny mr tego zbiorniczka.

Opublikowano

Prosze o pomoc w temacie zbiorniczka czesci dolnej do spryskiwaczy reflektorow, poniewaz dostaje juz bialej goraczki. Posiadam B6 z silnikiem AVF. Zakupilem zbiornik do ksenonow, Pan oczywiscie wedlug ETKI znalazl i niestety dol jest za szeroki musialbym chlodnice wyrzucic. Pojechalem ponownie i wymieniono mi na inny, byl podobny, ale dol takze jest za szeroki. Oryginalnie mam nr 8E0 955 451 AG (na jedna pompke bez spryskow reflektorow).

8E0955453AH zbiorniczek 0,65l dla spryskiwaczow relflektorow

8E0955453AQ zbiorniczek 1,1l do pojazdów bez spryskiwaczy reflektorow

cyt.z etki"zastosuj tez" 8E-2-290000 N 020 025 1 443 955 465

Opublikowano

Mialem z koncowka AP i z koncowka AK ten pierwszy w ogole nie pasuje inne ksztalty, a ten drugi (AK) na samym dole jest za szeroki.

Zdjecia ponizej. Potzrebuje taki ksztalt jak AG tylko do spryskow

http://img241.imageshack.us/my.php?image=zbiornikmv4.jpg

Opublikowano

Mialem z koncowka AP i z koncowka AK ten pierwszy w ogole nie pasuje inne ksztalty, a ten drugi (AK) na samym dole jest za szeroki.

Zdjecia ponizej. Potzrebuje taki ksztalt jak AG tylko do spryskow

http://img241.imageshack.us/my.php?image=zbiornikmv4.jpg

juz nie bardzo wiem o co ci chodzi

W etce sa tylko te dwa numery pod pozycja nr 30

9fb197cfeba929f4.jpg[br]Dopisany: 27 Listopad 2008, 11:58_________________________________________________ znalazlem jeszcze kilka innych zbiornikow :good:-jak bedzie dzialal hosting zdjec to wkleje tutaj scana[br]Dopisany: 27 Listopad 2008, 12:47_________________________________________________8b81c4275c1cf1b2.jpg

ponizej jest jeszcze jeden numer ktorego nie widac na zdjeciu

oto on :8E0955453AP sa przy nim rozne kody silnika ale nie ma ani awx czy tez avf[br]Dopisany: 27 Listopad 2008, 14:02_________________________________________________nie mam pojecia po co jest zbiornik nr 30 skoro jest numer 14 :wallbash: o co w tym chodzi wie ktos ?