Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Zbieżność prawidłowa a kierownica skręcona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko czasem o jeden ząbek to za dużo ;).

Ja mam delikatnie przesunięta, jak przestawiłem o ząbek to miałem już za***iście przesuniętą tyle że w drugą stronę ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wiem ze podczas ustawiania zbieznosci ,napewno mozna kierownice do jakiegos stopnia wyprostować , ale tez nie dużo.

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Ja tez byłem na zbieżności audi, kiera równiutko zablokowana, sam sprawdzałem. Ustawiona zbieżnośc idealnie (sprzęt naprawde za gruba kase do ustawiania). A po wyjeździe na ulice musze trzymać kierke w lewo delikatnie.

Dzień potem pojechałem ojca galaxy, i tak samo, kierka zablokowana idealnie i po ustawieniu zbieżności na trasie juz idealnie nie jest.

Nie wiem w czym problem.

Koleś (znajomy) wszystko robi dobrze, bo sam ustawiam kierke idealnie i widze na kompie jakie ma wartości. Lewa i prawa strona jest identycznie.Wszystko na zielono

Ręce opadają. :wallbash:

:decayed: po prostu mechanior nie wzioł poprawki na to że jezdnie przeważnie mają kilkustopniowy spad od lewej do prawej strony ( przynajmniej w części EU o ruchu prawostronnym :cool1: ) i żeby autko jechało na wprost to trzeba leciutko skontrować w lewo :gwizdanie:

Opublikowano

U kolegi jak nie mogli zdjąć kierownicy bo śruby od AIR bag :thumbdown: żeby ją ustawić równo to przestawili ją na drążkach kierowniczych i wyprostowali. A są swoja drogą to mam firmowego roomstera i w zależności po jakiej drodze jade to raz mam kiere prosto a raz lekko w prawo. Poprostu delikatnie zawsze bedzie przekręcona podczas jazdy.

Opublikowano

żeby ją ustawić równo to przestawili ją na drążkach kierowniczych i wyprostowali.

I to jest prawidłowa praktyka, przestawianie kierownicy to generalnie jest dłubanina jak się komuś nie chce dobrze zbieżności ustawić.

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Sory, że tak późno... Założenie: samochód NIE BITY. Sytuacja: samochód jedzie prosto przy puszczonej kierownicy i skręconej minimalnie (3-5 st.), co powoduje u bystrego i dokładnego kierowcy dyskomfort, należy (ja tak zrobiłem) zdemontować poduszkę kierownicy, zaznaczyć zastane położenie kierownicy, ściągnąć ją a następnie zamontować z przesunięciem kątowym stosownie do wymagań (koła ustawione na wprost). Po takiej operacji czujnik ABS świeci na desce do momentu adaptacji i gaśnie. Myślę, że można tak zrobić, gdy w grę wchodzi tylko kilka stopni przesunięcia kierownicy. Temat można zamknąć.