Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CDN] Black Widow quattro GmbH -----> RS4 Avant B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Fajny ten pierwszy dzien nowego auta uwielbiam to.. szczegolnie jak pachnie fabryką

bedziesz sie smial ale moje B7 tez pachnilo nowoscia w srodku mimo 92kkm , nawet Makki to sam powiedzial od razu jak wsiadl :)

A dywaników materiałowych nie wziąłeś?Od razu jest przytulniej!

Mam ale nie amilem czasu wsadzic , wyszedlem dzis z domu o 06.00 rano i wrocielm o 20.30 , padam na pysk.

A czym zegary w nocy roznia sie od dieselka poza podziałką obrotów?

no wlasnie tym fajny ten obrotomierz do 8 tys.

Do tego jestem w szoku o ile jest wiecej miejsca w B8 na nogi z tylu.[br]Dopisany: 22 Czerwiec 2011, 23:00_________________________________________________

BTW turdzi zapewne już widziałeś ale wkleję:

mystic, znam na pamiec , ale o cos tak mi sie to moje wozidlo widzi :wink4:

Opublikowano

Super auto!! Czarny pakiet w B8 to jest to, ledy przód i tył :slina:.

Fajna gałka zmiany biegów też, taka jak w S3 chyba nie?

Opublikowano
  • Autor

Dzieki , no czarnula fajie wyglada inaczej niz wszytkie inne na ulicy , szczerze to jeszcze takiej na zywo u siebie nie widzialem ajezdzi tego sporo .Galeczka z GmbH ale nie wiem czy taka sama jak w S3 :mysli:

Opublikowano

Pieknie wyglada..

Ma jeden minus..3 godziny dzis dopucowywałem swojego..a i tak zaraz była zakurzona..

I te ryski.. :wallbash:

Wszedzie te pieprzone ryski..

Ja juz wiecej czarnego nie biorę nie na moje nerwy :decayed:

Opublikowano
  • Autor

pawel1380 ja chcialem Ibis ale zona sie nie zgodzila :decayed:

No to jest pierwsza wtopa , oczywisice pomine Navi 2G , idiotyczne ale moglem sam sprawdzic......, mianowicie zamowiem auto z zawieszeniem Sline ( czyli 1BE ) a na wlepce ksiazki serwisowej jest jak byk 1BV a to nie jest S line.I teraz pytanie bo ja na oko zlwaszcza na 17 nie stwierdze tego czy to Sline czy zwykly Sport.Do tego auto jest na duzym profilu i jest sztywno ale w miare wygodnie , a w ostatnim B8 jaki mialem z ASO tez bylo na 17 calowych zimowkach i komfort byl podobny.Pytani , czy walneli sie na wlepce , czy przycieli na zawiasie a to raz ze pare $$$ za ktore ktos mnie skasowal a dwa ze to nie tylko sprezyny i amory ale pol zawieszenie ( staby , jakies gumy w itp itd....) :wallbash: grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :kwasny:

Opublikowano

Przynajmniej w B6/B7 1BV było niższe i twardsze od 1BE, czyli teoretycznie lepiej się prowadzące ale mnie komfortowe.

Pewnie droższe.

Podejrzewam, że tutaj zasada jest takaj sama.

Opublikowano
  • Autor

Kurcze juz sam zglupialem czyli 1BV to Sline ?

Opublikowano

Na S-line'ach się nie znam za bardzo, tym bardziej w B8, ale 1BV jest niższy i twardszy, czyt. lepszy/droższy.

Ale to niech znawcy B8 potwierdzą.

Opublikowano

Turdzi gratuluje nowej fury :kox: oby dobrze sluzyla :good:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki mam nadzieje.Co ciekwae w NO auta sa takie drogie , a finalnie auto wyszlo tylko 1/3 drozej niz bym zaplacil w PL :mysli: Nie tak zle. ale do Ski dalej poro niestetybrakuje :kox:

Opublikowano

Turdzi moim zdanie 1BV to Sline.

Moj sasiad ma w A5 sportowe zawieszenie i ma 1BE.Gdyby miał Slina miałby właśnie 1BV.Np w A5 jest wtedy 10mm nizej.

A przy 1BE wysokosc ta sama co przy 1BA tylko twardziej.

Jesli tak samo jest przy A4 to dostałeś to co chciałeś.

Opublikowano
  • Autor

zgadza sie sam sobie jazde zrobilem , chyba ze zmecznienia :kox::)

Opublikowano

jeszcze mnie tutaj nie było, więc gratuluje :)

Opublikowano

Ciekawostka sa tez grubosci stabilizatorow przod i tyl w aucie . Z przodu grubosc wystepuje w zaleznosci od zawieszenia czyli od 25 mm do 26,5 mm a zas tyl od 16 mm do 21,7 mm

....aha i Audi wrocilo rury poprzecznej miedzy podluznicami chyba to rozwiazanie bylo w starej B4 :decayed: Na pewno usztywni bude i zmniejszy telepanie motorowni :)

Opublikowano

Gratuluje fury - naprawde klasa // dobrze skonfigurowana/to co potrzebne

Ze smaczków - zwróćcie uwagę na gałkę zmiany biegów -Audi exclusive. NAJWYGODNIEJSZA GAŁKA W HISTORII aut z czterema kółkami na masce - na tych zdjęciach może niezbyt dobrze widać ale perforowana skórka jest po ukosie a z tyłu alu... KAPITALNA JAKOŚĆ WYKOŃCZENIA + ERGONOMIA Wyjątkowo ergonomiczna.... Zgadnijcie ile/jaka cena w polskim ASO/nawet po rabacie lub w GETEM... WRRRRRRRRRRRRR

Opublikowano

Gratulacje Turdzi, juz teraz mi się podoba, nawet na jednym zdjęciu avant mi się u Ciebie spodobał :decayed:

było nie było naprawde klasa są te b8 :good:

jak przyjedziesz na ziemie przodków to chętnie sprawdze jak z miejscem z tyłu, bo jeśli jest tak jak mówisz, nie będę musiał kupować A6 :kox:

spalanie masz mniejsze nieco niż ja, ale mam nadzieje poznać realne wyniki :wink4:

Opublikowano

Dzieki mam nadzieje.Co ciekwae w NO auta sa takie drogie , a finalnie auto wyszlo tylko 1/3 drozej niz bym zaplacil w PL :mysli: Nie tak zle. ale do Ski dalej poro niestetybrakuje :kox:

a nie powinno byc 2x drozej? moje b6 w danii ponad 2x drozej czekaj zaraz zobacze ile takie Twoje u mnie

znalazlem uzywke w takiej cenie http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/audi/a4/20-tfsi-211-avant-quattro/271449

mysle ze nowe bedzie pewnie okolo 750-800 tys kr,zobacze moze w pracy jakis dun mi pomoze sprawdzic cene nowego

Opublikowano

Piękna sztuka, gratulacje :)

Opublikowano

Dopiero teraz zobaczyłem ten wątek, a tu już tyle stron.

Autko piękne. :good: Gratulacje.:)

Opublikowano

Turdzi... jeśli weźmiesz A4 ze zwykłym zawiasem masz 1BA... jesli ze sportowym masz 1BE (-20mm) jesli weźmiesz Sline i sportowe to masz 1BV (-30mm i twardsze). Uważam że 1BV jest najlepszym zawiasem do a4 i jest ono lepsze od 1BE!!