Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CDN] Black Widow quattro GmbH -----> RS4 Avant B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

nie pamietam jak jest w B7 ale problem w B8 polega na tym ze pierscien centrujacy na piascie jest 8-9mm od tarczy wiec nie ma jak zrobic pierscienia centrujacego na dystansie 10mm.

Opublikowano

W B6/B7 jest podobnie, dlatego nikt na allegro nie oferuje mniejszych od 15mm :wink:

Opublikowano
W B6/B7 jest podobnie, dlatego nikt na allegro nie oferuje mniejszych od 15mm :wink:

Dokładnie, robiłem rdzewkowi rysunki z moich dystansów ECS Tuning 10mm z pierścieniem i jeszcze dodatkowo na ich podstawie pod piastę B7 z pierścieniem pod B8.

Z tego co mówił coś jeszcze w nich poprawiał. Mam taki komplet dystansów 10mm pod piastę B7 od niego i wszystko jest cacy zrobione jak ori ECS Tuning :wink:

Popatrz tu turdzi:

OEM / Performance Parts for Audi, BMW, Mercedes Benz, Mini, Porsche & Volkswagen - ECS Tuning

Opublikowano
  • Autor

do B7 na kolo od B8 to nie prolem bo sam takie robilem , ale 10mm w B8 to juz mega wyzwanie wszystko idzie na mm.

tu mam rys. co trzeba zrobic w tych FK.Zebrac to czerwone pole 2mm.dystanse.jpg

Opublikowano

Co to jest bo nijak nie mogę skumac :eusathink:

Opublikowano
  • Autor

wycinek z polowy przekroju przez dystans.Z prawej nakladasz na piaste , a z lwej zakladasz kolo.

Opublikowano

A ok, i see. Szczerze to bym się bał na takie coś koło założyć. Podaj maila (gdzieś miałem ale nie mogę znaleźć u siebie) to Ci wyślę jak to wygląda z ECS.

Opublikowano
  • Autor

Tak jest wykonanych wiekszosc dystansow do B8.Ten pierscien centrujacy jest tylko do wycentrowania felgi jak w wiekszosci dystansow.Inaczej nie ma szns wycentrowac idealnie i beda bily.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mystic, te ECSi moje też są dosyć cienkie w tym miejscu.. ale to aż tak nie wpływa na wytrzymałość, bo tam sily działają w trochę inną stronę. Koło nie wisi przecież na tym dystansie tylko na śrubach. Dystans pomaga tylko wycentrować felgę na piaście. Mój kumpel na tych 10 co mi wzór podesłałeś zrobił z 40tys km i nic się z nimi nie dzieje.

Opublikowano
  • Autor

Dokladnie o to chodzi.Ja juz jajko znosze bo czekam na druga pare.W sklepie zabraklo tych co zamowilem to wzieli i wyslali jakie kolwiek byle by wyslac :kwasny:

---------- Post dopisany 19-06-2012 at 21:12 ---------- Poprzedni post napisany 16-06-2012 at 19:49 ----------

Ale ten czas leci :shock3: , tak sobie dzisiaj przypomnialem ze to juz prawie rok , jakos kolo 20 czerwca odbieralem auto :banan:

Opublikowano

leci, leci. ja swojego kupiłem 11 lipca, a 2 lipca go rezerwowałem :banan:

Opublikowano
  • Autor

I jak podsumujesz rok ?Zadowolony nie , warto bylo , czy nie bardzo ?

Opublikowano

ja podsumuję to tak: rewelacyjny zakup, jestem bardzo zadowolony. jest jak dla mnie kilka wad, ale które auto ich nie ma? prowadzenie dużo lepsze od A3, wygodniejsze, większe, ładniejsze :kox: co prawda jak wsiadam w moje byłe A3 to mam jakiś sentyment (w końcu to było moje pierwsze Audi), ale potem jak wsiadam w A5.. nagle zapominam o A3 :decayed: a Ty jak podsumujesz rok?

Opublikowano

Rok?

Panowie... Ja DWA lata temu lecialem obejrzec swojego!

A ja wrazenie jakby to bylo wczoraj...

Opublikowano
  • Autor

No leci leci , ale ja mam dalej wrazenie ze to nowe auto , przynajmniej jeszcze pachnie nowoscia w srodku dlatego nie otwieram szyb zeby utrzymac ten zapach jak naj dluzej :decayed:

A jak podsumowc , super prawie 30K odpukac zero problemow , dolany 1L oleju :decayed: wiec da sie zyc , za kazdym razem mam banana na twarzy jak nim jade i nie przegladam ogloszen wiec mysle ze zostanie ze mna troche.Mam pare fantow w garazu czekajacych na zalozenie ( hamulce S4 , IC 3.0 TDI ) ale kompletnie nie mam czasu zeby sie za to zabrac.Program niestety tez nie bedzie wczesniej niz na Swieta :facepalm:

A wady , na razie takowych brak , za wyjatkiem dwumasy , zglosilem ja nawet w ASO ale cie wypieli wiec bede musial zrobic myk taki jak w BRD , ale to nie takie proste.

Opublikowano

trochę nastukałeś, ja 15k jak do tej pory zrobiłem A5tką, ale niedługo zaczną mi się dłuższe trasy do robienia :decayed:

Opublikowano

panowie, u mnie 105 k nakrecone i jest caly czas :good:

Opublikowano

no tak, Ty od nowości masz auto :) ja moje kupowałem jak miało 104k :grin:

Opublikowano
  • Autor
panowie, u mnie 105 k nakrecone i jest caly czas :good:

tylko sie cieszyc :thumbup1: ja tez mam w planie robic min. 100K moze i wiecej , tylko w NO samochody strasznie zaczynaja tracic na wartosci po przekroczeniu 100 k wiec zobaczymy jaka bedzie sytuacja.

Opublikowano

Turdzi dalej jesteś bardzo zadowolony z silnika? Rozważam swap na przyszły rok i się zastanawiam nad taką właśnie benzynką :decayed: chciałem 2.7 bit ale podatek w Irlandii to chore pieniądze niestety :kwasny: