Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CDN] Black Widow quattro GmbH -----> RS4 Avant B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Bardzo , jak bym mial kupowac jeszcze raz kupil bym z tym samym motorem.

Opublikowano
Turdzi dalej jesteś bardzo zadowolony z silnika? Rozważam swap na przyszły rok i się zastanawiam nad taką właśnie benzynką :decayed: chciałem 2.7 bit ale podatek w Irlandii to chore pieniądze niestety :kwasny:

ale jak Ty chcesz wrzucic silnik z B8? nie pytaj turdziego, bo jedyna opcja jaka masz to 2.0T z B7 :) a te sa sprawdzone, bezawaryjne praktycznie.

Opublikowano

Fakt, zamuliłem :decayed: Ale czy to nie te same silniki? Co tam było wymienione? Oprócz sterowania

Opublikowano
  • Autor

wszystko , to kompletnie inne silniki , nie maja ze soba nic wspolnego.

Opublikowano

Aha to sorry, myślałem, że to tylko kontynuacja 2.0T:wink:

Opublikowano
panowie, u mnie 105 k nakrecone i jest caly czas :good:

tylko sie cieszyc :thumbup1: ja tez mam w planie robic min. 100K moze i wiecej , tylko w NO samochody strasznie zaczynaja tracic na wartosci po przekroczeniu 100 k wiec zobaczymy jaka bedzie sytuacja.

spoko - ja tez mam juz swoj plan

mniej wiecej wiem co bedzie dalej :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

spoko - ja tez mam juz swoj plan

mniej wiecej wiem co bedzie dalej :wink:

Az takich planow to nie mam , wiem jedynie ze jestem z tego auta mega zadowolony wiec przez najblizsze 4-5 lat nawet nie mysle o zmianie , jezli juz to dokupie jakis Fun Car - cos w stylu Imprezy GT/STI czy RA , lub EVO5/6 albo jakies 911 z przelomu lat 70/80 a wtedy pewnie B8 zostanie na jeszcze dluzej.Ja nie mam parcia zeby miec co rok/dwa najnowszy model ,jezdze tak dlugo jak dlugo mi auto sprawia frajde no chyba ze mi cos wybitnie nie lezy ( tak ja bylo to z pierwszym B7 ) no ale nie zawsze sie ma to co sie lubi.

---------- Post dopisany 02-07-2012 at 15:46 ---------- Poprzedni post napisany 21-06-2012 at 16:52 ----------

byla chwila to cyknalem troche nowych fotek.

Jak widac kolejna zmiana wydechu :facepalm:, tym razem zostal tylko sprtowy katalizator , reszta seria , koncowki czary matt a'la AKRAPOVIC

img7326jv.jpg

img7325.jpgimg7333ug.jpgimg7327oj.jpg

Opublikowano

:facepalm:

Co tym razem :decayed:

Opublikowano

A co sie stalo? W NO nie mozna miec customowego wydechu, czy jak?

Opublikowano
  • Autor

:decayed: mozna to ja sobie wymylilem nowa wizje :wink: , jakos mie zaczal draznic ten wyglada a'la S4 , takie show but no go wiec poszedlem teraz w sleepera

:grin:

Do tego gadalem troche z Michalem i wyszlo na to ze wydech w B8 tfsi kompletnie nic nie daje bo juz seria ma 2.5 cala i dwa srodkowe tlumiki sa przelotowe.Cala moc uwalniana jest katalizatorem a raczej jego brakiem.

I to sie chyba zgadza bo auto seria , mam tylko katalizator i filtr aFe PRO DRY S a wczraj robilem pare prob z rolki ze znajomym ktory ma dokladnie takie samo auto i bylo ciekawie.

Ma tam tylko zapodany Stage 2 REVO.Nie wiem co to jest ware ( licze ze Witek utrze mu nosa :wink: ) ale bylem zaskoczony , a tym bardziej kolega bo roznica byla dosc mala.Z dwojki do konca trzeciego biegu odjazdzal z dwie dlugosci , z trojki tak samo , z testu na elastycznosc na 4 biegu roznica byla spora wiec musi miec duzo wiecej Nm.

Ale tak czy siak albo ten jego program jest kijowy albo ja mam dobrze panad 211KM w tej chwili.

Opublikowano

Dwa wydechy, a na koncu powrot do serii... az nie wiem co napisac :decayed:

Opublikowano
  • Autor

he he no niby tak ale wyszlo tak w sumie przez przypadek , zalatwialem katalizator dla takiego jednego , a on mnie potem ztym katakizatorem zostawil , a ja w miedzyczasie odkrylem ze MG zrobilo sobie swoja flansze do katalizatora co uniemozliwia powrot do seryjnego katalizatora w razie problemow z przegladem , wiec wsadzilem ten co mi zostal i na razie tak zostanie.4 wydechy beda jak przekrocze 300 KM bo ta to troche obciach :wink:

Opublikowano

turdzi nie ma czegoś takiego jak obciach- jest tylko look albo go nie ma :grin::grin::grin:

masz los z tym wydechem.

ile jeszcze nie możesz dłubać bo gwarancja nie daje?

Opublikowano
  • Autor

4 lata , zrobilem prawie 30 tys. nic sie nie dzieje wiec i tak na Swieta bede robil program.Bardzo sie ciesze ze nie robielm na Wielkanoc w pospiechu , jak mi znajomy opowiedzial jakie kwiatki wychodza przy bebeszniu ECU i zdejmowaniu zabezpieczenia to sie wogle zastanawiam czy drugiego ECU nie kupic tak na wszelki wypadek :facepalm:

Opublikowano
4 lata , zrobilem prawie 30 tys. nic sie nie dzieje wiec i tak na Swieta bede robil program.Bardzo sie ciesze ze nie robielm na Wielkanoc w pospiechu , jak mi znajomy opowiedzial jakie kwiatki wychodza przy bebeszniu ECU i zdejmowaniu zabezpieczenia to sie wogle zastanawiam czy drugiego ECU nie kupic tak na wszelki wypadek :facepalm:

a przypadkiem zmiana ecu to juz nie grubsza sprawa w B8? tak jak kazdego bardziej zaawansowanego modulu elektr.

Opublikowano

Taaa - jest CP także tuner Ci nie "zmieni" kompa jak coś się uwali... :wink:

Opublikowano
  • Autor

No tak bo ECU moze zakodowac tylko ASO jak wszystko w B8 ale jak sie cos stanie to bylo by na miejscu.

Idealnie bylo by miec dwa i tylko podmieniac na serwis ale pytanie czy zakodowanie nowego ECU nie spowoduje ze stare juz nie bedzie dzialac.MOze Laguna bedzie wiedzial.

Opublikowano

Jest Ochrona Komponentu i nie wiadomo czy bedzie wszystko prawidłowo działac :wink:

Kiedyś z ciekawosci pytałem w ASO to oczywiście nikt nic wie i nie zmieniali ECU silnika :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No co ty ale ja myslalem kupic nowke w ASO do mojego auta na podstawie VINU a nie uzywke.

Opublikowano
No co ty ale ja myslalem kupic nowke w ASO do mojego auta na podstawie VINU a nie uzywke.

A sprawdzales cene? ;)

Poza tym bedzie pewnie tak jak przy szafie i kluczykach i nowy dostanie nowy kod i wtedy stary nie bedzie pasowal.

Jak dopasujesz stary to nie bedzie pasowal nowy i tak w kolko :)