jedrekx Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 ja wybieram numer 2 P.S. Panowie robimy Grzegorzowi OT, sorki
filip1001 Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 Powiem Wam w sumie to nie wiem, dlaczego w PL jest tyle golasów... W UK np. jeśli chodzi o B7 to co drugi lub nawet częściej ma zewn. S-LINE + co najmniej sport pakiet , może tam są jakieś atrakcyjne ceny dodatków ?? Duży udział w tym wszystkim mają też ceny kredytów w PL... często za granicą można kupić auto na kredyt za 110-120% a u nas z autami jak z mieszkaniami, kredyt na 200 tys a do spłaty 300 tys :gwizdanie: No i kwestia samych kosztów, wielu ludzi nie kupi w PL nowego A4 bo sama cena podstawowa nie jest niska, a ceny dodatków często powalają na kolana i w praktyce zamawiany jest golas... ale zjawisko te występuje nadmiernie często... może się mylę, ale jeśli kogoś stać na nowe auto za 140 tys to stać też często na 160-170 tys, tak, żeby te ledy, navi, czy sportowe fotele były + podstawowe dodatki (np. tempomat przecież drogi nie jest, a w sumie z racji, że coraz więcej lepszych dróg również staje się przydatny) S line s linem ale dopiero co setny ma xenony ori... a no fakt, ciekawe dlaczego czyżby xenony na wyspach były takie drogie? ciekawe zjawisko jest też w USA, tam 95% AUDI ma pełną elektrykę foteli, a w PL to rzadkość...[br]Dopisany: 30 Listopad 2011, 09:43_________________________________________________Jędrek, te OT jest celowe, Grzegorz napisał do mnie PW, żeby trochę pospamować w temacie bo cisza ostatnio
jedrekx Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 Jędrek, te OT jest celowe, Grzegorz napisał do mnie PW, żeby trochę pospamować w temacie bo cisza ostatnio
NYNA Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 też racja, ale coraz więcej aut poleasingowych w DE jest bardzo fajnie wyposażonych. teraz właśnie zaczynamy szukać 3 Fordów Mondeo zamiast Passatów B6, naprawdę można dostać fajne wypasy z niskimi przebiegami (2-latki) za niezłą kasę Pewnie że można bo jest tam tego dużo tylko co innego jak kupujesz Ty dla siebie czy firmy a co innego jak handlarz który chce jak najwięcej zarobić i go jak najszybciej srzedać później w PL, a u nas wszytscy chcą jak najtaniej i te najszybciej się sprzedają i nie ważne że golas i nic w środku nie ma i przebieg podan 300 tys km ale buda i cena jest ważna.
wrclaguna Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Opublikowano 30 Listopada 2011 Jędrek, te OT jest celowe, Grzegorz napisał do mnie PW, żeby trochę pospamować w temacie bo cisza ostatnio ..... trzeba cos przymodzic w aucie
Rosemeyer Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 ciekawe zjawisko jest też w USA, tam 95% AUDI ma pełną elektrykę foteli, a w PL to rzadkość... a wyobrazsz sobie jak to wielkie tluste amerykanskie dupsko mialo by sie przesunac na manualnej regulacji z wykorzystniem tylko tych tlustych nog?
filip1001 Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 ciekawe zjawisko jest też w USA, tam 95% AUDI ma pełną elektrykę foteli, a w PL to rzadkość... a wyobrazsz sobie jak to wielkie tluste amerykanskie dupsko mialo by sie przesunac na manualnej regulacji z wykorzystniem tylko tych tlustych nog? nie pomyślałem o tym
Brysio Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 panowie wypas dobiera sie do rynku w usa wazne elektryczne stolki i klima bo sie grubasy poca w krajach gdzie nonstop na swiatlach sie jezdzi wiekszosc kupuje halogeny bo tansze wymiany itp...
kuredu Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 co do wypasów w polskich A4 to sam stałem 3 lata temu przed tym problemem i brałem tylko to co uważałem za niezbędne minimum bo miałem określony budżet i nie chciałem go przekroczyć. Gdybym się zaczął bawić w dodatki to i cena poszłaby +40% w górę. Tylko że u nas większość aut przyjeżdza z DE i są to w wiekszości auta z flot a tam kupując auta do firmy to nikt się nie bawi w dokłądnaie dodatków, chyba że auto ma być dla jakiegoś dyrektora ale tacy raczej A4 nie dostają. Druga sprawa to że tylko te golasy poleasingowe można kupić w DE w dobrych pieniądzach bo przebiegi większe itd. bo te wypasione są dużo dużo droższe, a w PL każdy patrzy żeby buda była jak najnowsza no i ledy przedewszystkim no i cena do 60 tys. zł dokładnie jest tak jak piszesz porównując czy to A4 czy A6 cena auta poleasingowego z przebiegiem ok 200 tys i cena takiego auta od prywatnej osoby z przebiegiem poniżej 100 tys z mega wypasem to 2 inne światy, z których Polacy wybierają tylko jeden.... sam wystawiłem na sprzedaż i kuźwa dzwonią że z niemiec to on ma 10-15tys taniej więc może kupić za 65tys jak chce - więc grzecznie odpowiadam że jak ma tyle taniej z Niemiec to po co do mnie dzwoni i rozmowa się kończy. wiadomo że cena do negocjacji ale nie kuźwa o 15tys. i tak to w Polsce jest że jak kupić to chcą prawie za darmo bo gdzieś tam są z nie wiadomo jakim przebiegiem i po ilu dzwonach. fakt że za taką cenę ciężko znaleźć kupca bo ludzie się 100razy zastanowią zanim kupią. auta do40tys schodzą błyskawicznie - focusa krajowego z 70tys przebiegu 3 latka sprzedałem po 4 dniach od wystawienia. a co ledów w B8 - to najgorsza profanacja jak ich nie ma z przodu, ale są firmy(znajomy pracuje) że może wybrać auto ale bez dodatków żadnych, no i ma B8 2.0tdi w totalnej serii.
seves Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 no skoro WRC wyrazil zgodę to i ja w krótkim zdaniu Powiem Wam w sumie to nie wiem, dlaczego w PL jest tyle golasów... W UK np. jeśli chodzi o B7 to co drugi lub nawet częściej ma zewn. S-LINE + co najmniej sport pakiet , może tam są jakieś atrakcyjne ceny dodatków ?? Duży udział w tym wszystkim mają też ceny kredytów w PL... często za granicą można kupić auto na kredyt za 110-120% a u nas z autami jak z mieszkaniami, kredyt na 200 tys a do spłaty 300 tys :gwizdanie: No i kwestia samych kosztów, wielu ludzi nie kupi w PL nowego A4 bo sama cena podstawowa nie jest niska, a ceny dodatków często powalają na kolana i w praktyce zamawiany jest golas... ale zjawisko te występuje nadmiernie często... może się mylę, ale jeśli kogoś stać na nowe auto za 140 tys to stać też często na 160-170 tys, tak, żeby te ledy, navi, czy sportowe fotele były + podstawowe dodatki (np. tempomat przecież drogi nie jest, a w sumie z racji, że coraz więcej lepszych dróg również staje się przydatny) S line s linem ale dopiero co setny ma xenony ori... W Anglii podobno smieją się z Niemców tak jak Niemcy z Polaków Mam tam siostre i przez chwilę miałem brata ogólnie bardzo rzadko widzi się tam golasy.. nie tylko a4 b6 czy b7 większość furek czy focus czy fiesta czy peugeoty to jakieś lepsze wersje i to już można zewnętrznie zauważyć.. Tak jak pisze Młody w UK np a4 b7 na moje oko w 90% mają zewnętrzny s-line tam żeby się wyróżniać kupujesz serię :polew:
wrclaguna Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Opublikowano 30 Listopada 2011 No i doczekalem sie kól na zimę Fela 17" ET 28 :gwizdanie: gumy MICHELIN 225/50/17 2009 Bieznika to jest kawał miesa Trzeba je bedzie jutro odswiezyć uzyc cos do czyszczenia felg i pomalu zakladać na auto
jedrekx Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 no to wreszcie się doczekałeś, teraz tylko trzeba założyć żona zaczęła już jeździć autkiem czy cały czas C2?
wrclaguna Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Opublikowano 30 Listopada 2011 no to wreszcie się doczekałeś, teraz tylko trzeba założyć żona zaczęła już jeździć autkiem czy cały czas C2? Tak felgi szły od Piątku zona jezdzi roznie raz B6 raz C2 P.S Ciekawi mnie co tam raggaman zdziałał z kierą od TT wczoraj dotarła do niego .
Młody_drog Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 no skoro WRC wyrazil zgodę to i ja w krótkim zdaniu Powiem Wam w sumie to nie wiem, dlaczego w PL jest tyle golasów... W UK np. jeśli chodzi o B7 to co drugi lub nawet częściej ma zewn. S-LINE + co najmniej sport pakiet , może tam są jakieś atrakcyjne ceny dodatków ?? Duży udział w tym wszystkim mają też ceny kredytów w PL... często za granicą można kupić auto na kredyt za 110-120% a u nas z autami jak z mieszkaniami, kredyt na 200 tys a do spłaty 300 tys :gwizdanie: No i kwestia samych kosztów, wielu ludzi nie kupi w PL nowego A4 bo sama cena podstawowa nie jest niska, a ceny dodatków często powalają na kolana i w praktyce zamawiany jest golas... ale zjawisko te występuje nadmiernie często... może się mylę, ale jeśli kogoś stać na nowe auto za 140 tys to stać też często na 160-170 tys, tak, żeby te ledy, navi, czy sportowe fotele były + podstawowe dodatki (np. tempomat przecież drogi nie jest, a w sumie z racji, że coraz więcej lepszych dróg również staje się przydatny) S line s linem ale dopiero co setny ma xenony ori... W Anglii podobno smieją się z Niemców tak jak Niemcy z Polaków Mam tam siostre i przez chwilę miałem brata ogólnie bardzo rzadko widzi się tam golasy.. nie tylko a4 b6 czy b7 większość furek czy focus czy fiesta czy peugeoty to jakieś lepsze wersje i to już można zewnętrznie zauważyć.. Tak jak pisze Młody w UK np a4 b7 na moje oko w 90% mają zewnętrzny s-line tam żeby się wyróżniać kupujesz serię :polew: No tutaj to nie wiem czy się zgodzę. Może w UK inaczej ale w Irlandii to mało która B6 ma navi, xenony, nie wspomne już o czujniku światła, c/l home jeszcze nie widziałem. A tutaj mała ciekawostka: S line wewnętrzny w B6 wychodził TYLKO i wyłącznie w wersji 1.8t BEX (190 koni)
MARCIN607 Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 no skoro WRC wyrazil zgodę to i ja w krótkim zdaniu Powiem Wam w sumie to nie wiem, dlaczego w PL jest tyle golasów... W UK np. jeśli chodzi o B7 to co drugi lub nawet częściej ma zewn. S-LINE + co najmniej sport pakiet , może tam są jakieś atrakcyjne ceny dodatków ?? Duży udział w tym wszystkim mają też ceny kredytów w PL... często za granicą można kupić auto na kredyt za 110-120% a u nas z autami jak z mieszkaniami, kredyt na 200 tys a do spłaty 300 tys :gwizdanie: No i kwestia samych kosztów, wielu ludzi nie kupi w PL nowego A4 bo sama cena podstawowa nie jest niska, a ceny dodatków często powalają na kolana i w praktyce zamawiany jest golas... ale zjawisko te występuje nadmiernie często... może się mylę, ale jeśli kogoś stać na nowe auto za 140 tys to stać też często na 160-170 tys, tak, żeby te ledy, navi, czy sportowe fotele były + podstawowe dodatki (np. tempomat przecież drogi nie jest, a w sumie z racji, że coraz więcej lepszych dróg również staje się przydatny) S line s linem ale dopiero co setny ma xenony ori... W Anglii podobno smieją się z Niemców tak jak Niemcy z Polaków Mam tam siostre i przez chwilę miałem brata ogólnie bardzo rzadko widzi się tam golasy.. nie tylko a4 b6 czy b7 większość furek czy focus czy fiesta czy peugeoty to jakieś lepsze wersje i to już można zewnętrznie zauważyć.. Tak jak pisze Młody w UK np a4 b7 na moje oko w 90% mają zewnętrzny s-line tam żeby się wyróżniać kupujesz serię :polew: No tutaj to nie wiem czy się zgodzę. Może w UK inaczej ale w Irlandii to mało która B6 ma navi, xenony, nie wspomne już o czujniku światła, c/l home jeszcze nie widziałem. A tutaj mała ciekawostka: S line wewnętrzny w B6 wychodził TYLKO i wyłącznie w wersji 1.8t BEX (190 koni) anglik kumaty nie dawał s line do klekota tylko do mocnej benzyny :gwizdanie: :polew:fajne gumy tam masz Grzsesiu
Rosemeyer Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 Tak felgi szły od Piątku zona jezdzi roznie raz B6 raz C2 C2 - tez mam takie Ma 3 lata i 9tyś km przebiegu. Kupilem mamie, a ona jezdzi nim tyle co i nic. Po pierwszym roku bylo 1,2tys km i jak pojechala na przeglad to wszyscy sie smiali Mimo ze to cytryna to bardzo fajnie sie nim jezdzi. Ma duzo lepsza pozycje za kiera niz np w Ibizie ktora kiedys mialem :gwizdanie:
wrclaguna Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Opublikowano 30 Listopada 2011 Mi tez fajnie się jezdzi C2 1.4 HDI i daj rade , na miasto i do marketu wsam raz
Rosemeyer Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 na miasto i do marketu wsam raz no dokladnie ja mam poliftowego szerszenia 1.4VTR - stylistycznie VTS, ale osiagi...
wrclaguna Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Opublikowano 30 Listopada 2011 Własnie niedlugo jade C2 do Leroy Merlin po podpalke do kominka AUDI w zyciu na zaden parking Marketowy nie pojade
Brysio Opublikowano 30 Listopada 2011 Opublikowano 30 Listopada 2011 a wiece co mnie na parkingach najbardziej wku..... specjalnie parkuje na koncu plyty parkingowej do nastepnych aut 40 metrow przychodze a jakas KUR... JE .. zaparkowala i to 50cm odleglosci z boku do auta zagotowalo mnie i tak babe zj**..em jak chyba nigdy w zyciu tego nikt nie zrobil noz 1000 miejsc wokolo wolne a ta musi obok zaparkowac zeby to bylo na tyle inteligetne i zostawilo 1 auto odstepu to nie .... musi tak zaparkowac zeby drzwiami listwy poobijac no krew nagla moze zalac !!! i takie sceny juz nie pierwszy raz mialem normlanie ze tak parkuja ale to chyba jacys ograniczeni zeby sie meczyc w wysiadaniem i majac wokol min 30 wolnych miejsc z kazdej strony !!! :wallbash: :wallbash:
Rekomendowane odpowiedzi