Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Preparaty do czyszczenia układu paliwowego i PD do ON

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, też chciałbym zalać te STP, widziałem to na prawie wszystkich stacjach,a do tego polecacie, więc spróbuję :).

Sytuacja wygląda tak, pacjent 1.9 tdi na pd- kach, nigdy nie lałem żadnych mikstur :decayed:.

Jaki STP kupić, bo wiem że są tam różne rodzaje, czy może jest tylko jeden do PD?

W jakich proporcjach lać i co ile, taka uproszczona instrukcja obsługi, wole posłuchać na forum sprawdzone przypadki, niż bezgranicznie wierzyć producentowi, z góry dzięki za informację :).

Opublikowano

Panowie, też chciałbym zalać te STP, widziałem to na prawie wszystkich stacjach,a do tego polecacie, więc spróbuję :).

Sytuacja wygląda tak, pacjent 1.9 tdi na pd- kach, nigdy nie lałem żadnych mikstur :decayed:.

Jaki STP kupić, bo wiem że są tam różne rodzaje, czy może jest tylko jeden do PD?

W jakich proporcjach lać i co ile, taka uproszczona instrukcja obsługi, wole posłuchać na forum sprawdzone przypadki, niż bezgranicznie wierzyć producentowi, z góry dzięki za informację :).

http://sklep.deliver.net.pl/133-stp-formula-do-czyszczenia-wtryskiwaczy-diesla-250-ml.html

Czyli o czyszczenia wtryskiwaczy, jedni leją co 5 tys inni co 10 tys.

Opublikowano
STP to jedyny środek przebadany w war. tech. w Politechnice Śląskiej. Wypadł doskonale. Tylko z 1 zastrzeżeniem. Producent pisze by stosować co 5k km. Wg badan najlepiej co 10k km. I ja tak robie. I proszę nie pisać ze coś co kosztuje 16 zł jest drogie.

kolego skąd masz takie info o tych badaniach bo to bardzo ciekawe? Jeśli masz do nich dostęp to mógłbyś się podzielić może wynikami :)

Opublikowano

PD powinny wytrzymac bez awarii chocby tyle samo co pompa wtryskowa w dobrze eksploatowanym diezlu jest jeden warunek paliwo o bardzo wysokiej jakosci, co w naszym kraju ciezko o takie :wallbash:

Opublikowano

Nie lejcie miksolu do aut ze zmienną geometrią bo będziecie mieli niespodziankę jak po wyjeżdżeniu trochę kilometrów nie ruszycie sztangą. Przetestowane.. sprawdzone.

Opublikowano
  • Autor

http://sklep.deliver.net.pl/133-stp-formula-do-czyszczenia-wtryskiwaczy-diesla-250-ml.html

To Ten jest ok!!!!! Super koncentrat. Ta butelka na 40-50 litrów ON do baku i wyjeździć do końca!!! :good:

Opublikowano

To Ten jest ok!!!!! Super koncentrat. Ta butelka na 40-50 litrów ON do baku i wyjeździć do końca!!! :good:

zalewałem kilka razy u siebie, żadnych niepożądanych dolegliwości nie zauważyłem.

Zawsze zalewałem na pełny bak, co kilka tyś km.

Zawsze tankuję pod korek i zauważyłem, że po zalaniu STP i wyjeżdzeniu całego zbiornika paliwa, spadało między innymi spalanie o jakieś 0.3-0,5l/100km

Opublikowano

Czyli zatankować do pełna i całą zawartość tej buteleczki (250ml) wlać do baku, tak?

Opublikowano

Czyli zatankować do pełna i całą zawartość tej buteleczki (250ml) wlać do baku, tak?

tak jest napisane na opakowaniu :)

Opublikowano

BAK 63 LITRY buteleczka 250ml to jak kropla w morzu ? da to coś
Opublikowano

BAK 63 LITRY buteleczka 250ml to jak kropla w morzu ? da to coś

oczywiście, chyba, że nie chcesz sotsować się do instrukcji i robić coś na własną rękę

STP to koncentrat :)

producent zaleca Częstotliwość używania:

Co 5.000 - 10.000 km.

Opublikowano
  • Autor

JESZCZE RAZ:

Zalej tą buteleczkę na 40 litrów-max 50 litrów ropy do baku,a później wyjeździj wszystko do końca z baku - będzie OK! :wink4: