pet3r Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2008 wyświetlacz N73 mnie trochę martwi - ma 2,4" a rozdziałkę tą samą to E51, która ma 2", co oznacza pikseliozę w tym pierwszym :/
Mad_MAX Opublikowano 30 Stycznia 2008 Opublikowano 30 Stycznia 2008 wyświetlacz N73 mnie trochę martwi - ma 2,4" a rozdziałkę tą samą to E51, która ma 2", co oznacza pikseliozę w tym pierwszym :/ Ojj bardzo sie myliszz Nie ma zadnej pikselozy , a w E51 ta rozdzialka jest za duza bo gwno widac , takie wszystko male
matig7 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Dokładnie, nawet gdyby miał ze 4" to nie powinno być jeszcze żadnej pikseliozy przy tej rozdzielczości
adadur Opublikowano 31 Stycznia 2008 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Warto by dowiedzieć sie jaki procek siędzi w danym telefonie (ważne przy symbianie szczególnie) - wpływa to znacząco na jego szybkość obsługi i działania.
Mad_MAX Opublikowano 31 Stycznia 2008 Opublikowano 31 Stycznia 2008 N73 ma procek 220MHz i 20MB RAM , E51 ma procek 369MHz i 44MB RAMu , E65 220MHz i 20MB RAM ALE nie jest to w wiekszosci wyznacznikiem szybkosci dzialania , tylko zainstalowany firmware i soft w telefonie zazwyczaj odpowiada za spowolnienie lub zszybszenie dzialania danego telefonu , karta pamieci np. 2gb zapachane zdjeciami i filmami tak wam spowolni symbiana ze sie nie odnajdziecie Instalowanie programow nie na karcie pamieci a w pamieci telefonu , tez spowolni dzialanie i to bardzo. Wiec raczej bym tak duzej wagi do procka nie przywiazywal w SYMBIANACH (w WM jest inaczej), zwlaszcza ze mialem juz kilka symbianowcow , ktore mialy duzo slabsze procki np. 6600 104MHz , 6670 130Mhz i tomtom czy inne ustrojstwa dzialaly bardzo dobrze bez przycinania Pozdro
sokolnh Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 ja sie podlacze do tematu, bo chce sobie zakupic n73 jak długo wam bateria trzyma przy normalnej eksploatacji ? bo przeczytałem że co 3 dni trzeba ładowac
pet3r Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Opublikowano 6 Lutego 2008 3 dni to coś długo, kolegi N70 trzyma 1 dzień
Mad_MAX Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 N70 ma mniejsza pojemnosc baterii to po pierwsze , po drugie to starszy typ baterii , po trzecie N70 przez swoj firmware , trzyma krocej niz wiekszosc innych telefonow Po czwarte twoj kolega zle sformatowal baterie albo jest juz bardzo stara i dlatego tak krotko trzyma , po piate 3 dni dla N73 z wyswietlaczem 2,4" to i tak dobry wynik
pet3r Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Opublikowano 6 Lutego 2008 cóż za wywód Mad_MAX ja wybrałem jednak E51, N73 jest za duża. obawiam się tylko, czy rzeczywiście da radę używać jej jako GPS (chodzi o wyświetlacz).
Mad_MAX Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 cóż za wywód Mad_MAX ja wybrałem jednak E51, N73 jest za duża. obawiam się tylko, czy rzeczywiście da radę używać jej jako GPS (chodzi o wyświetlacz). Dac sie da Wszystko sie da hehe , E51 to mlodszy brat E50 , ktora mialem :sick3: Byc moze poprawili niedorobki z E50 ale wyswietlacz jest ten sam , czyli maciupci hehehe Ale cos tam widac
pet3r Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Opublikowano 6 Lutego 2008 też miałem E50, baaardzo ją polubiłem, dlatego wybrałem E51 wyświetlacz malutki, ale jest font magnifier, poza tym Symbian jest trochę nowszy i podobno dużo lepiej hula. jutro ma być, jak nie zapomnę - zdam małą relację
boberek Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 a ja miałem E50 i wybrałem E65 bo nigdy nie miałem rozkłądanego telefonu ;P a co do funkcji to sa identyczne reszta to kwestia wyglądu
pet3r Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Opublikowano 6 Lutego 2008 ja miałem slidera - Samsunga E250. wiem, że na podstawie jego konstrukcji nie powinienem oceniać innych sliderów bo było to totalne gówno (3 miesiące wystarczyły żeby wyświetlacz przestał odskakiwać - trzeba było ręcznie wysunąć go do końca) ale niesmak do sliderów pozostał [br]Dopisany: 06 Luty 2008, 13:19 _________________________________________________pytanie mam o karty pamięci: czy na microSD HC 4GB będę mógł wrzucić mapy, muzę, zdjęcia i nawigacja będzie spokojnie działać? wszędzie widzę, że ludzie wgrywają mapy na oddzielne karty.
Mad_MAX Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 czy na microSD HC 4GB będę mógł wrzucić mapy, muzę, zdjęcia i nawigacja będzie spokojnie działać? wszędzie widzę, że ludzie wgrywają mapy na oddzielne karty. Bedzie dzialac na pewno o ile komorka ci pusci 4GB !!! [br]Dopisany: 06 Luty 2008, 13:40 _________________________________________________ a ja miałem E50 i wybrałem E65 bo nigdy nie miałem rozkłądanego telefonu ;P a co do funkcji to sa identyczne reszta to kwestia wyglądu To teraz sie modl zeby ci podswietlenie klawiatury nie padlo (wada fabryczna w E65) hehehe
pet3r Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Opublikowano 6 Lutego 2008 pójdą 4GB, tylko zastanawiam się co będzie działo się z telefonem jak zapakuję to wszystko na kartę chyba lepszym pomysłem będzie kupienie 1-2GB na mapy i 2GB na resztę...
Mad_MAX Opublikowano 6 Lutego 2008 Opublikowano 6 Lutego 2008 pójdą 4GB, tylko zastanawiam się co będzie działo się z telefonem jak zapakuję to wszystko na kartę chyba lepszym pomysłem będzie kupienie 1-2GB na mapy i 2GB na resztę... Nie ma znaczenia , jak zapchasz ta czy ta to final i tak bedzie ten sam czyli zmulony telefon a po cholere ci 1-2gb na mapy ??
pet3r Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Opublikowano 6 Lutego 2008 z 2 trochę przesadziłem, 1GB to chyba nie stanowczo za dużo? chciałbym zmieścić mapy Polski, Czech, Austrii, Niemiec i Francji.
boberek Opublikowano 7 Lutego 2008 Opublikowano 7 Lutego 2008 ja mam karte w e65 1 gb i strasznie ona muli tego symbiana to samo było z e50 ale idzie sie przyzwyczić ;P
sokolnh Opublikowano 7 Lutego 2008 Opublikowano 7 Lutego 2008 ja sobie wziołem n73, zobaczymy jak sie bedzie sprawowała zobaczcie tego: http://www.joemonster.org/art/8683/HTC-Magnum koniec mody na miniaturyzacje ?
Musashi Opublikowano 7 Lutego 2008 Opublikowano 7 Lutego 2008 w koncu mialbym uzasadnienie posiadania kombi
Rekomendowane odpowiedzi