Radekst Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Witam wszystkich, czytalem juz na forum rożne tematy o trzeszczeniu kol ale moje odbiegają od tych które są juz tutaj opisane. A wiec, mam taki problem, ostatnio przy baaardzo wolnej jeździe ~5km/h zauważyłem , że coś mi skrzypi w przednich kolach ( jak stare stłumione drzwi). Skrzypienie występuje tylko przy skręcie w lewo i przy MAKSYMALNYM skreceniu kół, wydaje mi sie ze to idzie z przedniego lewego kola ale głowy nie dam. Skrzypienie nie wystepuje podczas jazdy na wprost, podczas skretu w prawo oraz przy kreceniu kolami podczas postoju. Wie ktoś o co może chodzić? Gdzie szukac usterki? Pozdrawiam
MarcinB4 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 w moim przypadku piszczal drazek kierowniczy
Kukis Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 sprawdź dokładnie wszystkie sworznie w zawieszeniu, pewnie któryś zatarł się
Radekst Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2011 tylko ze wlasnie gdyby to byl drazek lub sworznie to wydaje mi sie ze trzeszczenie byloby tez slychac podczas krecenia kierownica podczas postoju (a u mnie takie 'zjawisko' nie wystepuje), mam racje?
Rekomendowane odpowiedzi