RS Opublikowano 27 Czerwca 2011 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Siemka ziomki! Mam klopota: Wszedłem w posiadanie płytki TV-FREE (dzięki czarny588) i wgrałem to według tego co znalazłem w necie : http://www.audi4ever.at/forum/viewtopic.php?f=19&t=40297&hilit=vim&start=210 ... i teraz po tym pojawił sie problem. VAG nie przyjmuje nowego kodowania. Wyskakuje błąd 31, i pisze ze kodowanie jest poza zakresem- czy cos takiego. Z adaptacja nie mam wiekszych problemów, z tym ze parę kanałów teraz nie jest dostępnych (min. start screen ) Ale co do kodowania to trochę lipton bo jest 0320000 , a ja do bose, telefonu i multifunkcji potrzebuje inne. Musze teraz kombajna na 12H wyciągnąć z auta ażeby podczas aktualizacji chooj tej opcji nie strzelił i później wrzucam płytkę 2011, może tak być ze po aktualizacji jutro będą te opcje co wcześniej znów dostępne? Pozdrawiam i dzięki za pomoc!
czarny Opublikowano 27 Czerwca 2011 Opublikowano 27 Czerwca 2011 kurde a jednak ta płytka poszła, wiesz ludzie sobie chwalili to, spróbuje się dowiedzieć czegoś dam znać a jak z tymi wtryskami? :gwizdanie:
RS Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2011 wtryski wygladaja obiecujaco, ale jednego nie wyjalem bo mi sie ulamala wtyczka i musialbym nowe okablowanie zalozyc na wszelki wypadek jakby przy odczepianiu calkiem poszla. Zapodam loga jak zaloze temat.
domin79 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Siemka ziomki! Mam klopota: Wszedle w posiadanie plytki TV-FREE (dzieki czarny588) i wgralem to wedlug tego co znalazlem w necie : http://www.audi4ever.at/forum/viewtopic.php?f=19&t=40297&hilit=vim&start=210 ... i teraz po tym pojawil sie problem. VAG nie przyjmuje nowego kodowania. Wyskakuje blad 31, i pisze ze kodowanie jest poza zakresem- czy cos takiego. Z adaptacja nie mam wiekszych problemow, z tym ze pare kanalow teraz nie jest dostepnych (min. start screen ) Ale co do kodowania to troche lipton bo jest 0320000 , a ja do bose, telefonu i multifunkcji potrzebuje inne. Musze teraz kombajna na 12H wyciagnac z auta zeby podczas aktualizacji chooj tej opcji nie strzelil i pozniej wrzucam plytke 2011, moze tak byc ze po aktualizacji jutro beda te opcje co wczesniej znow dostepne? Pozdrawiam i dzieki za pomoc! ...w sofcie tv free nic nie zakodujesz(specjalnie jest tak zrobiony) , jutro jak wrzucisz jakiś inny sofcik rns przyjmnie kodowanie
RS Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2011 kurde a jednak ta płytka poszła, wiesz ludzie sobie chwalili to, spróbuje się dowiedzieć czegoś dam znać A plytka poszla po tym jak na kanale 97 zmienilem 0 na 1- czyli mozliwoc nie tylko update, ale tez downgrade.[br]Dopisany: 27 Czerwiec 2011, 23:41_________________________________________________ ...w sofcie tv free nic nie zakodujesz(specjalnie jest tak zrobiony) , jutro jak wrzucisz jakiś inny sofcik rns przyjmnie kodowanie no to zobacze jutro- kombajn tymczasem sobie lezy w domciu :gwizdanie:
puchaty106 Opublikowano 27 Czerwca 2011 Opublikowano 27 Czerwca 2011 A do TV Free nie potzreba podpiac jakiegos adaptera czy cos w stylu anteny zeby to dzialalo czy jednak wystarczy wgrac soft tylko A i do wgrania softu potrzebny jest vag??
RS Opublikowano 27 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2011 Normalnie softem sie to da zrobic, ale sa tez adaptery. Soft powinnien wystartowac normalnie po wlozeniu plytki, ale tylko jak masz jakas starsza wersje softu w kombajnie, jak masz juz nowsza to kombajn jest zabezpieczony zeby nie wgrywac starszych softow i w tym celu potrzebny jest VAG do usuniecia blokady przed wgrywaniem starszych softow.
puchaty106 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Opublikowano 28 Czerwca 2011 No chyba jednak potrzebuje VAG bo po wrzuceniu plytki do rns-e nic sie nie dzieje.Moze znajcie kogos kto ma VAG w Lubuskim okoloce Żar??
RS Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2011 A wiec tak: dzisiaj zalozylem kombajn i wrzucilem plyte 2011 i sie zaktualizowala. Najpierw bylo to samo co wczoraj, ale jak zresetowalem RNS E to juz zaczal przyjmowac kodowanie. Zakodowalem auto tak jak to bylo poprzednio, no moze ciut inaczej, bo przedtem mialem 0502717 zeby video mi chodzilo, mialem diagnoze tweeterow (nie wiem po co) i charakterystyke dzwieku A4 zmienilem na Sound system ( bo mam BOSE)- pozostale bez zmian. Problem jest nastepujacy: RNS E nie wykrywa telefonu- "brak urzadzenia", - ale telefon laczy sie z modulem Blutooth i moge wybierac poprzez multifunkcje wybierac numery telefonow i dzwonic. Ma ktos pomysl na rozwiazanie tego?[br]Dopisany: 28 Czerwiec 2011, 13:40_________________________________________________OKI, RNS E jeszcze raz sie zresetowal i juz wszystko dziala- teraz tylko jeszcze Lukasz potrzebuje cie bo PL-menu sie zgubilo i trzeba na nowo wgrac.
czarny Opublikowano 28 Czerwca 2011 Opublikowano 28 Czerwca 2011 :mysli: pomyślimy :gwizdanie: :gwizdanie: :kox: ---------------- Sory za OT
RS Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2011 Jak dla mnie temat jest juz rozwiazany.
czarny Opublikowano 29 Czerwca 2011 Opublikowano 29 Czerwca 2011 tajger machniesz jakiś opis do tego tv free a ja dodam plik zaś będzie coś nowego:)
domin79 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Opublikowano 29 Czerwca 2011 tajger machniesz jakiś opis do tego tv free a ja dodam plik zaś będzie coś nowego:) .przecież jest już opis w tym temacie http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=12081.0
czarny Opublikowano 29 Czerwca 2011 Opublikowano 29 Czerwca 2011 a gdzie niby jest odblokowanie tv free, nie kodując na a6?
domin79 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Opublikowano 29 Czerwca 2011 7. Sprawdzamy ustawienie kanalu 05 czy jest 250 (a nie 255 jak to pisal CTV) to jest całe tv free , nie żadne tam kodowania na A6
RS Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2011 No to cie zaskocze, bo jednak tego sie nie da tylko adaptacja zrobic. W tym linku co podalem z audi4ever.at user Fillin ma wlasnie taki problem i pisze o tym w 1-szym poscie. Dopiero po wgraniu softu TV-FREE, ktory notabene przestawia wiele rzeczy w RNS E funkcjonuje VIM (video in motion). I na to wychodzi ze to co chcialem musialem w takiej kolejnosci jak wyzej napisalem zrobic. Przyznam sie ze nie czytalem tematu o RNS E od A-Z bo to kurna 75 stron, dlatego ograniczam sie do tego 1-szego postu.
domin79 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 No to cie zaskocze, bo jednak tego sie nie da tylko adaptacja zrobic. W tym linku co podalem z audi4ever.at user Fillin ma wlasnie taki problem i pisze o tym w 1-szym poscie. Dopiero po wgraniu softu TV-FREE, ktory notabene przestawia wiele rzeczy w RNS E funkcjonuje VIM (video in motion). I na to wychodzi ze to co chcialem musialem w takiej kolejnosci jak wyzej napisalem zrobic. Przyznam sie ze nie czytalem tematu o RNS E od A-Z bo to kurna 75 stron, dlatego ograniczam sie do tego 1-szego postu. Tygrysie no pewnie że nie sama adaptacja bo każdy inny soft oprócz tv free ma na tym kanale 0 lub 1, czyli albo tv odbiera na postoju(do 5km/h) czyli 1 lub , lub wcale czyli 0. po wgraniu tv free właśnie na kanale 5 dostajemy wartość 250 czyli oglądanie podczas jazdy , generalnie ten soft pochodzi od zdaje sie lambo a jak z problemem gadania z tyłu navi poradziłeś sobie????
AndyN Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 ViM hacka można sobie zrobić samemu na bazie kilku plików z map RNS. Tutaj opis i sofcik tworzący ViM hacka: http://naviedit.de/ A że później adaptacje kanał po kanale trzeba ustawiać [nawet jeśli ich wartości są poprawne] to już inna sprawa Ale czego się nie robi żeby navi nie gadała przez tylny głośnik
RS Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2011 Przyznam sie ze nie wiem przez który głośnik gada nawigacja bo mam wyłączone od bodajże trzeciego razu jak użytkowałem nawigacje, bo nie lubię jak kobiety mi gadają gdzie mam jechać A tak na serio to wkurzajace jest jak jakaś baba ci gada jak dzwonisz, albo słuchasz muzyki. Ale sprawdzę to zaraz, bo lubię mieć to pikobello ogarnięte. [br]Dopisany: 30 Czerwiec 2011, 09:38_________________________________________________Oki- u mnie tez slychac lektora z tylnego glosnika i tylko po angielsku. Poza tym wiele opcji w Navigacji jest nadal po angielsku. :gwizdanie: ...nic- musze nawiazac kontakt z wlascicielem strony navedit.de
domin79 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 ..pospieszyłeś sie Tygrysie z wgraniem softu z płyty 2011.Trzeba było jak w opisie najpierw soft 550 potem nowszy , potem znowu 550 poczekać aż aktualizacja przejdzie 2 razy i wtedy dopiero 750 PL. Wtedy miałbyś wszystko jak trzeba
Rekomendowane odpowiedzi