snajper75 Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Witam, kupiłem turbosprężarkę VNT 15 028145702H a miałem GT 1749V 028145702R jest jakaś różnica po między nimi ? Tą co kupiłem pochodziła z Passata ale też 115 KM Pozdrawiam[br]Dopisany: 30 Czerwiec 2011, 04:33_________________________________________________Będę wdzięczny :>
SotoM Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 ETKA różnicy nie powie...a pasować będzie na pewno. AJM to AJM i tu i tu motor leży wzdłuż budy... gorzej by było jakby turbo było z jakiegoś poprzeczniaka bo tam bedzie razem z kolektorem wydechowym....
SkOs Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 moim zdaniem powinienes poprostu przmierzyc i bedzie OK !
snajper75 Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Opublikowano 3 Lipca 2011 Wyglądają identycznie Ale słyszałem że ponoć moje ma 11 łopatek a VNT ma 9 :gwizdanie: warto rozebrać i wyczyścić ? sztanga działa poprawnie
IDUAL Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Wyglądają identycznie Ale słyszałem że ponoć moje ma 11 łopatek a VNT ma 9 :gwizdanie: warto rozebrać i wyczyścić ? sztanga działa poprawnie Nie kolego mają po tyle samo łopatek po 9 i z tego co mi wiadomo to te same turbiny. A co do czyszczenia jak juz ją masz to zajżeć do środka nie zaszkodzi i ewentualnie przeczyścić. Najwyżej jak bedzie czysta to skręcisz spowrotem tylko uważaj przy rozdzielaniu części ciepłej żebyś nie uszkodził łopatek na wirniku bo jak bedzie ci krzywo zchodzić to możesz je pokrzywic i po turbo.
vauxhall95 Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Wyglądają identycznie Ale słyszałem że ponoć moje ma 11 łopatek a VNT ma 9 :gwizdanie: warto rozebrać i wyczyścić ? sztanga działa poprawnie Nie warto,jezeli chodzi dobrze to nic nie rob na sile.
Rekomendowane odpowiedzi