Skocz do zawartości
IGNOROWANY

TDI V12 6,0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w dzisiejszych czasach diesel wyrownal osiagi z benzyna a nie ktrore juz sa nawet i lepsze :mrgreen: takze ja bym sie zastanowil nad zmiana :wink:

Opublikowano
Chciałbym widzieć minę mechanika przy zerwaniu łańcucha rozrządu - 48 zaworów :mrgreen:

Jak zobaczyłem te wałki metrowe:) to chciałbym wogóle zobaczyć mechanika który by nie zrobił :roll: na widok takiego silnika :mrgreen:

Opublikowano
w dzisiejszych czasach diesel wyrownal osiagi z benzyna a nie ktrore juz sa nawet i lepsze :mrgreen: takze ja bym sie zastanowil nad zmiana :wink:

Tylko cena współczesnego diesela nie zrównała sie z osiągami :)

Opublikowano

takie auto z takim motorem...od maszyny rolniczej...to i ja bym przytulił :cool: :razz: :lol:

Opublikowano

Czytałem wczoraj w Auto Świecie (zaprzyjaźniona nasza gazeta :mrgreen: ) że to monstrum ma 1000Nm a przyspieszenie napisali 8,8 do setki to żadna rewelka z tym przyspieszeniem moim zdaniem - no chyba że ktoś się pomylił

Opublikowano
W artykule pisze że 5,5 do 100 :)

Faktycznie cos mi sie powaliło :oops: , no to jak tak to RESPECT

Opublikowano

Eh przyszpieszenie to pikne ale moment to dopiero musi glowe urywac od 1,700 do 3000 linia prosta na wysokosci 1000Nm :shock:

Opublikowano
Tylko cena współczesnego diesela nie zrównała sie z osiągami

no to raczej nigdy sie nie zrowna :razz:

Opublikowano
Eh przyszpieszenie to pikne ale moment to dopiero musi glowe urywac od 1,700 do 3000 linia prosta na wysokosci 1000Nm :shock:

przed jazda lykasz awiomarin ... bo przy takim momencie mozna sie łatwo zrzygac ..... :twisted:

P.S cudny motor ....

P.S 2 . troche wiecej fotek i wykres momentu .... :twisted:

http://www.worldcarfans.com/news.cfm/country/gcf/newsID/2060911.001/audi/audi-q7-v12-tdi-revealed

Opublikowano

no cos pieknego.... 4.0 TDI to juz jest niewyobrazalny chaos w glowie, a co dopiero 6.0...heh no i jeszcze chipa mozna wsadzic :lol:

Opublikowano

Ładny ten silniczek niely ma moment.

To normalnie silnik prawie taki jak w cieżarówce tylko moment ma troche mniejszy :mrgreen:

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

jeezzuuu... w tym samochodzie zagłówki muszą być usztywnione żeby główka nie odpadła :mrgreen:

Opublikowano

Panie jak do niego by się zrobiło konkret program to trzeba już spadochron montować na tył żeby go wychamować :grin: . Silnik Rewelka. Respect.

Opublikowano
teraz też TDI mi się podoba :cool:

Ciekawe to czy się wałki tez w tym silniku wycierają :). Jak nie to moze za 5-6 latek sobie takiego sprawie (używanego oczywiście)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...