Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Strefa biegaczy, triathlon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Triathlon poznań 1/4 ironmana czyli 950-45-10,5 czas 2:43:30

Opublikowano

na jakim rowerze jeździsz?

Opublikowano
  • Autor

na jakim rowerze jeździsz?

póki co mam mtb zrobionego na szose trek 4500 alpha, jak na górala jest szybki, średnio na 45km wyszło mi 33km/h na kołach 26cali. Na następny sezon wrzucam szosówke na 28 kołach i najlepiej shimano ultegra:)

Opublikowano

a opony zmieniałeś, czy dalej na szerokich jeździsz? pytam, bo myślałem na swoje 26" wrzucić 1,25 albo 1,30 szerokie, "lemondkę" i pedały z koszyczkami, na razie przeprowadzam testy na trasie, gdzie będę trenował na przyszły rok-sprawdzę na sobie jakie korzyści to przyniesie:wink4:

Opublikowano

Panowie pomóżcie, mam dylemat. Nie biegam ostatnio regularnie, a mój rekord to przebiegnięcie ok 20km.(zrobiłem to tylko dwa razy) W mojej firmie są zapisy do maratonu warszawskiego, który odbędzie się 29 wrzesnia. Nie wiem czy warto się rzucać z motyką na słońce. Co o tym myślicie?

Opublikowano

jeśli nie biegasz regularnie to w 8 tygodni nie zrobisz formy na maraton:wink: do tego potrzebujesz trochę więcej czasu i więcej, niż 20km przebiegnięcia jednorazowo-choć nie jest to niemożliwe, ale baaardzo ciężkie do wykonania...

maraton-potrzebuje czasu i "wybiegania" odpowiednio ok. 40-50 km tygodniowo i jeden długi bieg w "łikend" przynajmniej przez 3-4 m-ce, w zależności od formy, jaką prezentujesz :whistling:

---------- Post dopisany at 20:53 ---------- Poprzedni post napisany at 19:46 ----------

a tak poza tym-trochę późno zbierają zapisy na Maraton- takie rzeczy przynajmniej dla "amatorów" to z półrocznym wyprzedzeniem powinny być...

Opublikowano

Gdyby dali znać wcześniej szlifowałbym formę, a tak po urlopie to jakoś brak mi motywacji.

Opublikowano
  • Autor
jeśli nie biegasz regularnie to w 8 tygodni nie zrobisz formy na maraton:wink: do tego potrzebujesz trochę więcej czasu i więcej, niż 20km przebiegnięcia jednorazowo-choć nie jest to niemożliwe, ale baaardzo ciężkie do wykonania...

maraton-potrzebuje czasu i "wybiegania" odpowiednio ok. 40-50 km tygodniowo i jeden długi bieg w "łikend" przynajmniej przez 3-4 m-ce, w zależności od formy, jaką prezentujesz :whistling:

---------- Post dopisany at 20:53 ---------- Poprzedni post napisany at 19:46 ----------

a tak poza tym-trochę późno zbierają zapisy na Maraton- takie rzeczy przynajmniej dla "amatorów" to z półrocznym wyprzedzeniem powinny być...

ja maraton zrobiłem po 2 latach biegania. Mój max przed maratonem to 21km i na strzała na maratonie podwoiłem ten dystans. Przebiegniesz 20km przebiegniesz maraton, kwestia rozłożenia siły i determinacji

---------- Post dopisany at 00:20 ---------- Poprzedni post napisany at 00:15 ----------

a opony zmieniałeś, czy dalej na szerokich jeździsz? pytam, bo myślałem na swoje 26" wrzucić 1,25 albo 1,30 szerokie, "lemondkę" i pedały z koszyczkami, na razie przeprowadzam testy na trasie, gdzie będę trenował na przyszły rok-sprawdzę na sobie jakie korzyści to przyniesie:wink4:

na codzień śmigam na mtb 2,1 na zawody zmieniam na szose 1,5 i jest mega petarda, jade 2 zębatki niżej ta samą siłą. Mam szosowe opony authora, w które można naładować 4,5 bara, do tego wyregulowanie hamulcy, zeby nic nie tarło, naoliwienie sprzetu i ogień :) Co do pedałow to zainwestuj w SPD, jest mega róznica,bo pedałujesz podciągając nogi i nic sie nie slizga. Ja już nie wyobrażam sobie jazdy bez SPD

Opublikowano

ostatnio rozmawiałem z gościem w sklepie rowerowym i pytał mnie, czy znam miejscowy Klub Triathlonowy-bo wielu z nich jeździ na zwykłych "Góralach":whistling: osobiście wiem, że średnia prędkość na "moim" góralu-to dolna granica przy cut-off time, więc wolę "dopracować" te szczegóły na długo , zanim gdziekolwiek wystartuję, bo trenować można na każdym rowerze, ale na Event-to już trzeba mieć coś pod taką imprezę, szczególnie, że sporo jeździłem rowerem, a bieganie jest takie sobie z czasem, a pływanie, też trzeba podkręcić tempo-więc od zimy, trzeba postawić najpierw na pływanie, potem bieg, a potem rower i na początku lipca połówka Ironmana jest blisko mnie-więc będzie można to sprawdzić...generalnie kieruję się zasadą, że wszystkiego nie da się opanować, więc coś będzie za coś-pływanie-kraul, żeby nie zmęczyć nóg za bardzo już na wstępie, potem szybszy rower i wolniejszy bieg, choć z bieganiem już czasem robię trening pod tri-zobaczymy, na razie półmaraton za 6 tyg, potem odpoczynek i trzeba coś zaplanować:wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawa cena za niezły zegarek Garmin Forerunner 210 HRM - Watches/GPS, od ceny -20% wpisując hasło rabatove LRVTEM , cena wyjdzie ok 430 pln zł(86.40 gbp), plus wysyłka do PL 10 gbp ,całość ok 480 zł.

Myślę że lepszej w kraju nie znajdziecie, ja dalej czekam na Ultrasporta, ma być za niedługo, pozdrawiam...

Opublikowano
  • Autor
Ciekawa cena za niezły zegarek Garmin Forerunner 210 HRM - Watches/GPS, od ceny -20% wpisując hasło rabatove LRVTEM , cena wyjdzie ok 430 pln zł(86.40 gbp), plus wysyłka do PL 10 gbp ,całość ok 480 zł.

Myślę że lepszej w kraju nie znajdziecie, ja dalej czekam na Ultrasporta, ma być za niedługo, pozdrawiam...

nieźle, łaczy sie z gps a to podstawa, jak ma trenera to opcja bdb

---------- Post dopisany at 14:00 ---------- Poprzedni post napisany at 13:56 ----------

ostatnio rozmawiałem z gościem w sklepie rowerowym i pytał mnie, czy znam miejscowy Klub Triathlonowy-bo wielu z nich jeździ na zwykłych "Góralach":whistling: osobiście wiem, że średnia prędkość na "moim" góralu-to dolna granica przy cut-off time, więc wolę "dopracować" te szczegóły na długo , zanim gdziekolwiek wystartuję, bo trenować można na każdym rowerze, ale na Event-to już trzeba mieć coś pod taką imprezę, szczególnie, że sporo jeździłem rowerem, a bieganie jest takie sobie z czasem, a pływanie, też trzeba podkręcić tempo-więc od zimy, trzeba postawić najpierw na pływanie, potem bieg, a potem rower i na początku lipca połówka Ironmana jest blisko mnie-więc będzie można to sprawdzić...generalnie kieruję się zasadą, że wszystkiego nie da się opanować, więc coś będzie za coś-pływanie-kraul, żeby nie zmęczyć nóg za bardzo już na wstępie, potem szybszy rower i wolniejszy bieg, choć z bieganiem już czasem robię trening pod tri-zobaczymy, na razie półmaraton za 6 tyg, potem odpoczynek i trzeba coś zaplanować:wink4:

dokładnie jak piszesz, śmigając na góralu, jest ciężej, robisz siłę, na zawodach wsiadając na coś szosowego lekko jadącego po asfalcie robisz dobry czas.

Zgadzam się, bieganie z czasem się nudzi, biegasz dla siebie żeby podtrzymać formę, triathlon daje kopa i odkrywasz na nowo przyjemność z rywalizacji, rywalizacji do 3 potęgi :)

ps. może macie jakies fajne rowerki szosowe na sprzedaż, potrzebuje 2 sztuki w dobrej cenie oczywiscie :)

Opublikowano

Ja mam teraz na próbe pożyczony zegarek który jest owocem współpracy nike i apple, wkłada się taki czujnik w buta, zegarek na rękę i mierzy kroki, metry itp itd a później na kompa podpinasz usb i widać staty ale jedyne co zauważyłem to to, że dane nie pokrywają się z endomondo :eusathink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

bo endo lekko przekłamuje:wink: na pewno nie raz "złapałem" na tym, że pokazuje więcej, niż w rzeczywistości przebiegłem...:wink:

---------- Post dopisany 27-08-2013 at 23:05 ---------- Poprzedni post napisany 19-08-2013 at 22:44 ----------

a mi dziś przyszedł 310XT i pierwszy trening zrobiony-porównałem jedną z tras-Endo pokazywał tak samo, ale przy bezchmurnej pogodzie...wniosek-endo jest dobre z telefonem z dobrym GPSem

Opublikowano
bo endo lekko przekłamuje:wink: na pewno nie raz "złapałem" na tym, że pokazuje więcej, niż w rzeczywistości przebiegłem...:wink:

a w moim przypadku odwrotnie,endo zaniza,aplikacje mam na N8,zauważyłem,ze im bardziej kręta trasa,tym bardziej sie gubi,GPS "nie widzi" małych zakrecikow.

Opublikowano
  • Autor

---------- Post dopisany 27-08-2013 at 23:05 ---------- Poprzedni post napisany 19-08-2013 at 22:44 ----------

a mi dziś przyszedł 310XT i pierwszy trening zrobiony-porównałem jedną z tras-Endo pokazywał tak samo, ale przy bezchmurnej pogodzie...wniosek-endo jest dobre z telefonem z dobrym GPSem

310xt, konkret, jak wrażenia? ile dałeś za niego???

Opublikowano

na razie staram się ogarnąć funkcje-daje radę :wink4: cena 160F, z HRM i polskim menu i instrukcją, ale teraz to chyba już standard

Opublikowano
  • Autor
na razie staram się ogarnąć funkcje-daje radę :wink4: cena 160F, z HRM i polskim menu i instrukcją, ale teraz to chyba już standard

dobra cena. to jest prawdziwy kombajn :)

---------- Post dopisany at 21:16 ---------- Poprzedni post napisany at 21:14 ----------

własnie sie zapisałem na poznań maraton :))

wczoraj 10km w 46:15

w międzyczasie zrobiłem ćwiartke iron mana w poznaniu

pływanie 950m - 19 min

rower - 45km - 1h:22: min

bieg - 10,5km - 56 min

160 miejsce na 650

:))

a przed chwilą 30km na rowerze w deszczu i błocie :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dobra cena.

http://www.amazon.co.uk/Garmin-Forerunner-310XT-Sports-Monitor/dp/B0025VKUPM/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1377719623&sr=8-1&keywords=garmin+310xt

---------- Post dopisany at 20:55 ---------- Poprzedni post napisany at 20:54 ----------

własnie sie zapisałem na poznań maraton :))

ja za 3 tyg połówka:wink:

---------- Post dopisany 08-09-2013 at 19:35 ---------- Poprzedni post napisany 28-08-2013 at 20:55 ----------

bieganie.pl - Trening, Kalkulatory

ciekawy licznik-miał ktoś robione badanie VO2 max? na jakim dystansie to się sprawdza?

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

obydwa są ok;-)

choć ja skłaniałbym się do tego drugiego, bo lepiej-jak dla mnie, się prezentuje, ale to tylko pojęcie estetyczne, bo w praktyce obydwa się sprawdzą;-)