Norbi Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Chłopy jest temat do ogarnięcia mianowicie... Po dłuższym postoju ( np.noc ) autko daje się odpalić dopiero za drugim przekręceniem kluczyka, objawy są takie jakby zawór zwrotny puszczał ciśnienie i paliwo odpływałoby do baku. Tylko nie wiem czy taki zawór w ogóle istnieje w instalacji benzynowej, bo do tej pory przekonany byłem że taki przypadek może mieć miejsce w dieslu tylko. Jakieś pomysły, czy mam posilić się ETKą i szukać ukł. paliwowego ( na co ochoty mi brak ) Dopisek RS4 w temacie jest po to żeby skusić większą liczbę osób do zerknięcia w temat
itor Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 Chłopy jest temat do ogarnięcia mianowicie... Po dłuższym postoju ( np.noc ) autko daje się odpalić dopiero za drugim przekręceniem kluczyka, objawy są takie jakby zawór zwrotny puszczał ciśnienie i paliwo odpływałoby do baku. Tylko nie wiem czy taki zawór w ogóle istnieje w instalacji benzynowej, bo do tej pory przekonany byłem że taki przypadek może mieć miejsce w dieslu tylko. Jakieś pomysły, czy mam posilić się ETKą i szukać ukł. paliwowego ( na co ochoty mi brak ) walcze z tym samym w swoim ALT, wymienilem pompe na nowa (chinczyk) i bylo spoko przez 14 dni i znowu to samo, sam nie mam pomyslu co to moze byc ale stawiam jednak ze chyba znow pompa...
tovisto Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 tak jak u mnie... w 1.6 ADP nie mam pojecia co to moze byc? moze rzeczywiście to pompa paliwa...
itor Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 tak jak u mnie... w 1.6 ADP nie mam pojecia co to moze byc? moze rzeczywiście to pompa paliwa... teraz kupie uzywke a nie chinski zamiennik i zobacze...
zaku2_88 Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Witam u brata było to samo a autku i co, oczywiście pompa paliwa nawet sam był zaskoczony bo próbował już wszystkiego a tu nagle pięknego słonecznego dnia nagle zapalił za drugim razem i po chwili zgasł. Po diagnozie i wymianie pompy na dobry zamiennik problem znikł jak ręką odją :>
Norbi Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Opublikowano 4 Lipca 2011 Taaa już wiem że to pompa,biorę się za wymianę i chyba wylożę Boscha 044, bo ASO to koszt w granicach 1700 zeta, a z zamiennikiem chyba słabo.
Buba Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 korbe sobie kup jak Nyski mają i bedziesz odpalał bez problemu OT w technicznym!
Norbi Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Opublikowano 4 Lipca 2011 korbe sobie kup jak Nyski mają i bedziesz odpalał bez problemu Małolat nie filozuj, odpala bez problemu, tyle że za drugim razem przeważnie
itor Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 korbe sobie kup jak Nyski mają i bedziesz odpalał bez problemu Małolat nie filozuj, odpala bez problemu, tyle że za drugim razem przeważnie to tak jak Nyska... OT w technicznym!
Reggi Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 korbe sobie kup jak Nyski mają i bedziesz odpalał bez problemu Małolat nie filozuj, odpala bez problemu, tyle że za drugim razem przeważnie kurfa to samo mam
itor Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 korbe sobie kup jak Nyski mają i bedziesz odpalał bez problemu Małolat nie filozuj, odpala bez problemu, tyle że za drugim razem przeważnie kurfa to samo mam powiem wam wiecej moj mechanik jak wymienial mi pompe stwierdzil ze mam w baku pelno "mulu", nie dalo sie tego wyczyscic bez zdejmowania baku, i tylko pobieznie wydobyl ile sie dalo, twierdzi ze to od tego problemy z odpalaniem na dwa razy, zalozyl mi nowa i 2 tygodnie bylo spokoju, mozliwe ze ten "mul" na nowo przytkal mi nowa pompe
Reggi Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 kurfa .. c**jowy zamiennik hiszpański 500 zl :shocked: :shocked: :shocked: :shocked: :shocked: bluzgi
itor Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 kurfa .. c**jowy zamiennik hiszpański 500 zl :shocked: :shocked: :shocked: :shocked: :shocked: wyczysc bak
Reggi Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 kurfa .. c**jowy zamiennik hiszpański 500 zl :shocked: :shocked: :shocked: :shocked: :shocked: wyczysc bak tylko ja mam taki zbiornik
Reggi Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 a może filtr paliwa się coś przytkał Po 3-4 tys. km ? a i co ciekawe..mój pojebany zbiornik ma dwie pomp..druga wyrównująca
mirek s Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 Po dłuższym postoju ( np.noc ) autko daje się odpalić dopiero za drugim przekręceniem kluczyka, objawy są takie jakby zawór zwrotny puszczał ciśnienie i paliwo odpływałoby do baku. U mnie przyczyną takich objawów okazał się regulator ciśnienia benzyny, zamontowany na listwie wtryskowej. Ale ja mam inny motorek ...
itor Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 Po dłuższym postoju ( np.noc ) autko daje się odpalić dopiero za drugim przekręceniem kluczyka, objawy są takie jakby zawór zwrotny puszczał ciśnienie i paliwo odpływałoby do baku. U mnie przyczyną takich objawów okazał się regulator ciśnienia benzyny, zamontowany na listwie wtryskowej. Ale ja mam inny motorek ... tylko co ten regulator ma do tematu odpalania
letallec Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 Chłopy jest temat do ogarnięcia mianowicie... Po dłuższym postoju ( np.noc ) autko daje się odpalić dopiero za drugim przekręceniem kluczyka, objawy są takie jakby zawór zwrotny puszczał ciśnienie i paliwo odpływałoby do baku. Tylko nie wiem czy taki zawór w ogóle istnieje w instalacji benzynowej, bo do tej pory przekonany byłem że taki przypadek może mieć miejsce w dieslu tylko. Jakieś pomysły, czy mam posilić się ETKą i szukać ukł. paliwowego ( na co ochoty mi brak ) Dopisek RS4 w temacie jest po to żeby skusić większą liczbę osób do zerknięcia w temat Probował sprawdzic bledy?
AndyN Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 W temacie vaga pisz do usera Ono, na pewno pomoże Milion razy bylo mowione, ze OT w dzialach technicznych konczy sie ostrzezeniem.
Rekomendowane odpowiedzi