Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Gdzie usunąć DPF-sprawdzone warsztaty.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie będę oryginalny i mogę polecić MRmotors oczywiście Witka, jestem drugi dzień po kastracji gada co prawda nie stwarzał mi większych problemów natomiast postanowiłem go usunąć i odrazu zrobić softa :kox: Co prawda cały dzień w plecy na czekaniu ale jazda i dynamika auta nie do opisania, po wycięciu słychać jedynie świst turbiny ze względu na pustą puszkę. Uważam, że warto wydąć kilka $$$ więcej na paliwko ale być zadowolonym i wiedzieć, że usługa została dobrze wykonana :wink4:

Opublikowano

stefan1986 czy po wycięcu dpf i programie auto Ci coś kopci?

Opublikowano

Mechanicznie to koszt 100 pln-przynajmniej ja tyle zaplacilem->na śląsku ->potem wio do dynosoftu ->usuniecie dpf w sterowniku+hamowanie+diagnostyka 1140pln takze w kwocie ok 1300 sparwa sie zamyka.

Odczucia: moj brd jest bez wałków balansujacych i bez dpf plus czyszczone wtryski i seria wyszla 190km :>

Opublikowano

Nie uważasz, że z 2.0 to zbyt duże wyżyłowanie - 190km ? 2.0 to wadliwe silniki, a jeszcze po takim podrasowaniu...

Opublikowano

Ale kolega pisał, że to seria - tyle że z bonusem z fabryki :)

Opublikowano

auto mi nic nie kopci, u mnie Witek zrobił w miarę lekki program i wyszło 165,5 KM i 391 Nm a po usunięciu DPF-a miał w serii 146 KM i 354 NM

Opublikowano

auto mi nic nie kopci, u mnie Witek zrobił w miarę lekki program i wyszło 165,5 KM i 391 Nm a po usunięciu DPF-a miał w serii 146 KM i 354 NM

:hi: te 165,5KM i391 Nm to masz na seryjnej turbinie ,czy zmieniłeś na BRD :wink4:
Opublikowano

witam, zdecydowałem się na wycinke DPF-a bo cały czas miałem problem z rosnącym stanem oleju, wycinka trwała cały dzień bo filtr jest w bardzo trudno dostępnym miejscu ale się powiodło, autko stało się bardziej zrywne.

Mam pytanko do kolegów którzy już usuwali filtr w B7, na wejściu od strony turbiny jest sonda, wspawanie samej rurki pominie sondę, zdecydowałem się srobić przegrode żeby sonda dostawała spaliny a dalej rureczka, myslę że to dobry pomysł. Chłopaków od programu u wycinki myślę że mogę polecić, jak komuś trzeba dam namiary, wycinka w Sanoku - podkarpacie

Opublikowano

te 165,5KM i391 Nm to masz na seryjnej turbinie ,czy zmieniłeś na BRD

tak wszystko zostało na seryjnych gratach

Opublikowano

A słyszal ktos kiedys aby "wyciac" DPF poprzez VAGa?? czy jest to wogóle możliwe?

Opublikowano

kolego pewnie chodzi o coś takiego ze mapuje błędy i już wogóle żadny błąd się nie zaświeci, tylko że po jakimś czasie autko przechodzi w tryb awaryjny i daleko nie zajedziesz, filtr nalezu usunac i elektronicznie i mechanicznie

Opublikowano

Dzieki za info :)

Opublikowano

Panowie a na śląsku gdzie najlepiej zrobić ową operację?

Opublikowano

Panowie kupiłem niedawno b7 2.0tdi z przebiegiem ponad 230 tys. rok 2006, i mam pytanko czy z pdf em silnik moze puscic dymka bo ostatnio właczyłem na sporta luknełem w steczne lusterko i zauwazyłem czarny dymek. Przyznam jestem laikiem w tych sprawach jak sprawdzic czy ma pdf a czy juz go ktoś wykastrował???

Opublikowano

zajrzec pod spób sprawdzic co siedzi czy rura czy DPF i czy nie byl wycinany, a jak nie to jakimś kompem i softem.