Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 ASB] czarna mamba i czerwony karmazyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów!

poniżej przedstawiam auto: po poszukiwaniach a4 3,0tdi quattro rejestrowane w 03.2006, s-line, zawieszenie 1be, przebieg 176k z tego co sprawdziłem jakieś 30-40k ma odkręcone przez poprzedniego właściciela. Poza tym bez przygód, sprawdzony, obecnie doinwestowany.

Z wyposażenia auto nie posiada:

- szyberdach (strasznie mi tego brakowało na początku)

- ogrzewania tylnej kanapy (widziałem że jest to możliwe w tym modelu)

Reszta na pełnym wypasie + MRmotors: 280km/565nM (brak DPF), ciekawie się zachowuje przy wyprzedzaniu na trasie.

Widziałem u kolegów na forum sedany na niższych sprężynach, dodałoby to jeszcze trochę uroku, ale się zastanawiam (po wymianie amorków przednich, całość mogłaby być trochę niższa).

Proszę o komentarze, rady co ewentualnie do zmiany/poprawy :).

Pozdrawiam.

DSC_5217_1.jpg

Opublikowano

fotele miodzio....ogulnie autko piekne....

Opublikowano

Any remarks ? Czekam na krytykę :)

Trochę więcej zdjęć środka? :wink4:

Jaśniejszych niż dotychczasowe :tongue4:

Opublikowano

fura git :good: ale szkoda, że manual :confused4:

Opublikowano

Cudna.Dlugo wisiala na allegro.

Opublikowano

Nie przez allegro, co do samego auta oprócz soft-u pochodzenia od "abt" i cofnięcia 30-40k licznika wszystko sprawdziłem przed. Ogólnie nie jest źle, zostały tarcze tył do wymiany, amorki tył oraz coś nie jest do końca sprawny rozrusznik. Gdzieś tam kiedyś pozostaje dwumas do wymiany który jest rozlatany od koksu z samego dołu jakim było kaleczone auto wcześniej. No i nie mogę się do końca przyzwyczaić do sprzęgła w quattro - ciężko jest przejść pomiędzy 1 a 2 bez charakterystycznego głuchego uderzenia (chyba że mam coś nie tak z mocowaniem tylnego mostu..) [br]Dopisany: 05 Lipiec 2011, 12:57_________________________________________________co do manuala - nie chciałem za nic w świecie automatu, jeździłem wcześniej inną marką z automatem i powiedziałem sobie że jest to ostatni raz jak narazie..:)

chyba pojadę do fabryki a4-ek do ingolstad i poproszę o ten szyberdach - byłby komplet z wypasu ;) (btw, byłem tam w ubiegłym tygodniu zobaczyć jak składają te nasze a4-ki na produkcji..:)

Opublikowano

a ja jeździłem ASB w tipie z softem i powiem Ci, że jak taka moc to tylko automat :kox:

Opublikowano

(...) No i nie mogę się do końca przyzwyczaić do sprzęgła w quattro - ciężko jest przejść pomiędzy 1 a 2 bez charakterystycznego głuchego uderzenia (chyba że mam coś nie tak z mocowaniem tylnego mostu..) (...)

Albo z lekka wytyrany tylny most ... :naughty: :naughty:

Był topik na AKP na ten temat

Fakt, trzeba umiejętnie operować kombinacją 'gaz+sprzęgło'

U mnie pierwsze co zrobili na Przasnyskiej po wjechaniu właśnie zakupioną 'igiełką' na podnośnik było sprawdzenie luzu. Sie zdziwił, że jakiś niewielki :decayed:

Opublikowano

(...) No i nie mogę się do końca przyzwyczaić do sprzęgła w quattro - ciężko jest przejść pomiędzy 1 a 2 bez charakterystycznego głuchego uderzenia (chyba że mam coś nie tak z mocowaniem tylnego mostu..) (...)

Albo z lekka wytyrany tylny most ... :naughty: :naughty:

Był topik na AKP na ten temat

możesz rozwinąć myśl...miałem drobny wyciek z tylnego mostu (uszczelka wału), po kupnie simmering w ASO + olej w aso i wymiana...więc zaintrygowałeś mnie tym wytartym mostem

Fakt, trzeba umiejętnie operować kombinacją 'gaz+sprzęgło'

U mnie pierwsze co zrobili na Przasnyskiej po wjechaniu właśnie zakupioną 'igiełką' na podnośnik było sprawdzenie luzu. Sie zdziwił, że jakiś niewielki :decayed:

[br]Dopisany: 05 Lipiec 2011, 13:18_________________________________________________zintrygowałeś mnie tym tematem z luzem...też miałeś takie głuche uderzenie jak ja ? Kasowali ci luz, rozwiń temat proszę.
Opublikowano

Nie mam nic do rozwinięcia. Nic z tym nie robiłem. Nie ma potrzeby

Szukaj tematu na forum audiklub.org

Skoro auto ma ponad 200 tysi przelotu i było zakoksowane to czego można się spodziewać?

Opublikowano

LAdne autko , piekna lista wyposazenia - tzn nie ma jej ale widze po wnetrzu ze jest :good: :good:

beznadziejny kolor foteli :thumbdown: .IMO.

Pozatym za***isty samochod :kox:

Opublikowano

kolor - czerwony karmazyn - jak pisal jeden z kolegow wczesniej na forum, co do wyposazenia nie chce mi sie wszystkiego wypisywac to napisalem czego napewno to auto nie ma ;), btw jest nawet coś takiego jak ogrzewanie postojowe - w sumie taki bajer ale raz testowałem i przyjemnie się wchodzi do ciepłego..

ktoś mi podpowie z tym zawiasem co zrobić..czy iść niżej...czy niech stoi tak jak jest, pytam bo przymierzam się do amorków tył

Opublikowano

mi podpowie z tym zawiasem co zrobić..czy iść niżej...czy niech stoi tak jak jest, pytam bo przymierzam się do amorków tył

daj najpierw ładne, jasne fotki

Opublikowano

(...)

beznadziejny kolor foteli :thumbdown: .IMO.

(...)

Pierdzielisz, fotele są przehoooy :kox: :kox: :kox::decayed:

(...) btw jest nawet coś takiego jak ogrzewanie postojowe - w sumie taki bajer ale raz testowałem i przyjemnie się wchodzi do ciepłego..

(...)

Odpalaj raz na jakiś czas nawet jeśli nie potrzebujesz. Profilaktycznie żeby problemów z nim nie było

Opublikowano

fajne autko :good:

i pełna skóra,to jest to :cool1:,zapach gdy wchodzi sie rano do auta :naughty:,w s-line tego nie mają :gwizdanie: :tongue4:

Opublikowano

Pierdzielisz, fotele są przehoooy :kox: :kox: :kox: :decayed

nie dla mnie . dlatego napisalem IMO , Kolor jest lekko beznadziejny jesli chodzi o AUDI , pozatym nie jestem zwolennikiem pelnej skory , moze zapach jest fajny ale mnie osobiscie lezy Skora+Alcantara , lub polskory z innym materialem .Nie ja tym jezdze i nie mi ma sie podobac. Auto jest za***iste tak czy siak mimo ze w sedanie :wink4:

Bezawaryjnej. :good:

Opublikowano

no ta czerwień na fotelach to jak dla mnie też :thumbdown: reszta same plusy.. tylko właśnie ten kolor skóry (ale to już kwestia gustu).

Opublikowano

Piękna furmanka , skóra mogłaby być cała czarna, ale nie ma źle. :naughty:

Graty za wyposażenie ,kolor i sedan. :kox:

Opublikowano

btw jest nawet coś takiego jak ogrzewanie postojowe - w sumie taki bajer ale raz testowałem i przyjemnie się wchodzi do ciepłego..

masz WEBASTO takie jak u mnie czyli na pilota ?? :wink4: