Andronikus Opublikowano 26 Września 2006 Opublikowano 26 Września 2006 Witam Czy jeśli chodzi o zakup tarczy sprzęgła do B5 1.8 to tylko SACHS ? Czy jakieś tanie tarcze np. 4MAX godne są uwagi ? Czy wytrzymają ze 100 000 km ? Można prosić o jakieś przykładowe ceny ? Pozdrawiam
Gość zdeniu Opublikowano 26 Września 2006 Opublikowano 26 Września 2006 tylko SACHS lub LUK ewentualnie VALEO 4MAX to kupa made in InterCars
Andronikus Opublikowano 28 Września 2006 Autor Opublikowano 28 Września 2006 Widziałem ze mowiecie cos o kole dwumasowym. Jak poznac czy to sprzeglo sie konczy czy to kolo ? A wogole to ja mam takie kolo ? B5 1.8 20V ADR '95 sedan Sprzeglo zawsze bralo mi u samej gory ale teraz tak troche nagle jakis dziwny jest pedal no i trzeba dawac wiecej gazu przy ruszaniu bo delikatnie szarpie . Co to moze byc ? Czy kupowac od razu caly komplet ? Ile srednio kosztuje wymiana sprzegla ? przebieg 194 000 Pozdrawiam
Gość zdeniu Opublikowano 28 Września 2006 Opublikowano 28 Września 2006 tak jak pisze bratpit, raczej dwumas u mnie jest podobnie w przyszlym tygodniu jestem ummowiny z mechanikiem i wywala mi skrzynie tak wiec dam znac co i jak
szogun0 Opublikowano 28 Września 2006 Opublikowano 28 Września 2006 Widziałem ze mowiecie cos o kole dwumasowym. Jak poznac czy to sprzeglo sie konczy czy to kolo ?A wogole to ja mam takie kolo ? B5 1.8 20V ADR '95 sedan Sprzeglo zawsze bralo mi u samej gory ale teraz tak troche nagle jakis dziwny jest pedal no i trzeba dawac wiecej gazu przy ruszaniu bo delikatnie szarpie . Co to moze byc ? Czy kupowac od razu caly komplet ? Ile srednio kosztuje wymiana sprzegla ? przebieg 194 000 Pozdrawiam W benzynce nie ma koła dwumasowego.
Gość zdeniu Opublikowano 28 Września 2006 Opublikowano 28 Września 2006 W benzynce nie ma koła dwumasowego. jestes w błędzie jest koło dwumasowe ogolnie nie ma w 1.6 (chociaż tez były i w niektórych 1.6)
szogun0 Opublikowano 28 Września 2006 Opublikowano 28 Września 2006 W benzynce nie ma koła dwumasowego. jestes w błędzie jest koło dwumasowe ogolnie nie ma w 1.6 (chociaż tez były i w niektórych 1.6) O f..., rzeczywiście. Czasem człowiek coś palnie, a nie sprawdzi.
Hauzer Opublikowano 28 Września 2006 Opublikowano 28 Września 2006 Ja tak sie doczepie do pytania jak sprzeglo lapie na samej gorze to jest zle ? (jestem zielony w tych sprawach)
Gość zdeniu Opublikowano 28 Września 2006 Opublikowano 28 Września 2006 włącz trzeci bieg, dodaj gazu i sprobuj ruszyc jak zgasnie to jeszcze dobre jak ruszysz to sie konczy :mrgreen:
Flaha Opublikowano 28 Września 2006 Opublikowano 28 Września 2006 Wymieniłem u siebie ostatnio cały komplet-tarcza, docisk, łożysko (LUK). Razem z robocizną kosztowało mnie to 1200zł. Widziałem takie zestawy na allegro dużo tańsze, ale jakoś nie mam zaufania i towar kupiony był w sklepie. Jednak wg mnie ori SACHS jakoś lepiej chodził, szkoda, że się skończył.
Hauzer Opublikowano 28 Września 2006 Opublikowano 28 Września 2006 tzn dodawac gaz czy tylko puscic sprzeglo
Gość zdeniu Opublikowano 28 Września 2006 Opublikowano 28 Września 2006 tzn dodawac gaz czy tylko puscic sprzeglo dawaj gazu :mrgreen: Wymieniłem u siebie ostatnio cały komplet-tarcza, docisk, łożysko (LUK). Razem z robocizną kosztowało mnie to 1200zł. Widziałem takie zestawy na allegro dużo tańsze, ale jakoś nie mam zaufania i towar kupiony był w sklepie. Jednak wg mnie ori SACHS jakoś lepiej chodził, szkoda, że się skończył. LUK czy SACHS nie ma róznicy dosc sporo , masz moze nr tego kompletu luka :?:
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 28 Września 2006 Opublikowano 28 Września 2006 kurcze u mnie też szarpie przy ruszaniu, trzeba go trochę przygazować i wolno puszczać, wysoko bierze. Poza tym rusza (ledwo bo ledwo) na czwartym biegu. Jednym słowem sprzęgło do roboty, tak? [ Dodano: 2006-09-29, 00:13 ] acha, czy jeśli narazie nie będę robił sprzęgła to coś będzie się działo negatywnego (poza objawami konczącego się sprzęgła)? Nie wiem... może mogę doprowadzić do jakieś dużej awarii?
Hauzer Opublikowano 28 Września 2006 Opublikowano 28 Września 2006 włącz trzeci bieg, dodaj gazu i sprobuj ruszycjak zgasnie to jeszcze dobre jak ruszysz to sie konczy :mrgreen: Właśnie go przetestowałem i jedzie na 3 ;/
Gość zdeniu Opublikowano 28 Września 2006 Opublikowano 28 Września 2006 skoro rusza juz z trzeciego biegu to sprzęgiełko szykuj do wymiany
Hauzer Opublikowano 28 Września 2006 Opublikowano 28 Września 2006 a czy taka wymiana jest pilana czy nie musze sie spieszyc bo jak bede tak jezdzil to czy cos gorszego niewyskoczy i jaki jest koszt wymiany ?
Gość zdeniu Opublikowano 28 Września 2006 Opublikowano 28 Września 2006 musowo trzeba wyminic gdy nie będziesz mogł już ruszyć bo sie bedzie slizgało a na razie śmigaj
Hauzer Opublikowano 28 Września 2006 Opublikowano 28 Września 2006 to dobrze ze jeszcze nie jest tak zle bo kasy nie mam zawiele a musze opony zmienic i to letnie i zimowe do tego przeglad i tlumiki eh zeby tak ze 3k zarabiac ;/ mysle ze wytrzyma do nowego roku malo smigam samochodem bo tylko 500 km miesiecznie
Narcyz 35 Opublikowano 29 Września 2006 Opublikowano 29 Września 2006 Główną przyczyną szarpania autem przy ruszaniu jest zużyte słoneczko , a przy okazji wymienia się wszystko ponieważ za dużo roboty aby wymieniać elementy sprzęgła na raty [ Komentarz dodany przez: zdeniu: 2006-09-29, 08:12 ] witam Cię kolego i zapraszam do działu Newbie oraz do zaponania się z regulaminem forum, w przeciwnym razie posty będą usuwane
Rekomendowane odpowiedzi