Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Sciąga w lewo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Borykam się z takim problemem. Na prostej, w miarę równej drodze, ściąga mnie w lewo. Do tego przednia lewa opona jest krzywo starta(opony mam do wymiany)

Jak sądzicie, co może być problemem? Źle ustawiona zbieżność, czy coś innego?

Dodam, że kierownica sama lekko przechyla się w lewo.

Opublikowano

pox prawdopodobnie moze byc zle ustawiona zbieznosc, moze auto zostalo uderzone w zawieszenie i ma niewlasciwa geometrie. Nie opisales w jaki sposob opona jest starta, tylko, ze krzywo wiec dosc trudno wywnioskowac. Z tego co rozumiem to starta jest jej wewnetrzna badz zewnetrzna strona powierzchi styku z podlozem.

Profilaktycznie sprawdz tez cisnienie w oponach.

Opublikowano

moze byc ktorys z wachaczy mocno wyrobiony*(padniety),moze byc zbieznosc,moze byc lozysko walniete(podnies kolo poruszaj prawo lewo gora dol)-a najlepiej jedz na diagnostyke to chociaz cos wyeliminujesz sprawdza wszystko

Opublikowano

ja bym stawiał na oponę jest "wybulona" i ściąga miałem to w clio(ściagało do osi jezdni, przełożyłem opony tył do przodu). a jak nie to geometria

Opublikowano

jezeli opona jest krzywo starta to cosik jest nie tak przelozysz tyl na przod i zajezdzisz kolejna opone ,raczej niestawialbym na oponki tylko luzy lub geometria

Opublikowano

No właśnie, opona jest bardziej starta od zewnętrznej strony.

Już niedługo chcę kupić letnie opony i wolał bym uniknąć problemów z krzywym ścieraniem jednej z nich.

Opublikowano

Luzy, albo zbieznosc nic innego nie powinno wchodzic w rachube

Opublikowano

ja tez tak mialem ze po sciagnieciu mialem 2 oponki z przodu zjechane od zewatrz,pojechalem na diagnostyke ustawil zbieznosc i jest super,zrob to czym predzej bo szerokie kapcie bedzie2 razy szybciej cielo

Gość dzikidzidz
Opublikowano

Luzy, albo zbieznosc nic innego nie powinno wchodzic w rachube

i szukałbym na "jabłku", miałem tak w volfinie 940, pięknie trze oponę,

albo zbieżność do d*py (wpadłeś w dziurę, uderzyłes w krawężnik).

Opublikowano

u mnie nawet jak wahacze były wybite to wózek jechał prosto, stawiam na geometrie..

Jest jeszcze cos takiego jak koncowki drazkow kierowniczych.

Wiec, ze Tobie prosto jechal nie znaczy, ze koledze tez ma jechac.