arko0426 Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Podobno audi concert II ma wyjścia tylko na przednie głośniki, a w mojej audi nie ma wzmacniacza ani suba, więc tylne głośniki nie są tam podłączone. Dzisiaj udało mi się dobrać do radia i okazało się, że wszystkie głośniki ( łącznie 6 z syczkami ) są podpięte pod jedną kostkę, jednak po włożeniu jej gra tylko sam przód. Sprawdzałem na innym radiu i wtedy grały wszystkie b. ładnie. Moje pytanie brzmi, czy można to jakoś "połączyć", może coś zamienić w tej kostce, żeby tył zaczął grać? Nie chcę zmieniać radia, nie chcę kupować wzmaka i przeciągać kabli, do elektryka obecnie nie chcę podjeżdżać, żeby nic nie pokręcił tam.
Kabar Opublikowano 15 Lipca 2011 Opublikowano 15 Lipca 2011 Tak, są pod jedną kostką ale w niej jest 8 pinów. 4 środkowe odpowiadają za przednie głośniki. 4 zewnętrzne za głośniki tylne. Tutaj masz rysunek kostki ISO: Możesz podpiąć tylne głośniki do przednich. Nie będziesz miał regulacji przód-tył a moc radia spadnie, ale będą grały wszystkie głośniki
killerwik Opublikowano 16 Lipca 2011 Opublikowano 16 Lipca 2011 Podepne sie pod temat, a mianowicie ktos ma schemat jak wyglada wyprowadzenie kabli od radia pod tylne glosniki ze wzmacniaczem ??? mam takie glosniki ale nie mam kabla w instalacji auta...
Rekomendowane odpowiedzi