peAce Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 Witam, Koledzy mam następujący problem. Po zeszłotygodniowej ulewie do wnętrza auta dostała się woda ( pojawiła sie z tyłu na podłodze od strony nóg pasażera ) Wody tej po sciagnięciu odkurzaczem było sporo bo ok 3l Moja wina była w tym ze nie sprzawdziłem odpływów wody na podszybiu. Udrożniłem odpływy, auto powoli schnie i wydawać by sie mogło ze wszystko jest ok. Ale... jest jeszcze jeden problem - przed zalaniem a po tej ulewie słyszałem podczas hamowania czy skrecania odgłosy przelewajacej sie wody ( ok były niedrozne odpływy na podszybiu i tam mogla sie zebrac woda ), ale dzisiaj jadac do pracy - znowu ulewa - sytuacja sie ponawia - wyraźnie słychać przelewajaca sie wodę. Sprzawdziłem podszybie, jest ok, wieć co jest grane? Koledzy pomóżcie - podejrzewam ze woda stoi gdzies w profilach zamkniętych, moze są jeszcze odływy wody z progów, drzwi lub nadkoli. Czekam na rady i sugestie i z góry dziękuję Pozdrawiam.
zgredek27 Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 a przypadkiem pod przednim fotelem nie stoi? W takich przypadkach targa sie wykładzine na zewnątrz albo unosi chociaż część zalaną. Inaczej nie wyschnie dobrze
mikolaj85 Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 Woda stoi pod dywanem po stronie pasażera lub kierowcy w żaeżności gdzie Ci cieknie. Powinieneś jeszcze sprawdzić uszczelki pod obudową filtra kabinowego i komputera, bo tamtędy woda dostaje się do wnetrza.
peAce Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Opublikowano 14 Lipca 2011 Dzisiaj pojezdziłem na wlaczonej klimie i wydaje mi sie, ze winny jest zapchany odpływ klimatyzacji....ale ile wody jest w stanie wytworzyc pracujaca klima przez okres powiedzmy godziny To sa tylko moje domysły ale juz powoli zaczyna mnie wkurzac jak wsiadam do auta i przyklejam sie do fotela bo taka jest w nim wilgoc
hubipl9 Opublikowano 16 Lipca 2011 Opublikowano 16 Lipca 2011 Nie wiem jak w B6 ale w B5 jest możliwe że woda nalałaby się do kanału wentylacji przesiąkając przez filtr kabinowy. Nie wiem czy w B6 też jest taka możliwość ale możesz sprawdzić filtr kabinowy czy nie jest mokry.
peAce Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Opublikowano 17 Lipca 2011 Dzięki Koledzy za wskazówki Problem został rozwiązany, winny był niedrożny odpływ skroplin z klimatyzacji. Nie mogłem uwierzyć własnym oczom ile wody mam pod tapicerka podłogi. Wylałem cos około 3 litrów wody
Rekomendowane odpowiedzi