Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie kupić HIDy 6000k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Mam pytanko dla fachowców :)

Od jakiegoś czasu planuje sobie zrobić ksenon w samochodzie 6000k. Mam lampy Ringi Angel Eyes Black.

Możecie doradzić mi jaką przetwornicę najlepiej kupić? Jaki zestaw? Bo średnio się na tym znam, a nie chciałbym kupić jakiejś tandety. Znajomy kupił i czasami ma tak, że jedna przetworica mu nie odpala i jedna żarówka nie świeci, dopiero po kilkukrotnym włączeniu i wyłączeniu lamp zaskakuje.

Dzisiaj wybieram się do sklepu więc chciałbym jeszcze poznać wasze zdanie na ten temat.

Zastanawiam się nad tym zestawem:

http://allegro.pl/zestaw-xenon-xenony-slim-h1-h7-cyfrowe-vertex-i1672554878.html

co o tym myślicie? Bedą dobre? :mysli:

THX za wszystkie opinie :)

Opublikowano

Chcesz mieć dobre? Kup sobie ORI :gwizdanie:

Jakie nie kupisz to i tak większość to prawie to samo z innymi naklejkami (made in china) Ja kupilem jakies za 200 zł i jezdze prawie pol roku bez problemu. Ktos inny kupil za 150 i tez nie nazeka ;)

A tak z innej beczki proponuje kupic 4300K bo 6000 to już wyglada interesująco.... Dla drogówki. A 4300 to jest po prostu zimna biel. Nie sugeruj się zdjeciami na aukcjach bo i tak nie pokazują jak to wygląda w rzeczywistosci.

Opublikowano

co byście poliecili ? te co kolega podał nadawały by sie ??

Opublikowano

Chcesz mieć dobre? Kup sobie ORI :gwizdanie:

Jakie nie kupisz to i tak większość to prawie to samo z innymi naklejkami (made in china) Ja kupilem jakies za 200 zł i jezdze prawie pol roku bez problemu. Ktos inny kupil za 150 i tez nie nazeka ;)

A tak z innej beczki proponuje kupic 4300K bo 6000 to już wyglada interesująco.... Dla drogówki. A 4300 to jest po prostu zimna biel. Nie sugeruj się zdjeciami na aukcjach bo i tak nie pokazują jak to wygląda w rzeczywistosci.

Havok dobrze pisze :good:

ale jaki musi mieć niebieskie światełka to kompromisem są 5k :wink4:

nie oświetlają tak dobrze drogi jak 4300k ale są bardziej niebieskie niż białe a nie zalatują hidami na kilometr tak jak 6k czy 8k.

Opublikowano
  • Autor

Myślicie, że jak bede miał barwe 6000k, to policja bedzie się czepiała? :confused4:

Mi sie akurat ten kolorek podoba... :)

A te przetwornice co wam wysłałem w linku powyżej się nadawają? Bedą dobre? Bo jutro jade kupić, jak coś to jeszcze się moge wstrzymać...

Opublikowano

Jak chcesz to kupuj ;) W razie czego jak się coś popsuje to będziesz reklamował ;)

http://www.elukas.nazwa.pl/aukcje2010/barwy.jpg

A ta fotka z aukcji troche oszukuje, bo wg niej 6000K ma białą barwę. A ja mam u siebie 4300K i mam właśnie tak jak tu przy 6000K :polew:

Mój kumpel ma w Leonie hidy 5000K i już jest niebiesko ze widac z daleka ze jedzie :D

Kupuj 4300K będziesz zadowolony! A na dodatek bedziesz więcej widziec w nocy. Naprawdę. :)

Opublikowano

Panowie-już kilka rodzajów Hidów testowałem i 6000,ale nie od chińczyków,czy tych najtańszych-są białe,miałem(mam cały czas-6k) a także miałem 6K w halogenach mgłowych-są białe,z LEKKĄ poświatą niebieskiego,ale to dopiero widać pod pewnym kątem,lub w mgłowych

28b236de4987e438med.jpg

c0d911f641157d2bmed.jpg

364de4db8d5256b4med.jpg

01ac908fc7f7b249med.jpg

a tutaj najtańszy chłam z Chin

f097d7617aa7c04dmed.jpg

wniosek-jeśli chcesz ori-kupuj ori,a jak hidy-to loteria-jeśli kupujesz najtańsze z Chin,to dopuki nie założysz-nie będziesz wiedział,więc zanim kupisz-zapytaj się,czy możesz zwrócić, jeśli będą za niebieskie i/lub widoczność nie będzie dobra :wink4:

Opublikowano

:mysli:

skoro 4300 to jest zimna biel a 6000 to już daje na niebiesko ( nie patrząc na fotekę ) to może brac pośrednio 5000

mi sie podoba jak troche niebiesko zalatuje ( ale trochestrach zeby władza się nie czepiała)

Opublikowano

Ja kupiłem HIDy na Allegro za 124 zł z odbiorem osobistym. Nie mają filtra przeciwzakłóceniowego - czasem radio się gubi ale tak to jestem naprawdę zadowolony :good: Nigdy nie miałem problemu żeby jedna przetwornica nie paliła albo barwa była zła. Moim zdaniem z HIDami jest jak z loterią - można kupić za 300 i mieć z nimi problemy a za połowę tego można trafić zestaw z którego będziemy zadowoleni ;)

Opublikowano

może ktoś ma jakiegoś zufanego sprzedawce na allegro zeby kasy nie wtopić

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj kupiłem te HIDy 6000k, dzisiaj bede je zakładał :>

Poczekam do wieczora i dam znać jak świecą :) JEśli bedzie OK, to polecę tę aukcję :wink4:

Opublikowano

:good: czekam na opinię [br]Dopisany: 16 Lipiec 2011, 07:14_________________________________________________http://allegro.pl/zestaw-hid-h7-xenon-digital-xenony-high-quality-i1697716078.html

te wyglądają interesująco i mają jakiś filtr przeciwzakłuceniowy

Opublikowano

Wczoraj kupiłem te HIDy 6000k, dzisiaj bede je zakładał :>

Poczekam do wieczora i dam znać jak świecą :) JEśli bedzie OK, to polecę tę aukcję :wink4:

zrób fotki ,jak to świeci przed autem :wink4:
Opublikowano

chyba jakaś lipa bo kolega się nie chwali efektami :mysli:

Opublikowano

chyba jakaś lipa bo kolega się nie chwali efektami :mysli:

jeszcze jasno jest-poczekaj,aż się ściemni :wink4:
Opublikowano

Kupuj 6000K. Będziesz happy...

Do pierwszego deszczu. Po zmroku, przy wilgotnej nawierzchni nie widać na nich dosłownie nic.

Lubisz lekko niebieską poświatę to kupo 5000K, a zdecydowanie polecam tylko 4300K. Światłą są po to, żeby dobrze widzieć :gwizdanie:

Opublikowano

i weż teraz podejmij decyzję 5000 kusi niebieską poświatą a za 4300 przemawia rozsądek :wallbash:

Opublikowano

Do pierwszego deszczu. Po zmroku, przy wilgotnej nawierzchni nie widać na nich dosłownie nic.

ja tam widzę wszystko przy 6000K-fakt,te najtańsze z chin-to nie było nic widać,ale te,co mam teraz-to rewelka,z resztą nawet na zdjęciach widać,jak to świeci w nocy :wink4: