Biszczan Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 Witajcie, przez ile czasu mam logować odpowiednie grupy w próbie statycznej? w dynamicznej jest napisane, że do osiągnięcia konkretnych obrotów i wtedy wyłączamy a w statycznej jest tylko podane dla 000, 003, 004(nie muszę) oraz 011. Co z grupami: 001,007,013,014,018,023? Pozdro:)
zbojna Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 ... w statycznej jest tylko podane dla 000, 003, 004(nie muszę) oraz 011. Te grupy logujesz w BS, w statycznej wszystkie co podales.
Biszczan Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Opublikowano 15 Lipca 2011 Tak ,ale chodzi mi o to jak długo każdą grupę logować tzn. wciskam np. w BS 018 LOG, START i po jakim czasie STOP;). Czas jest tylko podany dla bloku 000,003,004 oraz 011 dla BS. Nie wiem też czy w próbie dynamicznej mam robić logi w Basic Settings czy jakiejś innej... Pozdro:)
pastaldo Opublikowano 15 Lipca 2011 Opublikowano 15 Lipca 2011 Tak ,ale chodzi mi o to jak długo każdą grupę logować tzn. wciskam np. w BS 018 LOG, START i po jakim czasie STOP;). Czas jest tylko podany dla bloku 000,003,004 oraz 011 dla BS. Nie wiem też czy w próbie dynamicznej mam robić logi w Basic Settings czy jakiejś innej... Pozdro:) niema określonego czasu. Ja zawsze te grupy loguję ponad pół minuty, do minuty i jest ok. Przy dynamicznej nie robisz BS.
Biszczan Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Opublikowano 15 Lipca 2011 Ok, a w jaki kanał mam wejść przy dynamicznej?
pastaldo Opublikowano 15 Lipca 2011 Opublikowano 15 Lipca 2011 Ok, a w jaki kanał mam wejść przy dynamicznej? tzn jak to w jaki kanał? Robisz logi tak samo jak przy próbie zwykłej statycznej tylko jeździsz. A które grupy to masz tam w wątku napisane.
Biszczan Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Opublikowano 15 Lipca 2011 Spoko:) wczoraj przy próbie dynamicznej podczas mierzenia pierwszej grupy auto przy 3800obr/min. złapało tryb awaryjny bo już nie chciało jechać wogólę tak jakbym odpiął wtyczkę od przepływki. Odczyt błędów pokazał błąd właśnie G70 ale nigdzie w folderze z VAG-COMem nie mogę znaleźć pliku txt żeby wrzucić na forum, później pojadę zrobić jeszcze raz poprawne logi:)
pastaldo Opublikowano 15 Lipca 2011 Opublikowano 15 Lipca 2011 Spoko:) wczoraj przy próbie dynamicznej podczas mierzenia pierwszej grupy auto przy 3800obr/min. złapało tryb awaryjny bo już nie chciało jechać wogólę tak jakbym odpiął wtyczkę od przepływki. Odczyt błędów pokazał błąd właśnie G70 ale nigdzie w folderze z VAG-COMem nie mogę znaleźć pliku txt żeby wrzucić na forum, później pojadę zrobić jeszcze raz poprawne logi:) oj kolego bo nie znajdziesz żadnego pliku TXT. przeczytaj cały watek o diagnostyce i zobaczysz o co biega. Tu masz cytat z tamtego wątku Logi.Proces tworzenia logów [tzw. logowanie] przebiega wg wskazanej procedury. Po wykonaniu operacji logowania należy przekonwertować pliki *.CSV do formatu nie grożącego permanentną utratą wzroku posługując się w tym celu aplikacją CSVConv.exe, która znajduje się w folderze, w którym zainstalowany jest program VAG-Com 409.1: - uruchamiamy aplikację CSVConv.exe; - podajemy ścieżkę dla pliku z logami - Source file; - wybieramy lokację i nazwę dla pliku przerobionego Target file; - naciskamy OK. W tym momencie mamy już przerobiony plik .CSV na format obowiązujący na niniejszym forum. Następnie zamieszczamy logi w formacie .JPG na forum. By tego dokonać należy: - otworzyć plik z logami w dowolnym arkuszu kalkulacyjnym [np.: MS Excel]; - zaznaczyć myszką pola zapełnione cyferkami i literkami [tak, tak to nasze logi wink ]; - wybrać opcję Kopiuj [Edycja > Kopiuj albo po prostu CTRL+C]; - uruchomić program Paint [jest w każdym Windows'ie] i wybrać Wklej [Edycja > Wklej albo CTRL+V]; - zapisać do formatu JPEG [Plik > Zapisz jako]. Uzyskane pliki należy zamieścić na jednej ze stron zajmujących się darmowym hostingiem obrazków - http://imageshack.us bądź http://fotosik.pl. Uzyskane w powyższy sposób linki wklejamy na forum. Jak przeczytasz cały ten http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=18478.0 watek to wtedy zadawaj pytania to się pomorze. Głównie ten pierwszy post/.
Biszczan Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Opublikowano 15 Lipca 2011 Czytałem już to nie raz dlatego zadaję pytania, tak? 1.Jeśli łapię notlaufa do do jakich obrotów kręcić silnik przy każdej grupie, skoro nie dam rady do 4200rpm? PS. umiem zapisać do excela tabele z wartościami. W vag-comie po odczytaniu jest opcja zapisz do pliku .txt, sądziłem, że ten plik zostanie automatycznie utworzony w folderze insalacyjnym;)
pastaldo Opublikowano 15 Lipca 2011 Opublikowano 15 Lipca 2011 Czytałem już to nie raz dlatego zadaję pytania, tak? 1.Jeśli łapię notlaufa do do jakich obrotów kręcić silnik przy każdej grupie, skoro nie dam rady do 4200rpm? PS. umiem zapisać do excela tabele z wartościami. W vag-comie po odczytaniu jest opcja zapisz do pliku .txt, sądziłem, że ten plik zostanie automatycznie utworzony w folderze insalacyjnym;) skoro przeczytałes to ok. Jesloi łapiesz noflauta to dalej go już nie trzymasz tylko zatrzymujesz logowanie i to jest pełnowartościowy log Nie znam takiej opcji zapisu do pliku txt. Zawsze robię wg tego co Ci wkleiłem wyżej.
Biszczan Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Opublikowano 15 Lipca 2011 Dzięki, myślę, że teraz już wykonam logi poprawnie.
Rekomendowane odpowiedzi