Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Problemy z temperaturą. Czy to czujnik?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

niedawno zauważyłem,że wskazówka na zegarach po przekręceniu stacyjki(np. po nocy)odrazu zatrzymuje się na okokło 70C na klimatroniku K49 jest OK.Gdy na klimatroniku temp osiągnie 70C dalej oba wskazania rosną do 88-93C.Pytanie ,czy jest to walnięty jest jakiś czujnik? Jak to sprawdzić?

I jeszcze jedna zagadka (przynajmniej dla mnie)Klimatronik K51 po osiagnięciu 90C nie zmienia się podczas jazdy, natomiast po zatrzymaniu się i wyłączeniu zapłonu nawet na 3 sek i ponownym odpaleniu na K51 temperatura 70C? i powoli rośnie do 90. Ma ktoś jakiś pomysł co sprawdzić lub wymienić?

Pozdrawiam :audi:

Opublikowano

odepnij zlaczke czujnika temperatury. zobacz wskazania. jezeli nieulegna zmianie tzn ze masz zepsuty wskaznik temperatury.

Opublikowano

Pod maską w okolicach chłodnicy o ile się nie myle.

Opublikowano

mylisz sie :tongue4:

n230306zs1.jpg

poz nr 1 - czujnik temperatury G62

Opublikowano

a podlaczales VAG-a? powinien byc blad. ja bym postawil na wskaznik, ale jeszcze jest elektronika zestwu wskaznikow. wiec nie jest to jednoznaczne.

Opublikowano

kurcze, sory, zle przeczytalem twojego posta :D. tak to jest jak sie czlowiek rozproszy. masz walniety czujnik. mozesz sprawdzic opór pomiedzy stykami C i D omomierzem przy zimnym silniku powinno byc ok 1500-3000 omów przy goracym 275-375omów

n241019ml9.jpg

[br]Dopisany: 03 Luty 2008, 16:32 _________________________________________________klima pompa wody jest z przodu a czujnik jest z tylu.