Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Parktronic PDC MMI 2G 3G wizualizacja CONCERT w Audi A4 B8 2007-2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to nie jest tak, że czujniki podłączasz wiązką do sterownika w bagażniku (brązowa wtyka), a głośniczek i przycisk kolejną wiązką, do czarnej wtyki w tym samym sterowniku?

Zobacz obrazek z pierwszego posta:

czujnikischemat1.png

Opublikowano

Ale mnie chodzi o przedni PDC nie tył. tylna wiązka jest bezpośrednio do sterownika w bagazniku podpieta. Przednia jest z czarna wtyką tylko nie wiem gdzie ona idzie. Prawdopodobnie jest jeszcze jakas wiazka ktora laczy przod i tyl ale tego sie chce wlasnie dowiedziec ;> na allegro nic takiego nie znalazlem

Opublikowano

Ja pisałem o czujnikach z przodu. Zobacz poniżej obrazek w lepszej jakości. Zaznaczone złącze T6v to nic innego jak połączenie wtyczki wiązki PDC z wiązką, która idzie od sterownika w bagażniku do przedniego zderzaka, a którą musisz sobie zrobić sam (@wrclaguna opisał w pierwszym poście). Czyli połączenie z przedniego zderzaka do sterownika z bagażniku masz praktycznie bezpośrednie.

pyjv.png

---------- Post dopisany at 12:09 ---------- Poprzedni post napisany at 12:04 ----------

Do kompletu jeszcze wrzucę podłączenie przycisku w lepszej jakości:

9Fivuoc.png

Opublikowano
  • Autor

Na ALLEGRO nie kupisz samej wiazki łaczacej przednia wiazke zderzaka tylko musisz ja zrobić .

Od sterownika PDC idzie jedna wiazka do przodu ktora pozniej rozdziela sie na :

- (głosnik i przycisk)

- ( wiazka przednia zderzak wraz czujnikami )

Opublikowano

Wynika z tego ze od sterownika pdc w bagażniku trzeba zapitalać z kabelkami do samego przodu i tam dopiero połączyc to z wiązką zderzaka.

Tak jak orysował to WRC

pdc36.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Opublikowano
  • Autor

Wszystko tak jak w pierwszym poscie :hi: Był to moj pierwszy wiekszy MOD W 2011 roku :decayed:

Wtedy to nikt nie wiedział o wizualizacji sterownika 4 kanałowego :wink:

Opublikowano

Teraz kumam :) wcześniejszy post WRC mi wszystko objaśnił :) kabelki gdzieś tam mam a czy zamiast tych cieńszych 0,22mm mogę użyć wszystkich 0,35mm2 ? bo takie mam tylko na chwilę obecną. Chyba że muszą być 0.22mm to się zamówi :)

---------- Post dopisany at 15:42 ---------- Poprzedni post napisany at 15:42 ----------

aha w którym miejscu łączy się wtyka przedniego PDC z tą dorabianą ?

Opublikowano
  • Autor

0,35 mm bedą :wink:

Jesli chodzi o miejsce wtyki to masz przy zderzaku, pamietac trzeba aby zostawic zapas 1mb tak aby mozna pozniej bez problemu sciagnac zderzak . .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moze to i kompletne z innej beczki, albo niesamowice debilne putanie - ale czy tzw. zielone menu jest dostepne w kazdej A4 B8 ?? :facepalm: U mnie wciskajac dwa naraz nic sie kompletnie nie dzieje...

Opublikowano

I musisz mieć wersję z kolorowym wyświetlaczem MMI :decayed:

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz, mam kolorowe MMI -- najwyzsza pora zakupic kabelek...

Opublikowano

Mam kolorowe menu, ale nie mam MMI tylko Concerta. Czerwowne mam odblokowane, a co z zielonym w tym wariancie?

Opublikowano
Mam kolorowe menu, ale nie mam MMI tylko Concerta. Czerwowne mam odblokowane, a co z zielonym w tym wariancie?

W CONCERCIE jest zielone wogóle ?

Opublikowano

Na początku wątku w opisie jest tylko odniesienie do MMI. O Concercie nic :kwasny:

Opublikowano

Na początku wątku w opisie jest tylko odniesienie do MMI. O Concercie nic :kwasny:

No i chyba nie ma zielonego :kwasny:

Opublikowano

A co czerwonego masz odblokowane?

Opublikowano

Czerwone odblokowane.

Opublikowano

Czerwone odblokowane.

To super, ale zdradź więcej szczegółów, bo nie słyszałem o ukrytym menu w concercie.

Opublikowano

Czerwone odblokowane.

To super, ale zdradź więcej szczegółów, bo nie słyszałem o ukrytym menu w concercie.

W czerwonym dostępne i aktywne mam takie opcje: ambientebeleuchtung, parking system, Aussenbeleuchtung, Bateriezustand, Fahrzeug-ID_Nummer, Fenster, Kombiinstrument, Oelstand, Reifendruckkontrolle, Scheibenwischer, Service-interval, Zentralverriegelung.