Skocz do zawartości
Szczęśliwego Nowego Roku🥂🎇 ​
IGNOROWANY

[ALL B5] Kąt synchronizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pewnie dostanę opiernicz, że to już było itd, ale zaryzykuje mianowicie wchodzę w Engine-> basic Settings -> grupa 004 i w ostaniek komorce pokazuje mi 3,1 %. Dodam, że sprawdzalem ten kąt na biegu jałowym temperatura silnika 90 stopni. Czy ta wartośc jest OKi ??

Opublikowano

pewnie dostanę opiernicz, że to już było itd, ale zaryzykuje mianowicie wchodzę w Engine-> basic Settings -> grupa 004 i w ostaniek komorce pokazuje mi 3,1 %. Dodam, że sprawdzalem ten kąt na biegu jałowym temperatura silnika 90 stopni. Czy ta wartośc jest OKi ??

nie wiedziałem, że w 1Z montowali PD :blink::decayed:
Opublikowano

no nie ma PD, ale w takim razie co to za wartośc ??pls o wyrozumiałość

Opublikowano

jest to procentowa wartość impulsu sterującego elektrozaworem N108 w pompie wtryskowej w celu przestawiania kąta wtrysku z zakresu wczesnego do późnego. Pokaż nam logi grup 000 BS, 004 BS i dynamiczne.

Opublikowano

dzięki za odpowiedź i jak tylko zrobię logi wrzucę(czyli popołudniu) :)

Opublikowano

w VP-ku sprawdzasz na BS grupę 000 i tam inetersuje Cię 2 pozycja od lewej (warunek - silnik musi być rozgrzany porządnie - przedostatnie okienko to temp paliwa - nie jest wyrażana w st. C ! )

Opublikowano

ale kolegę interesuje wskazanie procentowe wysterowania elektrozaworu N108 a nie wartość kąta wtrysku w nastawach podstawowych - to jedno a drugie - temp. silnika jest na 7 pozycji w grupie 000 a nie na przedostatniej.