ROBERT Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 manetka do B6 jest taka sama jak do B7 - różnią się tylko opcją włączania tylnej wycieraczki (B do sedana ; C do avanta) i ... na początku jest 8 albo 4 , ale są zamienne ale dałem im zonka co :naughty:
antonio Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 dzięki za info. Powiedz mi czy sposób odblokowania FIS-a w B7 jest taki sam jak w B6 ? Jeżeli tak to jakie powinienem mieć kodowanie jeżeli mam A4 B7 sedan 2.0 TDI tempomat, kierownica multifunkcyjna (ale aktywne sa tylko przyciski do sterowania radia). Nie posiadam tel. navi itp. w (16) zrób 02141 a w liczniku czyli (17) zmień cyfrę drugą na trzecią i na odwrót
mirop22 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 jeżeli sposób odblokowania FIS-a w B7 jest taki sam jak w B6 to dlaczego w (16) na trzeciej pozycji jest 1 ????
antonio Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 jeżeli sposób odblokowania FIS-a w B7 jest taki sam jak w B6 to dlaczego w (16) na trzeciej pozycji jest 1 ???? sorki, jeżli masz manuala to dajesz tam "0"
mirop22 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 w przyszłym tygodniu zabieram się za odblokowanie FIS-a w moim Audi A4 B7. Mam pewne obawy czy sobie poradzę iz posiadam tylko interfejs bez CAN (wydaje mi się iż taki wystarczy??) no i jeszcze nigdy nie ściagałem kierownicy w moim nowym nabytku ze stajni AUDI .. a i jeszcze jedno czy to ze auto posiada czujnik deszczu nic nie zmienia w sposobie kodowania ??? Jeżeli operacja się powiedzie nie omieszkam pochwalic się tym na forum
antonio Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 dasz radę - przerabiałem to już dziesiątki razy w B6/B7 i ze swojej strony powiem Ci, że nie trzeba odłączać klemy - wsytarczy, że wyciągniesz kluczyk ze stacyjki i położysz na fotelu a AIR-BAG nie wypali.
ROBERT Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 dasz radę - przerabiałem to już dziesiątki razy w B6/B7 i ze swojej strony powiem Ci, że nie trzeba idłączać klemy - wsytarczy, że wyciągniesz kluczyk ze stacyjki i położysz na fotelu a AIR-BAG nie wypali. Pisałem o tym ale ktoś mnie zj***ł , że jednak trzeba odłączać "-" aku ... wcale nie trzeba , tylko trzymajcie panowie kluczyk w kieszeni
antonio Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 dasz radę - przerabiałem to już dziesiątki razy w B6/B7 i ze swojej strony powiem Ci, że nie trzeba idłączać klemy - wsytarczy, że wyciągniesz kluczyk ze stacyjki i położysz na fotelu a AIR-BAG nie wypali. Pisałem o tym ale ktoś mnie zj***ł , że jednak trzeba odłączać "-" aku ... wcale nie trzeba , tylko trzymajcie panowie kluczyk w kieszeni pisali pewnie szkodniki którzy tego nie przerabiali
mirop22 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 a czy fakt iz auto posiada czujnik deszczu wnosi coś do tematu odblokowania FIS-a ???
antonio Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 a czy fakt iz auto posiada czujnik deszczu wnosi coś do tematu odblokowania FIS-a ??? nieeee
antonio Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 dzieki wielkie pozdrawiam jakbyś miał problemy to pisz
ROBERT Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 pisali pewnie szkodniki którzy tego nie przerabiali dokładnie , szkodniki :gwizdanie:
antonio Opublikowano 25 Grudnia 2010 Opublikowano 25 Grudnia 2010 pisali pewnie szkodniki którzy tego nie przerabiali dokładnie , szkodniki :gwizdanie: koniec OT
mirop22 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witam Dzis zakończyłem operacje odblokowania pełnego FIS-a. Operacja się udała. Jednak obsługa FIS-a dział troszkę inaczej niż opisane na naszym forum, mianowicie u mnie krutkie naciśnięcie przycisku reset nie zmienia komputera z "1" na "2" (brak jakiejkolwiek reakcji). Jednak naciskanie przycisku z czoła manetki powoduje przejście najpierw po wszystkich funkcjach komputera 1 a nastepnie przechodzi na 2 i tak wkółko. Czy tak powinno być czy coś popsułem???
antonio Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Witam Dzis zakończyłem operacje odblokowania pełnego FIS-a. Operacja się udała. Jednak obsługa FIS-a dział troszkę inaczej niż opisane na naszym forum, mianowicie u mnie krutkie naciśnięcie przycisku reset nie zmienia komputera z "1" na "2" (brak jakiejkolwiek reakcji). Jednak naciskanie przycisku z czoła manetki powoduje przejście najpierw po wszystkich funkcjach komputera 1 a nastepnie przechodzi na 2 i tak wkółko. Czy tak powinno być czy coś popsułem??? w b7 tak jest więc nie przejmuj się - tak ma być
mirop22 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 antonio wielkie dzieki za info pozdrawiam
Lukaszxxx Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Panowie szybkie pytanie bo sie aukcja konczy czy przełącznik z fisem od kombi podejdzie do sedana??
A4_Dominik_WAW Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Panowie szybkie pytanie bo sie aukcja konczy czy przełącznik z fisem od kombi podejdzie do sedana?? Podejdzie ale bedziesz mial pozycje na manetce wycieraczki z tylu a nie bedziesz mial wycieraczki.
Rekomendowane odpowiedzi