Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana przełącznika wycieraczek i odblokowanie pełnego FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie w kodowaniu FISa ustawiles tylko druga pamiec komputera, stad 2 w rogu. Jedynie kontrolka zielona sie zapala i po wcisnieciu sprzegla, hamulca, wrzuceniu luzu wylacza. Dziala tylko po przekroczeniu 30km/h

Opublikowano

Witam , wyzej wspomniane kodowania zrobilem zgodnie z instrukcja i prawda jest ze tempomat zalacza sie powyzej 30km/h ale bywa tak ze raz dziala a raz nie i nie wiem od czego to zalezy.

Raz bez problemu mozna zalaczyc tempomat i dziala oki a drugim razem wlaczam i wylaczam i nic zadnej reakcji na jaki kolwiek ruch manetka :confused4: a co do FISa to tez nastroilem zgodnie z instrukcjami ale zadnej reakcji i jezeli moge zapytac co to znaczy:

Jesli masz 5 biegowy manual to

STG 17

funktion 10 kanal 19

x10xx

STG 16

funktion 7

00011 ????

Moze dlatego manetka od FISu nie reaguje bo cos sknocilem lub nie zakodowalem z tymi wskazowkami.

Dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

Jezeli dolkadales kompa z tempomatem to

STG 16

Funktion7

00041

A dlaczego?? przegladnij pierwsze dwie strony watku :>

Opublikowano

kurde zawsz emnie to zastanawia jest wszystko opisane a kazdemu trzeba oddzielnie tłumaczyc :)

Opublikowano

Witam , jest jakas szansa znalezienia szpeca od kodowania tempomatu i FISa?????? (okolice Gorzow Wlkp , Szczecin)

Od 3 dni staram sie zakodowac tempomat i FISa zgodnie z wytycznymi kolegow z forum i lipa :wallbash:

Tempomat dziala ale tylko pare minut :mysli: po zalaczeniu moge zwiekszac oraz zmniejszac predkosc , utrzymuje stala predkosc , wcisniecie jakiego kolwiek pedalu wylancza tempomat itp. niby wszystko oki ale proba zalaczenia tempomatu za 5-6 razem konczy sie nie powodzeniem zadnej reakcji z manetki. Modul tempomatu jaki posiadam to: 8E0 953 549 T

To samo z tym p......... FISem dziala sterowanie wycieraczek i spryskow z manetki i na tym koniec zadnej mozliwosci zmainy pamieci , resetu itp. :wallbash: :wallbash: :wallbash:

POMOCY!!!!!!!!!!

Czy problem z FISem to wina manetki , chodz jest nowa czy tez musi byc inne kodowanie od tego jakie jest podane na forum??

Dziekuje.

Opublikowano

ktory modul masz??

Opublikowano

ktory modul masz??

8E0 953 549 T

taki ma

Opublikowano

ktory modul masz??

8E0 953 549 T

taki ma

a kiera od czego?? od b6?

Opublikowano

Tak kiere posiadam od B6 , wszystko jest B6 poza tym modulem , ponoc ten modul pochodzi od RS4 ale jak juz wspominalem kilka osob juz ponoc montowalo takie moduly i wszystko ruszylo bez problemu.

Manetka od FISa tez nowa chodz nie orginalna ale polecana na forum i powinna dzialac bez zarzutu.

Chyba raczej musze zakupic drugi zestaw , modul o innych oznaczeniach i nowa orginalna manetke pod FISa

Jak ktos posiada na sprzedaz sprawny komplet : modul tempomatu + manetka od wycieraczek to dawac znac na priv prosze

ale jak by ktos mial pomysla na uruchomienie mojego zestawu jaki posiadam to prosze jeszcze raz o pomoc :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

rzedaz sprawny komplet :

Na allegro jest gosc o nicku: KLIMEKSERVICE on ma komplety po 400pln ale wszystko tak jak nalezy. PZDR

Opublikowano

Bardzo fajnie wygląda ta instrukcja.

Mam tylko jedno pytanie o Twoje auto, może proste w formie, ale nie znam się za bardzo na tym temacie. Jakie kody ma Twoje auto: 9Q2 ?

Ja mam podobny licznik jak Twój i kod 9Q2, ale te nowsze liczniki podobno mają 9Q3 i wtedy dopiero wszyscy wymieniają manetki na nowe z dodatkowym przełącznikiem.

Opublikowano

czerwony wyswietlacz miał OZIX u siebie :) i mial 9Q3

Opublikowano

Witam ponownie , pozwolicie ze sie dolacze , co do tego licznika i oznaczenia 9Q2 lub 9Q3 , moze ktos szerzej wyjasnic o co wkoncu chodzi i jaka jest roznica pomiedzy tymi oznaczeniami??

Ja na wklejce w serwisowce posiadam oznaczenie 9Q3 i licznik w ktorym wszystkie informacje wyswietlane sa na czerwono , z tego ponoc wynika , ze jest to oznaczenie FISa , ktory mozna rozszerzyc o inne funkcje i mozna podpiac odpowiednia manetke do tego.

Tak wiec ktore oznaczenie jest prawidlowe , ktore oznaczenie definitywnie kwalifikuje FIS do rozblokowania i montazu manetki?

Juz mnie k...... szczela z tym fisem , tempomatem i calym bajzlem , niby to proste do zalozenia i rozblokowania (i tak jest) a juz tydzien mecze temat na forum i w garazu i lipa :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Tempomat dziala tylko jak ma kaprys :angry: a manetka od FISu wcale , nawet oznak zycia i checi do wspolpracy nie okazuje :kwasny:

Dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

Witam ponownie , pozwolicie ze sie dolacze , co do tego licznika i oznaczenia 9Q2 lub 9Q3 , moze ktos szerzej wyjasnic o co wkoncu chodzi i jaka jest roznica pomiedzy tymi oznaczeniami??

Ja na wklejce w serwisowce posiadam oznaczenie 9Q3 i licznik w ktorym wszystkie informacje wyswietlane sa na czerwono , z tego ponoc wynika , ze jest to oznaczenie FISa , ktory mozna rozszerzyc o inne funkcje i mozna podpiac odpowiednia manetke do tego.

Tak wiec ktore oznaczenie jest prawidlowe , ktore oznaczenie definitywnie kwalifikuje FIS do rozblokowania i montazu manetki?

Juz mnie k...... szczela z tym fisem , tempomatem i calym bajzlem , niby to proste do zalozenia i rozblokowania (i tak jest) a juz tydzien mecze temat na forum i w garazu i lipa :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Tempomat dziala tylko jak ma kaprys :angry: a manetka od FISu wcale , nawet oznak zycia i checi do wspolpracy nie okazuje :kwasny:

Dziekuje i pozdrawiam

może coś z modułem nie tak.dokładałeś moduł?

Opublikowano

Modul dokladalem numery jakie posiada to: 8E0 953 549 T

Tempomat dziala ale tylko pare minut po zalaczeniu moge zwiekszac oraz zmniejszac predkosc , utrzymuje stala predkosc , wcisniecie jakiego kolwiek pedalu wylancza tempomat itp. niby wszystko oki ale proba zalaczenia tempomatu za 5-6 razem konczy sie nie powodzeniem zadnej reakcji z manetki.

To samo z tym p......... FISem dziala sterowanie wycieraczek i spryskow z manetki i na tym koniec zadnej mozliwosci zmainy pamieci , resetu itp.

Opublikowano

ja nigdy nie widziałem modułu T od tego zacznijmy

moze dlatego nie działa :)

Opublikowano

Modul ten pochodzi od Audi RS4 , przed zakupem owego modulu rzucilem temat na forum , zapytujac czy jest odpowiedni pod tempomat.

Wiele osob zapenilo mnie ze TAK , jedna z osob zapewniala mnie ze sama zalozyla taki sam modul z takimi mumerami i ze "hula az milo"

Nawet ostatnio przegladajac posty na temat tempomatu , FISu itp. znalazem jeden post gdzie wlasnie ktos wspominal o takim module z numerem konczacym sie literka "T" i ze wszystko jest oki , ale jak na zlosc szukam , szukam i nie moge tego postu teraz znalesc.

Raczej dam sobie spokoj z tym modulem i manetka od FISa , wyrzucona kasa w bloto , musze znalesc kolejny zestaw o innych oznaczeniach :wallbash:

Moja kobieta to mnie wkoncu powiesi ;( tyle kasy w to auto wlozone , ulepszanie , cos nowego itp. a nigdy nie bylo i raczej nie bedzie to S8 lub Q7 :polew: chyba taniej bedzie zaczac zbierac na cos lepszego

Opublikowano

oj przesadzasz ;)

szukaj modułu

bo ja obstawiam ze to to :)

Opublikowano

Wiele osob zapenilo mnie ze TAK , jedna z osob zapewniala mnie ze sama zalozyla taki sam modul z takimi mumerami i ze "hula az milo"

wiele to może przesada :wink4: Ale faktycznie jedna to potwierdziła...

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_modul_tempomatu-t48414.0.html

Opublikowano

tak własnie ten temat :) i ten kolega do mnie pisze bo tez miał jakis problem:) bo cos mu tam nie działa :)

ja to nie wiem nie lepiej czytac co jest napisane a nie kupowac cos co nie dziąła zastanawia mnie to

na temat wymiany modułu są 4 tematy kazdy nazwany inaczej jest tam pieknie wszytsko opisane :)

a kazdy ma ostatnio jakis problem :)