Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Czarna perła :P Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od tego jest forum, żeby pytać. Szukałem dla Ciebie zdjęć przerobionej konsoli z podobnym radiem -->

http://img713.imageshack.us/img713/1605/dscn2551z.jpg

Zdjęcie wnętrza kolegi f16mysliwiec, tutaj jego temat, może zobaczyć więcej fotek:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=30740.0;highlight=niebieskie+tdi

Opublikowano

O coś takiego mi chodziło :) i wygląda to znacznie lepiej od niefabrycznego.[br]Dopisany: 28 Lipiec 2011, 20:19_________________________________________________W E39 fabryczne audio wyglądało profesjonalnie jednak jakością grania pozostawiało wiele do życzenia. Wiem , że to w Audi potrafi całkiem przyjemnie grać. Fotka z mojego E39

foto683.jpg

Opublikowano

Domyślam sie ze zalezy Ci na Mp3 i CD :gwizdanie: to bez przeróbki konsoli nie wsadzisz nic co odtworzy mp3, najwyzej concertII z A6(tylko CD), z tym że koszt jego zakupu i podłaczenia jest nieopłacalny, lepiej wyszukac juz jakieś niefabryczne pasujace do wnętrza z USB i SD :gwizdanie:

A jak stawiasz na wygląd to concertI + zmieniarka 6CD, spokojnie za 300zł taki zestawik zdobędziesz

Opublikowano

Mam dość BMW na całe życie, przedwczoraj sprzedałem ojca E46, w które wpakowaliśmy gruba kasę na remont silnika, bo @#$%% klapka w kolektorze dolotowym się urwała i poszła na cylindry. Cały silnik do roboty... Kupując Audi, masz chociaż tą wygodę, że jak Ci padnie cokolwiek, to te części są na zakręcie dostępne. Przykładowo TDI goły słupek to coś koło 800-1000zł... Ja za silnik do BMW musiałbym wyłożyć 4000zł...

Wracając do tematu audio - ja u siebie mam oryginalnego CONCERTa + BOSE i gra to baaardzo przyjemnie. Podoba mi się radio na 2 DIN, ale jakby nie patrzeć, koszt profesjonalnej przeróbki to min. ok 600-700zł wliczając konsolę + tunel + radio + robociznę. Lepiej za tą kasę wrzuć sobie kierownicę od S-lina ;)

Opublikowano

Obecnie słucham mp3 na transmiterze FM , ale jakość pozostawia wiele do życzenia. Muszę poskładać audio w moim aucie od zera. Radio ma przekręcony potencjometr lekki ruch i ryczy jak szalone. Tak pewnie załatwiono głośnik w prawych drzwiach bo charczy więc na pierwszy ogień pójdzie radio może faktycznie zostanę przy concert o którym wspominacie i właśnie głośniki. Pytanie czy jeśli mam grające głośniki w tylnych drzwiach to mam gdzieś ukryty wzmacniacz? Z góry dzięki za zainteresowanie tematem :)

Co do BMW to koszty utrzymania faktycznie bywają tragiczne (np. dwukrotny remont automatu) , ale jeśli chodzi o komfort to w E39 był niesamowity dlatego miło będe wspominał mojego potwora :)

Opublikowano

Mam dość BMW na całe życie, przedwczoraj sprzedałem ojca E46, w które wpakowaliśmy gruba kasę na remont silnika, bo @#$%% klapka w kolektorze dolotowym się urwała i poszła na cylindry. Cały silnik do roboty... Kupując Audi, masz chociaż tą wygodę, że jak Ci padnie cokolwiek, to te części są na zakręcie dostępne. Przykładowo TDI goły słupek to coś koło 800-1000zł... Ja za silnik do BMW musiałbym wyłożyć 4000zł...

Bo klapki to się usuwa na dzień dobry. Szybki i tani zabieg.

Opublikowano

Teraz to wiem :confused4: Wiem też, że BMW nie kupię i tyle... Aktualnie trwają poszukiwania B4 :naughty:

Co do wzmacniacza - ja mam z tyłu w bagażniku, ale na wyposażeniu BOSE. Jak jest przy ori nagłośnieniu to nie wiem...

Opublikowano

Jeśli graja 4 głośniki to masz wzmacniacz w tylnym boczku wbudowany w sub :gwizdanie: a sub to nic innego jak 10cm głosniczek :gwizdanie:

Opublikowano

W tylnym boczku? Drzwi czy w bagażniku? Więc gdybym chciał subwoofer w bagażniku mogą go podłączyć zamiast tego głośnika i będzie git? :)

Opublikowano

W tylnym boczku? Drzwi czy w bagażniku? Więc gdybym chciał subwoofer w bagażniku mogą go podłączyć zamiast tego głośnika i będzie git? :)

W boczku bagaznika, w sumie jest nie widoczny :wink4: Nie mozesz podłaczyć sie pod ori instalacje z innym subem, instalacja jest zbyt słaba pozatym jest to system aktywny ze wzmacniaczem :gwizdanie:

Opublikowano

Mam akurat aktywną pompę basu Pioniera ale szkoda mi trochę miejsca w bagażniku , a i nie wygląda coś takiego zbyt ładnie. Ok dzięki za podpowiedzi na początek ogarnę temat radia.[br]Dopisany: 29 Lipiec 2011, 11:30_________________________________________________Fotka z ogłoszenia mojego diabła :)

c199460991.jpg

Opublikowano

ładna suka :slina:

Opublikowano

Mi też się podoba :) Czekam na ładną pogodę żeby umyć i machnąć jakąś sesję. Beta sprzedana więc droga do inwestycji otwarta hahha[br]Dopisany: 30 Lipiec 2011, 20:01_________________________________________________Pierwsza to jednak radio tego typu

http://moto.allegro.pl/clarion-vz401e-1din-2-gratisy-auto-hi-fi-w-wa-i1723581581.html

jak szaleć to na docelowy model. Nie chcę inwestować , a oglądać się za innym modelem. :decayed:

Opublikowano

Lepiej w uzywce cos ustrzelić :wink4:

Opublikowano

Widzę , że ogarniasz temat. Masz może coś takiego? Jutro zaliczę giełdę samochodową w Bydzi może trafi się coś ciekawego. Potrzebny jest jakiś adapter pewnie?

Opublikowano

Widzę , że ogarniasz temat. Masz może coś takiego? Jutro zaliczę giełdę samochodową w Bydzi może trafi się coś ciekawego. Potrzebny jest jakiś adapter pewnie?

Lepiej zrobisz szukajac radia na alegro, a nawet na forum kolega Rysiuu handluje sprzetem CA, ja juz dwa razy od niego nabyłem sprzet :wink4:

tu są jego aukcje

http://allegro.pl/listing.php/user?category=712&us_id=15092927 czasem w uzywce lepiej kupic niz brać nowe gorsze radio w tej samej cenie, oczywiscie wybór nalezy do ciebie

A co do podłaczenia niefabrycznego radia

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=112310.0;highlight=wymiana+radia+na+niefabryczne

Opublikowano

Faktycznie znasz problem :) Mogę się zgłosić na prv w razie problemu?

Opublikowano

Faktycznie znasz problem :) Mogę się zgłosić na prv w razie problemu?

no jasne :wink4: ale jeśli masz głosniki z tyłu które ci graja bez problemu pod fabrycznym radiem, to robiac tak jak w tym tutorialu nie powinieneś mieć problemów z podłączeniem :wink4:

Opublikowano

Tak mam grające dzięki. Jeszcze jedno wylukłem u Ciebie antenę do radia połączoną z CB. Możesz powiedzieć jak to się sprawdza? Jakaś orientacyjna cena i ewentualnie namiar na gościa?

Opublikowano

Tak mam grające dzięki. Jeszcze jedno wylukłem u Ciebie antenę do radia połączoną z CB. Możesz powiedzieć jak to się sprawdza? Jakaś orientacyjna cena i ewentualnie namiar na gościa?

Antene dopiero co kupiłem, jeszcze jeżdzi na fotelu :wink4: w tygodniu planuje montaż, kupiona na alegro za 170zł :wink4: