Jarko1988 Opublikowano 31 Lipca 2011 Opublikowano 31 Lipca 2011 Proszę o pomoc. Kiedyś sprawdzałem błędy vag-iem i pokazała się taka lista: 17978 Moduł sterujący zablokowany brak osprzętu / nie związany ze sprzętem 553 Przepływomierz masowy powietrza-G70 przerwa lub zwarcie do masy 1262 Zawór magnetyczny ograniczenia ciśnienia doładowania-N75 przerwa lub zwarcie do masy 1367 Wyłączenie pompy centralnego zamka brak osprzętu / nie związany ze sprzętem 991 Oświetlenie wnętrza zwarcie do plusa 956 Kluczyk 2 przekroczona wartość adaptacji Ogólnie auto chodziło dobrze tylko jakoś troszkę trudniej zapalało ale ostatnio zaczęło się dziać coś bardzo dziwnego. Pierwszy dziwny przypadek to jak zostawiłem kluczyk w stacyjce to po około 20 sekundach zapalała się kontrolka od Imo i jednocześnie wskaźnik od paliwa pokazywał poziom w baku (tak jakby zapłon został włączony. Dzisiaj natomiast po około 5 minutach robi się to samo ale już nawet bez kluczyka w stacyjce, a po zamknięciu drzwi w bagażniku słychać cały czas jak pompka od zamka pracuje jakby chciała otworzyć zamek tak przez około 20s. Sprawdziłem błędy i dziś jest taka lista: 626 Lampka kontr.włączenia świecy żarowe-K29 przerwa lub zwarcie do masy - BŁĄD SPORADYCZNY 1176 Klucz sygnał za mały - BŁĄD SPORADYCZNY 1367 Wyłączenie pompy centralnego zamka brak osprzętu / nie związany ze sprzętem 1361 Przełącznik zamknięcia zwarcie do masy 1362 Przełącznik zamknięcia bagażnika-F124 zwarcie do masy 1365 Przełącznik zamknij/otwórz wewnątrz zwarcie do plusa 1389 Przełącznik tylnej klapy-F124 zwarcie do masy 991 Oświetlenie wnętrza zwarcie do plusa 956 Kluczyk 2 przekroczona wartość adaptacji [br]Dopisany: 28 Lipiec 2011, 21:39_________________________________________________Dzisiaj znowu coś innego co 60s auto się samo zamyka...
goldi Opublikowano 31 Lipca 2011 Opublikowano 31 Lipca 2011 Może zapytam akumulator ci nie siada i dla tego wszystko wariuje ładowanie masz ok
Jarko1988 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2011 oj akumulator raczej nie bo np przez cały dzień może grać radio ze skrzynią basową i wieczorem podchodzę i bez problemu odpalam[br]Dopisany: 01 Sierpień 2011, 11:02_________________________________________________Prawdopodobnie problem z zamkami rozwiązany. W miejscu gdzie jest pompka od zamków w bagażniku było ze 2cm wody... Prawdopodobnie wzięła się ona z kratki wentylacyjnej która jest pod zderzakiem. Wtyczka najmniejsza na dole była bardzo zaśniedziała wyczyściłem ją bardzo dokładnie i wszystko się niby ustabilizowało.
darek Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 a w silniku po wykasowaniu błędów i jakimś czasie eksploatacji autka powracają jakieś błędy?
Jarko1988 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2011 a reszta błędów ogólnie jest nadal, jedynie ten z zamkami rozwiązałem
Rekomendowane odpowiedzi