Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spryskiwacze mgłowe A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukalem ale tylko temat jest o b6 w b5 cisza.... ktos zamontowal moze te dysze? z tego co do tej pory sie dowiedzialem w tym temacie to to ze fordowskie dysze sa podobne... moze ktos ma wiecej info?

Opublikowano

o co Tobie dokładnie chodzi ? o spryski na światła przeciwmgielne ?

Opublikowano

koledze chodzi o spryskiwacze szyby przedniej.. tylko mgiełkowe.. znajomy ma takie w passacie b5.. ale jak z audi jest to nie wiem..

Opublikowano

aaa, OK, dzięki za wyjaśnienie

Opublikowano
  • Autor

w paskach sa ale maja zamontowane podobnie jak w polftowych a mi chodzi o te na masce :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja mam takie w polo gti 6n,też o tym myślałem żeby do b5 założyć

Opublikowano

nie wiem co wy w tym widzicie, dla mnie bez różnicy, muchy i tak ciężko schodzą :)

Opublikowano

koledzy nie wiem ja mam maskę poliftową, i spryski pod spodem, jestem bardzo zadowolony może much do końca nie usuwa ale bardzo dobrze myje polecam kazdemu czy jade wolno czy szybko na szybie niby mgła cały syf schodzi :naughty:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
:embarrassed: coś namotałem ,dzięki za poprawienie :notworthy::good:
Opublikowano

Jak by to były takie dobre spryski to by je montowali do OOOO a nie do VW :cool1:

Opublikowano

nie tylko vw to montuje ,a poza tym mają to modele z górnej półki ,wyższej od A4 :gwizdanie: ,także coś w tym jest

Opublikowano

ja po raz kolejny twierdzę że nic to nie daje, chyba że jara was to że w 1 momencie pokryta jest prawie cała szyba, ale różnicy w czyszczeniu nie ma

Opublikowano

Ale zawsze to zwilżona jest prawie cała :gwizdanie: ,pióro wycieraczki nie robi "pustych"(na sucho)przebiegów ,pewnie najlepszym testem byłaby sytuacja ,gdyby dwa samochody z tymi różnymi systemami przejechałyby identyczne odcinki w identycznych warunkach ,można by wtedy zrobić kierowcom podmianę samochodów i później zapytać czy ,któryś z systemów był :

-lepszy

-precyzyjniejszy

-oszczędniejszy

Opublikowano

W Pasku dziadka jestem bardziej zadowolony z mycia szyby niż w mojej A4.

Opublikowano

Mgiełka zjada dużo mniej płynu i kryje całą szybe, w passku byłem bardziej zadowolony z tego niż z tych co są w a4 :gwizdanie: tyle że w a4 są podgrzewane ale nie wiem czy to cos daje, fiaty jeszcze mają takie mgiełki

Opublikowano

vw też mają podgrzewane :wink4:

Opublikowano

Artur jak by były takie super to na pewno były by i w Audi, mówię Ci. :wink4:

Miałem takie w Skodzie no i ja tam żadnych rewelacji nie widzę.

• 2 lata później...
Opublikowano

odgrzeję raz jeszcze kotleta :wink::decayed:

tak więc po jakichś tam "kilku dniach" od pomysłu :wink: zaopatrzyłem się w grzane spryski z passata b5

6adyqa3u.jpg

,czteropak zimnej zupy chmielowej :wink: ,

klej dwuskładnikowy ,nóż (skalpel ) z uchwytem :decayed: ( mam tam jakiś dostęp:wink:)

i postanowiłem wyrezać te spryski mgłowe do polifta :wink:

porównanie

ori sprysk z a4 b5fl

pa3e2e5e.jpg

Sprysk z passata

gu8uhase.jpg

porównanie rozstawów plastików blokujących w jednym i drugim sprysku

bwmu.jpg

i porównanie działania

spryskiwacze mgiełkowe vs ori w A4B5 - YouTube

wyciąłem plastiki blokujące

u7xi.jpg

przykleiłem wycięte plastiki blokujące dobierając miejsce tak by były jak najbardziej zbliżone do tych z a4....użyty był jakiś dwuskładnikowy klej ....mam nadzieję ,że będzie się trzymało :wink:

oux5.jpg

f6am.jpg

i do porównania audi z przerobionym vw52ie.jpg

jako ,że kostki będę miał dopiero za kilka dni , grzania nie podpinałem jeszcze :whistling:

doprowadzenie płynu jest podobne ....ale końcówka z "paska" jest ciut węższa dlatego w ruch poszła koszulka termokurczliwa ok 1cm ,potem zapalniczka....i :decayed: nałożyłem z małym oporem ori wężyk ....

czas operacyjny jakieś 2.5-3 godzin razem z klejeniem....wyszło na to ,że jest to prostsze w wykonaniu niż na początku przypuszczałem....

filmik ..

polecam ...raz ,że proste wykonaniu, a dwa ,że zawsze to modzik samemu wyrezany :wink:

:hi: