Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AMB] Audi A4 Avant 1.8 T quattro, 2002 U.S. NA SPRZEDAŻ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja u siebie wymieniałem xenie na bixy. Kupiłem kompletne u nas na forum za 700zł + 100zł przekładka przesłon na ruch lewostronny. Śmiało możesz wysłać lampy do kolego Mario... .On to dla mnie robił i od niego brałem lampy.

Przy montażu najlepiej odciągnąć prawe nadkole i powypinać kabel zasilający z zaczepów (wtedy jest wystarczająco długi), bo inaczej będziesz miał zonka jak włożysz lampę i będziesz chciał ją podłączyć :kwasny:. Musisz też odciągnąć plastikowy karbowany wężyk idący do filtra powietrza i podwiązać go plastikową opaską, bo lampa opiera się aż o filtr powietrza.

A z prawej strony musisz usunąć plastikowe mocowanie na dwa kable i przełożyć te kable na drugą stroną takiego gównianego metalu.

Potem potrzebujesz drugiej osoby,która dociśnie lampy podczas przykręcania, bo inaczej będą chamsko wystawać:wink:

A przetwornice i żarniki są takie same. Tylko postojówki są inne (bez metalowej końcówki):decayed:

---------- Post added at 09:46 ---------- Previous post was at 09:43 ----------

A środki Bixów nie są czarne tylko szare:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Czyli rozumiem, zakupić same lampy bi ksenona, europejczyk albo us i nie trzba nic przerabiac?

Do tego drugi żarnik? Czy długie działają na zasadzie przesłony? Czy i są też nirmalne długie?

Opublikowano

Swieca normalne zarówki h7 w dlugich plus otwieraja sie prxeslonki.

Napisalem Ci ze trzeba przeslonki przerobic i nawet napisalem u kogo ;)

Opublikowano
  • Autor
Swieca normalne zarówki h7 w dlugich plus otwieraja sie prxeslonki.

Napisalem Ci ze trzeba przeslonki przerobic i nawet napisalem u kogo ;)

Rozumiem, ale czy w wypadku lamp europejskich trzeba to przerabiac?

Inna sprawa, ze ja bede jezdzil po Anglii, wiec dlatego pytam, dla pewnosci.

Opublikowano

Trzeba

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No to po długiej przerwie, mogę się pochwalić małym modzikiem. Żeby nie było, że nic się nie dzieje.

Wczoraj poszła pod wymianę moja podsufitka i reszta gratów koloru biało-szarego. Wymiana oczywiście na czarną. Wraz z kolegą, wymiana zajęła około 2 godzinek. Było trochę zabawy, trochę niecenzuralnych słów, ale efekt pracy jest :naughty:

img1132ep.jpg

img1137c.jpg

img1138lh.jpg

img1140yu.jpg

img1141rr.jpg

I mały modzik ze światełkiem :kox:

img1142i.jpg

Opublikowano

No kozak teraz wygląda :naughty:

Nie boisz się jeździć z tą kierownicą :whistling:

Opublikowano
  • Autor

A czego tu się bać?

Jak ma Cię szlag trafić to i tak Cię trafi. Poza tym, przez spory czas ludzie po tym modzie jeździli, dopiero później wyszło, że niby nie wystrzeli, itd... eeeee, co ma być to będzie :kox:

Opublikowano

A czego tu się bać?

Jak ma Cię szlag trafić to i tak Cię trafi. Poza tym, przez spory czas ludzie po tym modzie jeździli, dopiero później wyszło, że niby nie wystrzeli, itd... eeeee, co ma być to będzie :kox:

Też miałem założyć inną kiere tą od TT ciętą z dołu i miałem już wszystkie graty które czekały na montaż ale w moim przypadku samochodem tez jeździ moja żona z dziećmi i między bezpieczeństwem a wyglądem wygrało bezpieczeństwo , no niestety coś za coś .

Opublikowano
  • Autor

A masz ta kiere?

Opublikowano
A masz ta kiere?

Jeszcze miałem jakiś miesiąc temu ale poszła na eBayu za 190 funcików a poduchę sprzedałem kumplowi za 180f , szkoda trochę było bo z pół roku szukałem dobrej okazji

Opublikowano
  • Autor

No kurde, to naprawdę niezła cena.

Opublikowano

congratulacjone, czarne to czarne...

co dalej do rezania?? :naughty:

zderzak naprawiony??

Opublikowano
  • Autor
congratulacjone, czarne to czarne...

co dalej do rezania?? :naughty:

zderzak naprawiony??

Hehe, dzięks. No na czarno to dopiero "jazda" :kox:

Zderzak czeka na wizytę w Polsce, jak i reszta malowania.

A do roboty jeszcze duuużo, hamulce z S4, listwy z S4, zderzak z S4, Bixenony, fele RS, możliwa zmiana turbiny i FMIC, ale to wszystko okaże się w niedalekiej przyszłości.

Póki co trzeba ogarnąć to co mam i czeka na montaż.

Opublikowano

co do bixów to też się piszę... dowiedz się co i jak...

tylko muszę wykminić jaka jest różnica między ori xenonami a dokładanymi HIDami... różnica w lampach...

Opublikowano
  • Autor

Ja kupiłem ori biksenon lampy w Polsce, za 300 zł za dwie sztuki.

Nie wyglądają najgorzej, ale jeszcze ich nie sprawdzałem czy działają prawidłowo, itd.

Z kolegą z forum umówiłem sie już na zakup soczewki z B8 i montażu tego w mojej lampie, więc muszę to posłać albo dopiero jak będę w Polsce, zobaczym.

Ale co do hidów to nie mam pojęcia jak to będzie działać, ale wydaje mi się ze nie powinno być problemów.

Opublikowano

Pięknie prezentuję się czarny środek :good: modzik z ambiente sam robiłeś, czy udało ci się dorwać gotowy ?

Opublikowano
  • Autor

Chodzi Ci z dwiema czerwonymi diodami?

z przodu miałem ori tak jak poprzednio.

Ale z tyłu sobie dołożyłem, hehe.

Opublikowano
Ja kupiłem ori biksenon lampy w Polsce, za 300 zł za dwie sztuki.

Nie wyglądają najgorzej, ale jeszcze ich nie sprawdzałem czy działają prawidłowo, itd.

Z kolegą z forum umówiłem sie już na zakup soczewki z B8 i montażu tego w mojej lampie, więc muszę to posłać albo dopiero jak będę w Polsce, zobaczym.

Ale co do hidów to nie mam pojęcia jak to będzie działać, ale wydaje mi się ze nie powinno być problemów.

no to niezła cena.. kompletne za tyle? :shock3: czy same lampy bez przetwornic i zarnikow?

różnica miedzy ksenonem a hidem to żarówki- mocowania mają inne..

środek miażdzy :kox:

Ksiądz a Ty nie kupowałeś czasem kolorowego FISu :eusathink:

Opublikowano
  • Autor

Same lampy, przetwornice i reszte mam z mojego ksenona.

Mam kolorowy fis, będę zmieniał w Polsce.

Właśnie szukam kogoś kto mi ogarnie we Wrocku lub koło bo inaczej będę gonił do Zabrza.