dero686 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Witam jak można przepchać tą rurkę przez którą wylatują resztki ropy ? ponieważ zawsze trochę ropy tam zostanie albo wody i po jeździe całe nadkole i zderzak są od ropy . na końcu jest jakiś filter czy co ? ponieważ próbowałem drutem ale w pewnym momęcie staję...
kalik Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Odkręć nadkole to się dobierzesz do tego, tam jest zwykły gumowy wężyk, z którego wykapuje sobie "płyn" na asfalt....
dero686 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2011 jak jest zwykły wężyk to powinno dać się go przepchać drutem i potem sprężarką a się nieda... a można bez rozkręcania nadkola wyjąć wężyk ?
kalik Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Przez lata nalazło brudu i się zapchał, nie zdziwiłbym się gdyby tam siedział jakiś robal... Pewnie trzeba rozbierać wlew, więc nie wiem czy nie prościej zdjąć nadkole. Spróbuj poszukać jeszcze jego wylot i z tamtej strony próbować przepchnąć.
pawelwor Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Żadnego nadkola nie rozkręcaj! Odkręć torxa20, który trzyma zderzak od strony nadkola i zsuń zderzak ze ślizgu i powinieneś zobaczyć wężyk gumowy. Osobiście wziąłem drugi wężyk, przyłożyłem go do wylotu od dołu i wciągałem powietrze przez niego. Oczywiście co jakiś czas wydmuchiwałem syf z przyłożonego węża, żeby się tym nie pożywić. Od strony wlewu paliwa wlałem trochę wody, żeby jakoś ten syf się przepchał
Rekomendowane odpowiedzi