jencik Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Cześć, Mam zamiar w swojej b6 zmodyfikować trochę audio, na pewno zmienię głośniki, dorzucę jakiś wzmacniacz, może sub. Pytanie czy RNS-D pociągnie coś sensownego? Pozdro[br]Dopisany: 03 Sierpień 2011, 15:21_________________________________________________nikt nie jest w stanie pomóc?
Kowi87 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Lepiej zadaj pytanie czy da sie podłaczyc tam cos innego, bedą Ci potrzebne adaptery na kable RCA jak myślisz o wzmacniaczu, pozatym RNS-D to kiepska stacja jako jednostka główna :gwizdanie:
jencik Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Lepiej zadaj pytanie czy da sie podłaczyc tam cos innego, bedą Ci potrzebne adaptery na kable RCA jak myślisz o wzmacniaczu, pozatym RNS-D to kiepska stacja jako jednostka główna :gwizdanie: A co proponujesz zamiast tego?
Kowi87 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 jak fabryka to RNS_E jak nie fabryka to jakaś sensowna stacja multimedialna(pioneer, JVC itp), albo zamiennik fabryki Dynavin, ma wszystko i mozna rozbudowac na tym już fajne audio, tylko używki nie znajdziesz, a nowe kosztuje[br]Dopisany: 05 Sierpień 2011, 12:57_________________________________________________A jak chcesz zostać przy tym zabytku rodem z A4 B5, to potrzebne będą ci adaptery by podłaczyć kable RCA
przemek4net Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 jest tak jezeli podlaczasz gloniki "pod radio" to oczywiscie "jakie to radio" ma kluczowe znaczenie jezeli podlaczasz to przez wzmacniacz (+okolo 500 zyla koszt instalacji z budzetowym wzmacniaczem) to znaczenie radia maleje jezeli chodzi o "naglosnienie" ale oczywiscie pozostaje sprawa wybajerowania... (mp3, BT, navi, rozbudowane regulacje barwy, radio z paroma bankami pamieci np Polska i Czechy albo "u mnie na wsi" w "trasie") itp Pozdrawiam, Przemek
jencik Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Jeśli chciałbym zmienić głośniki, dorzucić wzmacniacz i do tego wszystkiego kupić porządną "stację multimedialną" to niestety trochę tych środków potrzeba Inaczej.. Powiedźcie co ciekawego mogę zrobić z RNS-D? Nie chcę super basów i wibrujących szyb, nie mam zamiaru brać udziału w żadnych konkursach. Po prostu chcę by to audio zaczęło grać milej dla ucha.
Kowi87 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 kupić wzmak i sub i adapter dajacy sygnał RCA
jencik Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2011 kupić wzmak i sub i adapter dajacy sygnał RCA Możesz zapodać jakimś przykładem, który nie będzie się marnował przy tej "kiepskiej" jednostce głównej? Adaptery widzę dwa rodzaje: http://allegro.pl/adapter-sygnalowy-rca-konwerter-jakosc-swidnica-i1749136404.html http://allegro.pl/adapter-audi-vw-skoda-gniazdo-mini-iso-4x-rca-i1724788420.html O coś takiego chodzi?
Kowi87 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 ten drugi wtedy mozesz podłaczyc jakieś granie do auta
jencik Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Hej, Rozmyślam zakup tej stacji multi jednak nie będę na razie zmieniał audio. Jak mam podłączyć oryginalne głośniki pod to nowe radyjko?
Kowi87 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 będzie potrzebna ci kostka - adapter, na alegro bez problemu znajdziesz, musisz tylko sprawdzic jaki masz system audio zamontowany
jencik Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2011 będzie potrzebna ci kostka - adapter, na alegro bez problemu znajdziesz, musisz tylko sprawdzic jaki masz system audio zamontowany No na pewno adapter, ale ten co wyżej dałem chyba sie nie nadaje? Czy połączy kostki, a oba kable wepnę w radio? Swoją drogą mam taki błąd: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b1502845d7013c82.html Co robić? Na fisie nie mam żadnych informacji z radia
Kowi87 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 coś odłaczyłes widocznie :gwizdanie: masz w ogóle tuner TMC No ten drugi link jest OK
jencik Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2011 wszystko mam do radia podłączone gdzie powinien być ten tuner? to zobacze czy jest
Kowi87 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Chyba z tyłu w schowku, ale pewien nie jestem
jencik Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Chyba z tyłu w schowku, ale pewien nie jestem Tam mam jedynie amplituner i sub'a. Wyczytałem, że może on być pod kierownicą.[br]Dopisany: 13 Sierpień 2011, 10:41_________________________________________________Hej, Ktoś może wie jakie wymiary ma RNS-D albo jakie ze "stacji multimedialnych" wejdą do koszyka zamiast RNS-D bez większego kombinowania?
Kowi87 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 wszystko wejdzie tylko ramke musisz kupić, a jak ma zapełnić całą luke to RNSE albo dynavin
jencik Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2011 wszystko wejdzie tylko ramke musisz kupić, a jak ma zapełnić całą luke to RNSE albo dynavin Aha czyli każda z tych stacji 2din wejdzie, tylko trzeba bedzie uzupełnić to ramką z przodu?
Rekomendowane odpowiedzi