Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] A4 AVANT 1,9 130 KM pojemnośc baku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Jak ogólnie wiadomo pojemnośc baku w A4 AVANT 2003 rok powinna wynosić 70 litrów.

Dzisiaj tankowałem moje Audi po wujechaniu baku prawie do zera ( zasięg podawany 10 km).

Weszło mi tylko 60 litrów.

Jaka może być tego przyczyna ?.

Czy aż tak mogło się spienić albo zapowietrzyć bak ?

Czy da się sprawdzić jaki jest bak ? lub czy wszystko z nim ok ?

Prosze o pomoc i radę.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam serdecznie,

Jak ogólnie wiadomo pojemnośc baku w A4 AVANT 2003 rok powinna wynosić 70 litrów.

Dzisiaj tankowałem moje Audi po wujechaniu baku prawie do zera ( zasięg podawany 10 km).

Prosze o pomoc i radę.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam

Jak tankujesz to po lewej stronie wlewu masz odpowietrznik. Taki mały guziczek który możesz pistoletem wcisnąć i spokojnie ok 10 litrów więcej zatankujesz. U mnie np tez wchodzi ok 60litrów, tylko nie wiem czy baki są takie sam również w Q.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za info.

Z tego co się orientowałem to cała seria b6 rocznikowo od 2000 do 2004 miała baki 70 l.

Pozdrawiam.

Opublikowano

ja kiedyś do swojego wlałem 65 litrów

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

jak mi sie zapala rezerwa to wchodzi mi 60l myslalem ze zbiornik ma 65

Opublikowano

Ja max wlalem 67L - jechalem autostrada i zagapilem sie i przejechalem zjazd :wallbash: i przejechalem jakies 20km po tym jak fis pokazal 0km do przejechania :kox: - no bez zjebki od zonki sie nie obylo - "nawet nie mysl ze jak braknie to bede pchala" :>

Opublikowano

Ja tam nie dopuszczam żeby mi zasięg spadł poniżej 50km nie chce żeby mi pociągało szumowiny z dna na wtryski :decayed:

A Powiedzcie mi panowie jakie paliwo tankujecie, albo jakie warto lać!

Opublikowano

Ja tam nie dopuszczam żeby mi zasięg spadł poniżej 50km nie chce żeby mi pociągało szumowiny z dna na wtryski :decayed:

Do TDI to raczej tylko Diesel :gwizdanie:

Opublikowano

Tak czy siak, leci to przez filtr paliwa :kox: Warto czasem wyjechać prawie do 0, żeby właśnie nie byłonpotem tak, że pół zbiornika to syf :naughty:
Opublikowano

Ja w zeszłym tygodniu wlalem 65 litrów. jak tankowałem to nie swiecila sie jeszcze rezerwa a zasieg mialem cos kolo 150 km.

Opublikowano

To ja parę dni temu założyłem temat i opisałem jak magik z Shella zalał mi 73 litry :gwizdanie: trochę się zdygałem, że coś nie tak bo wskazówka od poziomu paliwa nie spadła nawet o 1mm po przejechaniu 300km :cool1: a tu nagle w weekend sruu na dół i zatęskniłem za tym, jak stała nieruchomo na MAX :decayed:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@marec-ki

Miałem podobnie. Po zapaleniu się rezerwy zalałem 63L, z odpowietrzaniem i laniem naprawde "pod korek". Wskazówka dłuuugo wskazywała max :)

Opublikowano

Witam serdecznie,

Prosze o pomoc i radę.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam

Jak tankujesz to po lewej stronie wlewu masz odpowietrznik. Taki mały guziczek który możesz pistoletem wcisnąć i spokojnie ok 10 litrów więcej zatankujesz. U mnie np tez wchodzi ok 60litrów, tylko nie wiem czy baki są takie sam również w Q.

W Q jest 66litrow :wink4:

Opublikowano

a ośka ?

Opublikowano

a ośka ?

Ja max wlalem 67L - jechalem autostrada i zagapilem sie i przejechalem zjazd :wallbash: i przejechalem jakies 20km po tym jak fis pokazal 0km do przejechania

Opublikowano

czyli 71 będzie :)

Opublikowano

czyli 71 będzie :)

Jeśli tyle pokazał Ci dystrybutor to musiałeś na nieźle 'podkręconej' stacji zatankować..

Opublikowano

pisałem wcześniej, że jak tylko mi się rezerwa zapaliła zalałem pod korek i weszło 63L. Czyli plus 6-7L rezerwy daje ok 71. Dobrze mowie ? :)